Menu Premium
Loading...

Ken Je Deze Nog: Shelly neemt haar old school Gameboy mee!

Google Plus Jan Johan Belderok
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
18/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shelly schuift in deze editie van Ken Je Deze Nog aan met haar bekende plastieke AH-tas. Ze komt haar complete jeugd op tafel gooien. En er zitten dit keer een aantal hele fraaie dingen bij. Misschien zelfs wel de mooiste handheld die JJ ooit heeft gezien: de Gameboy.

Het had overigens niet veel gescheeld of deze Ken Je Deze Nog had helemaal niet door gegaan. Shelly was de games en handhelds uit haar jeugd namelijk kwijt. Pas na een bezoek aan het huis van haar vader en een speurtocht door haar oude slaapkamer, trof ze ergens in een hoekje de games terug. wat bleek, haar zus, die nu in haar kamer slaapt, had de spellen in een vuilniszak gegooid. Van je familie moet je het hebben.

Nintendo Gameboy

Gelukkig is dit drama dus voorkomen en kunnen jullie de nog werkende, vrolijk piepende en vergeelde Gameboys van Shelly en haar favoriete games zoals Super Mario en Warioland 4 bekijken in deze nieuwe aflevering van Ken Je Deze Nog.

Loading...
 • Rik Lamme

  Voor mij is het de gameboy met Mario Land 2 The 6 Golden Coins

 • Dark Descent

  Warioland 1 met de meerdere eindes was toch wel uniek in die tijd voor mij.

 • Eelco

  Beste game voor de Gameboy die ik nog heb liggen is Mystic Quest.
  Echt een toffe game uit de Secret of Mana serie.

  • strafefox

   Ja Mystic Quest! ๐Ÿ™‚ Dat was toch eigenlijk de eerste game uit de (Secret of) Mana reeks? De namen die ze destijds aan de westerse releases gaven waren echt super verwarrend, je had namelijk ook Mystic Quest voor de SNES maar dat was een totaal andere game van Square.

   • Eelco

    Klopt ja mystic quest is van 91 en Secret of mana 93.
    Was inderdaad verwarrende titel omdat hij ook wel eens onder de noemer final fantasy adventure verkocht is. Maar is toch echt een mana game. https://uploads.disquscdn.com/images/9c07d842279d9deb646754eb1cad3ad65325ca93b7ea50e1c781d0e1f5cdad64.jpg

    • jefmode079

     het is final fantasy toch mystic quest, ik heb hem toen ook gehad final fantasy mythic quest

   • Wauw.. Mystic Quest voor de SNES heb ik inderdaad in een grijs verleden uitgespeeld maar deze voor de GB is voor mij nieuw, groot Secret of Mana fan, dus wellicht ga ik deze ook eens oppikken!

    • strafefox

     Heb je Seiken Densetsu 3 voor de SNES wel eens geprobeerd? Dit is het ‘vervolg’ op Mana met dezelfde gameplay. Een aantal gameplay elementen die ze al in Mana wilde stoppen hebben ze hierin kunnen realiseren, zoals meerdere verhaallijnen afhankelijk van het personage waarmee je speelt. Graphics en Muziek zijn ook super. Hij is alleen wat ‘grind-heavy’ en alleen uitgebracht in japan destijds. Maar op internet zijn er wel vertaalde versie te vinden ๐Ÿ™‚

     Hieronder een video die ik een paar jaar terug heb gemaakt over Secret of Mana, halverwege laat ik wat gameplay zien van Seiken Densetsu 3. Ben zelf ook een groot Secret of Mana fan ๐Ÿ™‚

     https://www.youtube.com/watch?v=4P8HETcav7A

 • strafefox

  Leuke ken-je-deze nog!

  Zelda voor de Gameboy is echt nog de moeite waard om te spelen! (Samen met zelda III mijn favoriete Zelda) Hij is wat compacter ๐Ÿ™‚ dan de andere zelda’s en doet qua verhaal wel wat unieks.

  Het fragment van Donkey Kong Country 2 op 14:00 is van Donkey Kong Land 2 voor de originele Gameboy daardoor ziet Wario Land er goeder uit ๐Ÿ™‚
  (De Donkey Kong Land games kwamen ongeveer tegelijk uit met de Donkey Kong Country games voor de SNES. Jaren later heeft Rare de SNES games weer geport naar
  de Gameboy Advance, anyway DKC2 is echt wel een legendarische titel!)

  Ik had zelf vroeger in de jaren 80 wel van die lcd handhelds met 1 ingebouwd spelletje. Voetbal, volleybal en nog iets met racen. Waren wel super leuk destijds! Vriendjes van me hadden ook wel de Game&Watch games van Nintendo. Donkey Kong bijv die had 2 schermpjes, dat was in de die tijd echt super next-gen! ๐Ÿ˜‰
  Ook kende ik iemand met een Atari Lynx dat was voor die tijd ook best een tof apparaat.

 • Leuk ๐Ÿ™‚ Ik heb ook alleen maar toffe herinneringen aan mijn Gameboy

  Deze ligt nog altijd veilig in mijn nachtkastje, hij is nog als nieuw, ik ben altijd vrij netjes met mijn spulletjes
  Mario Kart zat er nog in en hij doet het ook nog gewoon ๐Ÿ™‚

  Ook al is het geen M&M, Ik vind het toch wel nostalgisch om mijn Gameboy Advance Micro te laten zien …
  https://uploads.disquscdn.com/images/71ec165d89ef16816e1c1ed06ee8547510834609bd9a2a6168a1f7c1541bd569.jpg

  • sweetemotion1975

   Ik had de GBA SP nog relatief kort toen die Micro uitkwam. Vond dat toen zo’n vreemde eend in de bijt, haha.

 • Suntyx
 • Steven

  https://youtu.be/vQuK6nwq__E

  Wario land 4! Dit liedje zat altijd vast in m’n hoofd :’)

 • Mabelisu

  Krijg ik alsnog antwoord op mijn vraag .. ;’)

  • sweetemotion1975

   Ik dacht al, dit is precies het antwoord op jouw vraag ;]

 • GekkeAr

  Off topic:
  Wat vinden we hiervan?
  “Tieners tonen meer seksisme door games.”
  http://www.nu.nl/games/4550766/tieners-tonen-meer-seksisme-games.html

  • Steven

   :’) Triest.. Dit soort bullshit komt 1 keer in de paar jaar weer naar boven en raakt iedere keer meer gedateerd.. Zie Horizon.. Tomb Raider (wat nu ook een normale vrouw is)
   Maarja ze moeten wat schrijven he.

   • Kid MMXV

    Het is helemaal niet gedateerd. Veel games zijn gewoon seksistisch; maar dat zijn games niet alleen. Game charachters zijn 999/1000 keer “perfect”; je kunt er zo mee op de voorpagina van vogue. Gespierd, sexy, mannelijk of slank, lang, perfect symmetrisch lichaam etc. Iedereen wordt elke dag gebombardeerd met het perfecte zelfbeeld. In reclame, TV, magazines en dus ook in games.
    Dat deze beelden op iemand inwerken is logisch (anders zou reclame direct afgeschaft worden). Maar of het extra problemen geeft of dat iemand ineens als een vrouwonvriendelijk door het leven gaat (HOER), onzin.

    • Steven

     Nouja vroeger was het dus alleen maar gespierde mannen en chicks met dikke tieten in games maar dat is de afgelopen jaren toch wat veranderd (Meer games met een sterke vrouw erin, games die ethische kwesties behandelen zoals That Dragon Cancer. Ik denk dat we nu, zoals je al aangeeft op het niveau van tv, magazines etc zitten. Nog steeds verre van perfect maar dat heeft meer met de reclame uitingen te maken dan met games.

  • sweetemotion1975

   Relatieve onzin. Zal vast een kern van waarheid in zitten, maar het daadwerkelijke probleem is volgens mij dat er bekrompen om wordt gegaan met seksualiteit in het publieke domein. Het is vaak of extreem plat of heel preuts, terwijl er zelden normaal over gesproken wordt. Denk eerder dat dit (datgene wat in het artikel staat beschreven) een symptoom is van een groter geheel waaraan ik zojuist refereerde.

   • GekkeAr

    Precies

 • ? ? ? ? ?

  Van irritante piep naar overdreven veel ruis (whitenoize) in de audio. Fijn.

  • Mike Sandler

   Ik zie jou ook alleen maar klagen in je comments dat kan ook irritant zijn ;P
   ik heb er zelf geen last van maar goed als je die piep/white noize daadwerkelijk hoort
   dan kan ik me goed voorstellen dat het irritant is

 • TRIADโ„ข

  mooie item

 • Pascal Tettero

  ๐Ÿ˜ฎ is shelly er ook nog, zie haar bijna niet meer.. wel jammer.
  was er nog maar een gamers heaven stream. kan wel een keer vanuit belgie komen,
  maar toch ook niet altijd en zou juist tof zijn om ze allemaal te kunnen zien.

  • RomeoNovember

   Shelly zit toch wel iets van 3/4 keer per week in items

 • Mike Sandler

  Nooit erin blazen maar zuigen kan dacht ik wel ;P

 • Sven Luiks

  Ik heb nog een picachu gameboy colour liggen, volgens mij doet die het nog. Ik speelde toen veel croc 2. Alleen snapte ik er helemaal niks van.

 • Tijl Van de Velde

  Dit is mijn nostalgische periode van vroeger.

  http://i.imgur.com/iqEOjbM.jpg

  • Nephilim1977

   HA ๐Ÿ˜€ Had inderdaad ook van die bakken met floppy’s. Met allemaal van die Sierra adventure games en Digger en Congo Bongo.

   • Tijl Van de Velde

    Heb je ze nog Nephilim1977, of zijn ze toevallig allemaal in de vuilnisbak beland?

    • Nephilim1977

     Heb ze volgens mij niet meer of ze moeten ergens in een la bij mijn pa liggen. Wel allemaal gekopieerde versies overigens. Mijn pa kreeg vroeger allemaal kopietjes via een collega.
     Maar heb in de jaren nadien wel een aantal van die Sierra collections op CD-Rom gekocht. King’s Quest, Space Quest, Police Quest, Quest For Glory en Leisure Suit Larry.
     Machtig mooi spul en mede daardoor Engels geleerd als kleine jochie.

 • MasterVivi

  Ik had vroeger een Duitse Pokemon game. Mijn ouders hadden die in Duitsland gekocht omdat het daar goedkoper was, bleek dat je Duitse games alleen in het Duits kan spelen. Nu is er een hele generatie aan Pokemon waar ik alleen de Duitse naam van ken.

  • sweetemotion1975

   O ja vreselijk. Heb je vast ook ooit een ‘Glurak’ (Charizard) gehad?

  • Kevin

   Ik had in 2000 een gele gameboy gekregen met Pokemon Gelbe in Oostenrijk, Rattfratz was nog wel de mooiste naam.

 • gulstar

  Hey Shelly, er zijn twee redenen waarom blazen soms werkt . Naast dat je stof/vuil weg blaast, helpt je speksel ook om soms een klein beetje beter te geleiden. Helaas kan dit op de lange termijn tot oxidatie van de contact pinnentjes zorgen. Er zijn twee goedkope manieren die een iets permanetere oplossingen voor deze problemen zijn. De eerste is een spuitbus met perslucht om je cartridgeslot schoon te blazen. De tweede is om met schoonmaakalcohol(gewoon zo’n flesje waarmee je ook wonden ontsmet bij de drogisterij) en een wattenstaafje de pinnetjes van de cartridge schoon te maken. Dit werkt trouwens voor alle systemen die cartridges gebruiken.

 • Bloempjes

  Wat je niet bewaart gaat voor eeuwig verloren.

 • itsalaser

  Shelly moet maar snel 5251 veranderen in een andere code. Niet zo handig om dat op camera te doen.

  • Levensgevaarlijk!!!

  • walterg

   Omdat er is afgesproken in welke volgorde de spellen besproken worden om ze live mee tevkunnen laten kijken in plaats van achteraf monteren. Persoonlijk zou ik het op een briefje hebben geschreven of geprint… Maar goed.

   Het werkt erg goed overigens, de items worden er beter van.

 • Duder

  Hoe ze haar apparatuur bewaard in een AH tas en hoe ze gooit met haar cartridges…geen wonder dat er dingen kapot gaan als je er op zo’n manier mee omgaat. Dit zijn precies de mensen die klagen dat alles maar kapot gaat en dan geven ze de schuld aan het bedrijf ipv naar henzelf te kijken.

  • Tijl Van de Velde

   Ze zijn jong, dom, en ze willen wat.

 • Luckyluc

  Helaas heb ik mijn Gameboy & Gameboy Advanced niet meer liggen, of heel misschien bij mijn ouders. Naast reeds genoemde games heb ik mooi herinneringen aan:

  Tony Hawk Pro Skater 2 (GBA)
  Kirby’s Dreamworld (GB)
  Metroid Fusion (GBA)
  Castlevania: Aria of sorrow (GBA)
  Tetris (GB)
  Zelda: Minish Cap (GBA)
  Golden Sun (GBA)
  Dragon Ball Z: The legacy of Goku (GBA)

 • Guan

  retro games bijna in de prullenbak :O bijna hartaanval hier

 • sweetemotion1975

  Retro games van Shelly, nu “gewoon bij Albert Heijn”.

 • Leuk ! Nostalgie, ik had dit vreemde maar top apparaat vroeger voor mijn Gameboy.

  https://uploads.disquscdn.com/images/27e01fd331265578e5015d27bde11d10628f82e18c04d470f0f275c65de6a732.jpg

  • feyenoord1908koen

   Ik had ook zoiets van volgens mij rayman met ook nog een lampje erin voor mn gbc

 • Turfschipper

  Gameboy is voor mij nog steeds de beste console ooit. Ik game nog steeds het liefst op een handheld.

 • Ik heb Links Awakening recentelijk nog eens opgepikt en uitgespeeld (wat in mijn jeugd nooit gelukt is) en ik vind het serieus รฉรฉn van de beste Zelda’s ooit! Zeer de moeite waard om nog eens op te pakken!

 • Audrey Horne

  Filmpie gemaakt van mijn Super Nintendo, Sorry voor t gebrekkig engels. ^^

  https://www.youtube.com/watch?v=mJiR_NV-gWc

  • Coffee

   Haha lekker

 • Mje
 • MR_SANTORYU

  vet item
  leuk om al die retro consoles en games te zien die Shelly vroeger had
  ik speelde zelf ook vaak op de gameboy advance,
  en wario land 4 was super ๐Ÿ™‚

 • Fantastic xNL

  het kader is niet helemaal lekker

 • Bridgeman

  Ik had vroeger als kind nooit de originele Game Boy, ik had de “Watara Supervision”, een of andere goedkopere namaak. De enige games die we daarvoor hadden was een breakout kloon en wat andere kutgames die ik me niet meer kan herinneren.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Watara_supervision.jpg

  Daarna kreeg ik gelukkig wel een Game Boy Color dus dat was wel nice.

  En heb ook nog zo’n schijtding gehad van een paar gulden waar zogenaamd 9999 games op stonden.

  http://i.imgur.com/fehTmKL.jpg

 • Laurens!-_-!

  Leuk item, mooi om te zien hoe de passie voor games en ook Nintendo is ontstaan. Zelf nog nooit een Gameboy gehad, wel bij een vriend destijds is Pokemon gespeeld op de Gameboy, dat was best wel tof toen.

  En zo als die MM’s handheld zeg maar, dat was toch best wel een ding toen. Handhelds met een verzameling van games ingebouwd. Ook best wel wat tijd aan gespendeerd.

  Vind die MM’s handheld er trouwens wel fraai uitzien. Kan je prima ook ergens neerzetten als showcase zeg maar.

 • walterg

  Die Bugs Bunny game heb ik destijds meerdere keren uitgespeeld, erg vermakelijk, en ik ben anderhalf decennium ouder dan Shelly ๐Ÿ™‚

  Wat ik nog steeds vreemd vind is dat exact dezelfde game ook is uitgekomen met Mickey Mouse die hartjes verzameld. Met exact dezelfde levels dus.

  Zelf ben ik begonnen met Game & Watch en andere lcd games, kreeg toen een gameboy en heb vervolgens nagenoeg alle mainstream handhelds (soms jaren later pas) gekocht. Ik heb dus verschillende lynx 1 en 2, game gear, nomad, gba, ds, psp, vita’s etc liggen.

  Als ik op reis ben heb ik normaliter zowel een vita als 3ds bij me maar uiteindelijk speel ik voornamelijk advance wars 2 op de gba micro.

  Oh en Shelly: Ik hoop dat je Mario Kart Super Circuit JOUW eerste Mario Kart noemde en niet dรฉ eerste Mario Kart ๐Ÿ˜‰

 • lolwut95

  Die eminem en gameboy ken ik nog van mn broers, ik had een gameboy color ๐Ÿ™‚ Voor de rest hebben we veel op de N64 gespeeld, waarbij banjo kazooie toch wel het coolste was. Een andere game die me altijd bijstaat is war of the monsters, maar dat is alweer de PS2

 • Kozรต

  Spirou en Super mario land 2! Te episch voor woorden.

 • Aldish#1

  M&M Machine!!! Die heb ik ook nog gehad ๐Ÿ™‚ Hij ligt ergens bij m’n ouders op zolder of aan een van m’n neefjes gegeven en anders kwijt ๐Ÿ™

 • Leuk item, lekker retro.

 • USAS

  Oldschool Shelly. Nice!

 • JW

  Warioland 4 was echt een super sicke game, hij was ook best moeilijk. Vette eindbazen, minigames, heel veel levels, secrets, upgrades, variaties in levels, puzzels en collectables. Heb zelfs 4 jaar geleden een GBA gekocht met Warioland 4 voor een 10tje op Marktplaats omdat ik hem destijds opnieuw wilde spelen. Helemaal kapot gespeeld.. Pareltje!

 • Ossies Power

  Dont fuck with ’93’ #goedbouwjaar same here

 • Ossies Power

  metabots en beyblade had je ook nog … de harry potter games waren ook tergend ..best times.. maar de beste voor mij was de MS-DOS games geweldig ..floppy er in en gamen!!

 • LA

  M’n Gameboy Color, gekregen voor m’n verjaardag. In de zomervakantie meegenomen en laten liggen in een Franse McDonalds. Kwam er na 4 uur achterin de auto zoeken pas achter dat hij weg was. Ouders kwaad, ik ontroostbaar. Daarna nooit meer zo’n duur cadeau gekregen :p

  • Martijn Plasmans

   Mijn GBA was gestolen in op de camping in Spanje samen met Warioland 4. Ben er nog steeds kwaad om ๐Ÿ˜‰

 • Xyphoid

  Link’s Awakening is wel tof.
  Ben laatst begonnen om alle Zelda games (weer) uit te spelen. En Link’s Awakening is beter dan Zelda 2 op de NES.

  Roze Advance inclusief standaard missende klep ๐Ÿ˜›

 • zengyy

  Mijn gba herinnering zijn toch echt
  Golden Sun
  Mario & luigi: superstar saga
  Metabots
  Fire Emblem (oef wat was die goed)
  Pokemon gold (ja die stak er lekker uit :P)
  Mario Kart (!)

 • Yumik

  Die oude grijze Gameboy heb ik gehad. Ik was bijna vergroeid met dat ding. Overal waar ik naartoe ging had ik de Gameboy mee. Samen met mijn kleine gereedschapskoffertje, waar dan alle games en accessoires inzaten. Ik had geloof ik 14 spelletjes. Mijn leukste spellen waren Zelda Links Awakening, Wario Land 3, Donkey Kong Land 2.
  Net als Shelly, de sprong gemaakt naar Gameboy Advance, welke ik kort na de release al had. MIjn leukste spellen daar waren Castlevania Circle of the Moon en Mario Kart Super Circuit.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord