Menu Premium
Loading...

For Honor Review

Google Plus David van Arragon
Google Plus Richard 'Skate' Simon
17/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is zover! Na alle Alpha’s, Beta’s en volgens Skate, “Lima’s”, is For Honor eindelijk uit op de PC, Xbox One en Playstation 4. Uiteraard hebben wij de review voor je. Skate en David hebben zich een slag in de rondte gewerkt met deze zwaardvecht-game en gaan jou al hun ervaringen vertellen. Want is deze game de hype wel waard? Wat je allemaal in de game kan doen en in hoeverre For Honor aan de verwachtingen voldoet, hoor je hier van Skate en David in de For Honor Review.

For Honor is niet alleen een zwaardvecht-game, want je kan knokken met Ridders, Vikingen en Samurai. Elke factie heeft unieke vechtersbazen die je helemaal naar je eigen smaak kan customizen. Dat betekent dat je ook characters kan kiezen die met bijlen of speren het slagveld op gaan.

Heb jij For Honor al in huis gehaald? Laat ons dan weten wat jouw ervaringen met de game zijn en of je het eens bent met Skate en David. Hoe zie jij de toekomst van For Honor? Zou het net als Rainbow Six Siege een laatbloeiertje kunnen zijn, of is het een hele interessante game op E-sports gebied? Laat het ons weten in de comments en check vooral de For Honor Review.

Loading...
 • Rogier

  Skate bedoelt lambda. En Grieks. No biggie.

  • Zoals ik ook al in deze review zei: ik haal alles door elkaar. 🙂

 • Frank van Doorn

  Zonde dat ze geen aandacht hebben besteed aan een episch singleplayer campaign. Dat zorgt er voor dat ik de game laat liggen. Gemiste kans ubi

 • deadstroke030

  ligt het aan mij of is de belichting veranderd in de studio

  • Ceryl Zentveld

   volgens mij hadden de nieuwe stagiaires iets veranderd ja, dat werd iig verteld bij een brievenmaandag

 • Brinq

  NATO alfabet 😉

 • Job

  Davind, in hoevere zou je deze game willen vergelijken met de 3d open world pokemon RPG die je altijd al had willen hebben op de PS4?

 • Sjaak

  Ha mooie review weer. Ik had tijdens het kijken een ingeving: Wat dacht je van een doorlopend item op Gamekings waarbij we een paar weken lang (of maandenlang) items krijgen onder de naam “Skate the Great Goes Pro”, waarin we Skate volgen die een poging gaat wagen om in een grote nieuwe multiplayer game, For Honour bijvoorbeeld, pro te worden en een e-sports event te halen. Dat je er echt een doorlopende serie van maakt met items op gamekings en natuurlijk livestreams. Kan ook met een bestaande game natuurlijk, Overwatch of Rainbow Six Siege of zo. Maar met een nieuwe MP is misschien leuker, want dan begint iedereen vanaf 0. Kan ook met een andere Gameking natuurlijk, maar lijkt met wel iets voor Skate 😉

  • Sjaak

   Je zou het ook nog met twee gamekings kunnen doen, en dan kijken wie het verste komt. Ik zeg het je, dit kan heel leuk worden :p

   • Druidys

    Denk niet dat iemand bij gamekings ook maar ooit echt een hoge rank in een game heeft gehaald. Geloof dat alleen Steven een redelijke arena rating heeft behaald in WOW. Wishful thinking dat ook maar iemand daar echt op hoog niveau kan gamen.

    • Sjaak

     Komt ook omdat je gewoon idioot veel tijd in een game moet steken om echt bij de wereldtop te gaan horen. Zou juist een mooi experiment zijn om te kijken of het een gameking lukt via een serieuze poging. Ook geen schande als het niet lukt.

    • Ik behoorde jaren terug in de destijds nog populaire mode Headquarters tot de top 200 van de wereld bij CoD: MW. Best hoog. Maar ja, toen had ik nog de tijd om er pakweg 2000 uur in te steken. Vandaag de dag kan deze 40-plusser qua tijdsbesteding (en reactievermogen) niet echt meer mee met dat jonge grut, helaas.

  • Alsjeblieft niet zeg. Daar heb ik helemaal geen tijd voor joh. Plus het zou betekenen dat ik amper met andere games aan de slag kan, en dat zie ik toch echt niet zitten.

   • Sjaak

    Haha ok, fair enough. Welke gameking of stagiair durft het aan? 😛 De ideale manier om de e-sports community nog verder te integreren in Gamekings imo. En vermakelijk voor iedereen. Als het echt lukt dan heeft die persoon eeuwige roem, als het niet lukt dan krijg je alsnog van iedereen respect voor de poging.

    • Ik vermoed niemand. Te druk met werk, familie, het leven an sich, etc.

     • Sjaak

      Meh. Het is werk in dit geval! “Shelly Goes Pro” dan. Gegarandeerde hit. Maar laat maar weer, ik ga m’n formats wel bij Talpa slijten 😉

     • RidhoHidayat

      Is alleen niet bepaald haalbaar / rendabel voor Gamekings. Als je pro wilt worden, “moet” je er elke dag meerdere uren in steken. Los van het feit dat je ook écht gemotiveerd moet zijn om het te halen, kost het trainen (+ het maken van items) zóveel tijd (dus geld, want werk), dat het voor Blammo niet interessant is.

      Als je zulk soort content zoekt, kun je beter gewoon de Road to Platinum van Skate volgen op Twitch 😉 Platinum in Rainbow Six Siege is weliswaar heel wat anders dan pro, maar het idee blijft hetzelfde (het masteren van een game om hogerop te klimmen).

     • Hou op over die Road to Platinum hoor. Nioh heeft er nu effe voor gezorgd dat ik de R6 auto effe in de berm geparkeerd heb. 🙂

     • Sjaak

      Als je wilt kan het. Hier een voorbeeld van een journalist van Polygon die hetzelfde heeft geprobeerd met Hearthstone: http://www.polygon.com/features/2016/4/13/11416002/attempting-to-master-hearthstone-in-30-days

     • RidhoHidayat

      Er zit alleen wel een verschil tussen Polygon en Gamekings.

      Polygon heeft maandelijks meer dan 10 mln unieke bezoekers (https://www.quantcast.com/polygon.com#/trafficCard), en is van een heel ander formaat. Dat niet alleen, maar de website is ook nog in bezit van Vox Media, wat gewoon een miljoenenbedrijf is.

      Kortom, bij Polygon hebben ze wel wat meer middelen om zulke dingen te proberen.

      Wat ik dan eerder voor me zie, is dat Gamekings in contact komt met een Nederlandse esporter, en hem een tijdje gaat volgen. Wat komt erbij kijken, hoe gaan de trainingen en de toernooien, etc.

  • Kapiteinkoek

   Iets wat er op leek was de Skate challenge van Black Ops II geloof ik, in prestige binnen 24 uur. Blijft voor mij een persoonlijke favo serie van Gamekings.

 • RidhoHidayat

  Ik heb het al vaker gezegd natuurlijk, maar ik ben inmiddels groot liefhebber geworden van For Honor. Op dit moment ben ik een voor een bezig alle characters te masteren (in 1v1 Duels), en het blijft me intrigeren hoeveel diepgang en variatie erin zit. Je kunt tientallen uren bezig zijn om te leren hoe je met én tegen bepaalde characters speelt, en daar haal ik heel wat voldoening uit.

  Ik denk dat deze game hetzelfde pad gaat bewandelen (qua playerbase) als Rainbow Six, met name vanwege één onderdeel dat (binnenkort?) zal worden toegevoegd: Ranked Play (en Tournaments). In Rainbow Six is Ranked essentieel voor het voortbestaan van de game. Het maakt het nog vele malen spannender, en je hebt echt iets om naartoe te streven (*kuch Road to Platinum kuch*) en ik denk/hoop dat dit bij For Honor ook het geval zal zijn.

  Ook de toevoeging van 6 “gratis” nieuwe heroes (en nieuwe maps e.d.) zal de levensduur van de game goed doen. Ik ben heel benieuwd wat voor hero-types ze nog kunnen/zullen toevoegen, naast de Vanguard, Heavy, Assassin en Hybrid. In de Season Pass trailer is namelijk wel te zien dat de nieuwe heroes zullen behoren tot de drie bestaande facties (Samurai, Vikings, Knights). Ergens wel jammer, omdat ik bijvoorbeeld ook wel krijgers uit het Midden-Oosten met kromzwaarden e.d. zou willen zien. Anderzijds snap ik deze keuze wel, aangezien er qua speelstijl meer verschil zit tussen de hero-types (een heavy speelt compleet anders dan een Assassin), dan tussen de facties. Dus het toevoegen van nieuwe types zorgt voor nóg meer variatie. Ook willen ze zich focussen op de Faction War tussen deze drie facties, al vind ik wel dat ze daar dan nog wat meer aandacht aan mogen besteden om het beter uit te werken, en het meer impact te geven.

  Over de servers: Ik heb zelf (in zo’n 40 uur speeltijd, inclusief alpha’s + beta’s) niet één keer een connection error gehad gelukkig. Wel speel ik met enige regelmaat een potje tegen iemand met een red bar connection, en dat kan vrij frustrerend zijn. Dan kan het zijn dat je hele timing verkeerd gaat, terwijl dat dan voor een groot deel gewoon aan de connectie ligt (ook al is het slechts een tiende van een seconde verschil bijvoorbeeld).

  Qua customization ben ik het er wel mee eens dat ze wat meer variatie mogen inbrengen qua stijl en uiterlijk. Er is wel aardig wat verschillende armor te verzamelen, maar van wat ik tot nu toe gezien heb, blijft het stijltje wel redelijk constant (wat jammer is). Wat ik je wel kan aanraden, als je een wat uniekere hero wilt creëren, is dat je niet alleen de gear aanpast, maar ook het kleurenpalet en de emblemen op je gear (dit kan ook gewoon bij het customization-gedeelte, met L1 of L2 open je een ander menuutje geloof ik).

  Conclusie: Al met al een game waar ik persoonlijk makkelijk een paar honderd uur in kan steken, en nog veel meer als Ranked straks wordt toegevoegd, plus nog de nieuwe heroes. For Honor heeft het gevoel van een fighting game (met de moves, de combo’s en het lezen van je tegenstander), maar brengt het op een hele unieke manier, wat mij zelf veel meer aanspreekt. Zolang Ubisoft deze game volop blijft supporten, zoals een Rainbow Six, heb ik de hoop en verwachting dat dit in de toekomst nog veel groter en beter kan worden dan het nu is.

  ps: Check ook eens deze video, een gesprek tussen de creative producer van For Honor (Jason Vandenberghe) en de creative producer van Tekken (Katsuhiro Harada)

  https://www.youtube.com/watch?v=VWlWWN5Eq4o

 • Brinq

  Ik vond in de closed- en open beta de matchmaking de zwakste schakel van de game. Ik werd regelmatig in 1v1’s als level 4 tegen level 15+ spelers gematcht. Erg vervelend want een goeie assassin speler cleared je gewoon 3 keer back to back perfect.

  • nigel sint maarten

   de matchmaking is nog steeds drama word gwn random iemand tegen over je gezet dus lvl 1 tegen 20 is normaal

   • Brinq

    Wat retarded zeg.

 • Robbert
 • Soulreaver

  Heb de game ook gekocht, single player is idd een stuk korter dan ik had verwacht maar er zit een ok verhaal in maar stelt idd wat teleur. Wat ik wel heel tof vind aan de game is het masteren van de heroes. Zelfs al heb je 100 uur in een character zitten dan nog moet je al je tegenstanders zijn moves kennen en daar zit vooral de levensduur van de game in, wat dat betreft voelt dat aspect wel een aan als dat van een fighter. Het mooie aan de game is dat het weer heel wat anders is dan shooter nummer 20, en de combat voelt heel lekker en vloeiend aan, ik denk dat ik dat deze game mij nog wel kan boeien tot aan Mass Effect en is het ook een zeker goeie game om naast je andere games te spelen.

 • Stefan Hiddink

  Microtransacties?

 • spoofghost

  Dat je er uit word gekickt komt door dat de game op P2P gebouwd is..

 • Hugo van Zundert

  David over die connection error. Dit komt door Peer 2 peer servers. Jij bent de connectie met de andere spelers. Dus als iemand eruitgaat of internet eruitgooit dan krijg je die haperingen. Deze methode hoort gewoon niet meer gebruikt te worden. Als ze gewoon dedicated servers hadden, krijg je die problemen niet meer

  • BassieB

   Precies ook de reden dat ik de game skip, neppe p2p shit.

 • optimuspecs

  De game maakt gebruik van P2P verbinding, waardoor de stabiliteit van het netwerk in gevaar komt als iemand het potje verlaat. Ook is het zo dat het wat sneller / trager wordt voor sommige spelers, waardoor anderen in het potje een voordeel kunnen krijgen in seconden.

  De game is een internationale versie van Asessins Creed Multiplayer. Verder leuke game voor liefhebbers van dit soort gevechten.

 • zerocold_076

  Dit is een game die me totaal niet boeit.Leuk item maar niet mijn type game, sorry.

  • Padawan1993

   Same

  • Groenkereltje

   Waarom voel je de behoefte om hier te delen dat dit niet jouw type game is? Waarom verontschuldig je, jezelf daar ook nog eens voor? Ik bedoel dit niet als een aanval, maar ben hier oprecht nieuwsgierig naar. Is het een status iets? Ben je bang dat iemand jouw deze game kado gaat geven? Zoveel vragen.

   • zerocold_076

    Er schuilt niets achter, ik vind de game niet mijn ding en dat wou ik gewoon even kwijt. 😉 En no worry ik vatte het ook niet op als een aanval hoor 😉 Ik zou zeggen zoek er niet te veel achter 😛

  • optimuspecs

   Ik vond je reactie wel interessant. Ik vind de game wel leuk, maar het is ook interessant om een beetje een overzicht te krijgen hoeveel mensen in de comments een game niks vinden.
   Door een goede single player campaign toe te voegen, had Ubisoft deze game voor een breder publiek aantrekkelijker gemaakt.

   • zerocold_076

    Gelukkig maar, 🙂

 • ? ? ? ? ?

  Een game als deze met nauwelijks gore? Doei ik wacht wel op Mordhau.

  • Dirt-Jan

   Dit valt mij ook echt tegen, wil armen en benen zien vliegen. Ingewanden over de grond zien rollen

 • tommy vercetti

  Bij Vikingen staan meer houten gebouwtjes en bij Vikings zijn ze van echt steen? Really? Haha lol David 😉

 • Bridgeman

  Ik vind For Honor best interessant qua setting en gameplay, maar geen goede story mode is voor mij no buy. Een beetje 1v1 online op elkaar inrammen, rot op man. Doelloze shit. Daar ben je na een week toch strontziek van?

  • BassieB

   En ik kan me dus niet voorstellen dat je NPC’s zou willen killen, dat lijkt mij dan weer doelloos en eindeloos saai.

 • Pascal Tettero

  vraag me af hoe de matchmaking is, want dat zou weleens de echte troll kunnen zijn. als ik in mijn 1ste match tegen een stel pro’s zou komen en hun zo een gratis win kunnen krijgen zou ik ze er ook voor laten rennen.. punten moet je verdienen so catch me if you can 😉 niet dat ik deze troep ga spelen, maar ok.

 • San’s World

  Je kunt sowiso niet eindeloos hack & slashen je stamina speelt ook een rol. Jammer dat ze uit gaan van de console.. de pc telt mee..

  • BassieB

   Meh een PC game met p2p servers……..heel vies.

 • Samanosuke

  Jammer van de single player, misschien ooit (bij veel vraag) story dlc toevoegen. Background stories van de Knights, Vikings en Samurai.

 • Remav1c

  Puur om het feit dat Ubisoft de uitgever is, wacht ik met het kopen van deze game, of haal ik hem zelfs helemaal niet meer… God, wat ben ik mijn vertrouwen in die uitgever verloren

 • Human paraquat

  Waarom zit er geen splitscreen in dit is de perfecte game om samen op de bank tegen elkaar in te beuken, jammer

 • Wim Boeren

  Nou dan toch niet, kijk ik op youtube naar de review.

 • Toiletborstel

  Speelt lekker, voelt als de MP die dark souls had moeten hebben 😀

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord