Menu Premium
Loading...

De Kwestie over de Xbox Scorpio

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
15/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat we het item over de Xbox Scorpio Reveal online hadden gezet barstte in de comments de discussie los. Pittig, maar zeer interessant om te volgen. Microsoft bleek duidelijk wat losgemaakt te hebben bij de gamers. Boris leek het daarom wel leuk om eens te peilen wat dat gevoel nu precies was. En dus verscheen er de poll online of je wel of niet verkocht was na afloop va de Xbox Scorpio reveal.

Opvallende uitslag

De uitslag was opvallend. Zeker als je die afzet tegen een gelijksoortige poll op de Amerikaanse techsite The Verge. Want de uitslag was daar zo’n beetje compleet het tegenovergestelde. Waarom stemden de Hollanders op deze wijze? Wat speelde hier? Waarom was men zo fel… Boris en JJ hadden een paar dagen nodig om hier een antwoord op te formuleren.

Wat moet Microsoft nu doen?

En wat moest Microsoft gaan doen om de stemming hier ten lande te doen omslaan? Wat voor moves moesten ze de komende tijd maken? Games? Innovatie? Hololens? Wat volgt is een discussie waarin de twee een beetje proberen om in de huid van MS te kruipen. Want of je het nu leuk of niet leuk vindt, dit is wat veel gamers in Nederland vinden en dat is waar Microsoft mee te dealen heeft,

Loading...
 • johan solo

  Ik heb een Xbox one S. En een goede game PC. Microsoft zal met iets heel bijzonders moeten komen om mij te overtuigen dat ik een Scorpio ga kopen.

 • optimuspecs

  Laten we niet allemaal voorbarige conclusies gaan trekken naar aanleiding van de Tritter van Boris of reacties van ps4 fanboys. Iemand die nu al zegt dat het niks gaat worden met de Scorpio praat gewoon onzin.

  ” Waar zijn de games” zeggen ze dan…Eind 2016 heeft Microsoft zeker 4, 5 titels gereleased voor de Xbox, Halo Wars 2 is net uit en Sea of thieves wordt nu in gesloten beta gespeeld en komt dit jaar uit. Crackdown 3, State of Decay 2, Cuphead, Forza Motorsport. Plus titels die volgens Phil Spencer nog niet aangekondigd zijn voor 2017. Verwacht meer hierover op de E3.

  Alle consoles makers, behalve Nintendo dan, beginnen met het presenteren van de specificaties. Dat is niks nieuws. Zeker in deze generatie, waar zogenaamd resolutie en framerate zoooo belangrijk zijn geweest tot nu toe dat Digital Foundry bekend is onder casual gamers.
  Kreten als ” de ps4 heeft de beste versie van games” ( omdat de ps4 versie 2 frames hoger draait in een test), de ps4 pro met checker board 4K, etc, etc.
  Of zijn specs nu niet meer belangrijk omdat de Scorpio de betere specificaties nu heeft?

  Over DX12. Dat is nu zeker belangrijker dan ooit met de Scorpio. Niet alleen omdat de Scorpio qua software, dx12 veel meer zal benutten, maar dx12 zit ingbouwd op de chips van de Scorpio. Dat maakt het ontwikkelen ook makkelijker voor developers en kan zeker van invloed zijn op de keuze van developers in hoe, wat, hoeveel en wanneer bepaalde games voor de XB1 gemaakt gaan worden.

  De team van Phil Spencer nu is een hele andere team dan hiervoor, dus ik zie niet waarom we nu al bezogd moeten zijn of Microsoft dezelfde fouten gaat doen. De communicatie van Sony rond de ps4 pro was ook zeker niet goed te noemen en als je echt kijkt wat voor toegevoegde waarde de ps4 pro heeft gebracht aan de Sony gamers, is dat gewoon heel weinig.

  We gaan het zien op de E3, niet alleen welke games Microsoft uitbrengt, maar ook wanneer, want ik ben benieuwd naar welke games nog meer dit jaar uitkomen en wat Scropio daar aan zal toevoegen. Microsoft weet ook heelgoed dat de Scorpio hun niet gelijk op de eerste plaats gaat zetten qua console verkoop, maar het is een belangrijke stap om het verleden af te sluiten en richting de toekomst te gaan. Met een nieuwe console, nieuwe games, je backards compatible catalogue, nieuwe services en een nieuw vibe.

  • Waar zijn de games?

   • optimuspecs

    Als je kan lezen, staat duidelijk in mijn reactie waar de games zijn.
    Gears 4, Dead Rising 4, Forza Horizon 3, Quantum Break, Halo wars 2…. Wat zijn dat allemaal? Sea of thieves, Crackdown 3, State of Decay 2, Cup head, Forza Motorsports, wat zijn dit allemaal? Inclusief games die dit jaar nog moeten worden aangekondigd.
    Als je de games niet ziet, is het omdat je dat niet wil zien.

    • Ik heb je boek niet gelezen. Ideereen kent je praatjes nu wel. Zo ongeveer denk ik.
     Ik geef helemaal niets om heel die fanboy war. Bij mij in huis komt er nooit een xbox want ik hou gewoon van Sony. Ik sluit me wel helemaal aan bij boris. Concurrentie is goed en nodig dus ik hoop dat de xbox scorpio geweldig gaat zijn.

     • optimuspecs

      Reageren zonder eerst reactie te lezen… CHECK!

      Liefde verklaren aan een bedrijf “Ik hou van Sony “…. CHECK!

      Prototype fanboy dus! En dan heb ik praatjes? Als je mijn reactie niet hebt gelezen, bespaar jezelf de moeite om op mijn reactie te reageren!

     • Frank van Doorn

      Sony The last of us part 2, God of war, Uncharted the lost Legacy, Days Gone.Detroit became Human, Horizon Zero Dawn,Death stranding, En Spiderman, Laat Microsft eerst zo line up voor elkaar zien te boxen. Voordat je Xbox de hemel in prijst wat werkelijk nergens op gebasseerd is.

     • optimuspecs

      Lol! Van al die games is alleen Horizon ZD uit.
      Heel misschien dat Spider-man dit jaar uitkomt. En tellen we nu ook DLC mee als game? Ahaha. Pure waanzin en wanhoop.

      Als ik Microsoft games pakt en DLCs die de komende JAREN uit zullen komen, kan ik ook zo een lineup maken. Dat zegt ook nog helemaal niks over de kwaliteit van de games. Of heb jij ze al gespeeld en weten je zeker dat ze 2017 uit zullen komen? Ik dacht het niet. Wou je nog iets kwijt?

     • Frank van Doorn

      Haha ik ga het opgeven jij bent niet meer te redden.

      Gelukkig werk jij bij Sony en ken je hun releaselijsten. En DLC wel als de DLC gewoon een volwaardig avontuur van een uurtje of 10 is EN pure waanzin. Kijk eens in de spiegel dan zie je wie hier zonder verstand over agmes aan het praten is.

      En het zal mij aan mij reet roesten welke games in 2017 uitkomen. Ik weet dat Sony een line up heeft waar MIcrosoft van droomt. En sommige games zullen echt wel in 2017 gaan halen. Maar ik geef het op iemand die zo dom over games lult. En puur Microsoft blind verdedigt kun je niet mee praten helaas.

     • optimuspecs

      Goed zo. De maker van Death Stranding heeft duidelijk gezegd dat ze NET met development zijn begonnen vorig jaar. Heel slim hoef je niet te zijn om te begrijpen dat die game voor de komende jaren niet uit zal komen.
      9 van de 10 spellen van Sony worden uitgesteld. De games die je opnoemt zijn niet eens voor 2017 aangekondigd. Laat staan dat ze uitkomen in 2017.
      Wat je dus doet, is vergelijken van games van Sony die je niet gespeeld hebt en die voorlopig niet uit zullen komen, met een line up van Microsoft die gekozen heeft om geen games aan te kondigen die niet op korte termijn uit zullen komen. Want wat Microsoft in 2018 en 2019 uitbrengt weet je niet. Maar je vergelijkt wel een titel als Death Stranding die net begonnen is met ontwikkeling. Lol! Vind je dat gewoon niet dom? Of kinderachtig? Net zo kinderachtig als je gekke oom Nintendo.

      En als dls ook meetellen, ik heb je nooit de dlc van Forza Blizzard mountain of Forza Fast and Furious dlc zien meetellen als games. Terwijl die dlcs tientallen uren gameplay hadden.

      En ja geeft het op. Ik lul dom over games, maar telkens ben jij nog dommer om een discussie met mij te beginnen. En het enige wat je bij mij krijgt is een digitale pakslag. Doe je Nintendo onsie aan en je dekbed van Captain Toad. Lichten uit!

     • Frank van Doorn

      Jij bent niet meer te redden want jij snapt het echt niet. Was de vorige keer ook al niet dus moeten we met jou over games praten

     • optimuspecs

      Goed zo. Prent dat goed in je hoofd. Hoef je mij volgende keer niet lastig te vallen met je kinderachtige gekke oompie nintendo.

     • Frank van Doorn

      Het gaat er niet om dat de games wel of niet in 2017 komen. Want ik weet zelf ook wel dat The last of us part 2 en Death stranding niet dit jaar komen. En zie nog wel 2 of 3 games van dat lijstje dit jaar uitkomen Maar dat Sony ook de toekomst toont. En wat verschil is bij Uncharted is het een standalone DLC heb Uncharted 4 er niet voor nodig. De Dlc van Forza kan niet gespeeld worden zonder Forza zelf. Daarom kan ik de DLC van Uncharted appart benoemen. En die van Forza niet. Maar ook dat lijk je niet te willen snappen. Zet je Xbox bril af. Dan zijn we al een eind op de goede weg. En dan nog iets Remedy is geen Microsoft exclusieve studio. Maar dat was je door domme gelul over Nintendo vast ook vergeten

     • optimuspecs

      Lol! Die stand alone van Forza was ook standalone. Zie je hoe je onzin uitkraamt? Je hebt de Forza game niet nodig. Je weet gewoon niet waarover je het hebt. Zolang je maar bullshit kwijt kan.

      Dat ziekelijke gedoe van jouw over eigen studio’s. Ik weet heel goed dat Remedy niet van Microsoft is, maar heeft lange tijd games gemaakt voor alleen Microsoft. Je pronkte al met Death Stranding, maar die is ook niet van een Sony Studio.

     • Frank van Doorn

      Whaha je probeert je er onder uit te lullen. Daarbij werkt die koijma exclusief voor Sony beetje jammer. Maar goed iedereen ziet hoe belachelijk je bent alleen jijzelf niet

     • Frank van Doorn

      Als dat lijstje van Microsoft er was. Was er niet zoveel onzekerheid over hun games line up. Want de enige die Microsoft verdedigt ben jij hier op deze site.

     • Heerlijk om op die xbox fanboy tenen te stappen.

     • optimuspecs

      Ja, dat zeg ik! Heerlijk.

    • Frank van Doorn

     Mario vind je kinderachtig. Maar Sea of Thieves niet. En heel leuk maar Halo forza en Gears dat kennen we nu wel een beetje. Quantum Break had heel veel potentie. Maar is toch eigenlijk een beetje geflopt niemand heeft het nog over die game behalve jij. Crackdown afwachten deel 1 was leuk deel 2 was kut. En het duurt mij wel erg lang hoe lang die game in ontwikkeling is. Cup Head je noemt Mario Kinderachtig maar dit niet. Zelfde type game. Dead Rising 4 niemand heeft het over dit ip behalve jij. State of Decay 2 afwachten hoe tof dit gaat zijn. En al die games die nog aangekondigd gaan worden. Krijgen we dan weer zulke nieuwe briljante ip’s als Recore. Die met veel bombarie aangekondigd word maar half broke in de winkel word gegooid. Maar je bent een blinde fanboy waar als het over Xbox gaat niet mee te communiceren valt. Dat was een paar maanden geleden al zo maar nu nog steeds. Xbox heeft gewoon een gebrek aan goede games buiten de bekende 3 om waar iedereen heel moe van word. En dat is op te lossen door goede kwwaliteits studio’s te kopen. Of 3rd party exclusives te maken. Anders is een krachtige machine zonder echt toffe games die ik niet op PS4 kan spelen.. En waarom laten ze 343 niet eens wat anders maken dan Halo en Turn 10 niet eens wat anders maken dan Forza.

  • Harry

   Dat hele DX12 verhaal is door DF een beetje opgeblazen, Microsoft heeft ze een aanvulling op dat verhaal gestuurd. De techniek zit ook al in de Xbox One. Niet gezegd dat het niet stukken beter geïmplementeerd is in de Scorpio maar een en ander is afhankelijk van hoe het in de toekomst gebruikt wordt.

   Ik vergelijk het een beetje met het FP16 verhaal op de PS4 Pro en de Switch (het is nog niet bekend of de Scorpio FP16 ondersteund). Mooie techniek, in principe een hoop voordeel maar dan moeten ze het wel eerst goed gaan gebruiken.

   De aanvulling van Microsoft op het DF artikel:

   [UPDATE 7/4/17 20:44: Microsoft’s Andrew Goossen has been in touch to clarify that D3D12 support at the hardware level is actually a part of the existing Xbox One and Xbox One S too. “Scorpio builds on the Command Processor capability present in the original Xbox One,” we’re told. “Our implementation of D3D12 supports all Xbox Ones, and games have already shipped that use it. When a game using D3D12 starts up, we reprogram the GPU’s Command Processor front-end. The 50 per cent CPU rendering overhead improvement was reported by shipping games. The amount of win is dependent on the game engine and content, and not all games will see that size of improvement. Scorpio’s Command Processor provides additional capability and programmability beyond what Xbox One/Xbox One S can do. We plan to take advantage of this in the future.”]

   • spoofghost

    De industrie is heel erg aan het pushen om vulcan er door te krijgen, omdat dx12 helemaal niet zo chill is.

  • Frank van Doorn

   Hier gaan we weer Microsoft mist echt toffe Ips. Buiten Halo gears en Forza

   • Henkie

    die moeten nog komen, wacht nou maar rustig af wat de E3 je gaat brengen!
    en van wat ik heb gehoord is, dat phill spencer naar japan is gevlogen nog niet zo lang geleden om daar met ontwikkelaars te praten en die waren erg positief! ze hebbern ook al gewoon de defkits in handen gekregen dus dat moet dan wel goed komen!

    • Frank van Doorn

     Ik ben daar verre van overtuigd. Microsoft riep vorig jaar hetzelfde het komt goed. Maar toen zagen we het dramatische Recore, het geanuleerde Scalebound. En Sea of Thieves. Kijk Sony heeft een paar top studio’s en top ip’s / Zelfde geld voor Nintendo. Microsoft. Heeft naast Gears, Forza en Halo, Nog wel wat toffe ip’s maar die laat het doodleuk doodbloeien. Terwijl die ook belangrijk kunnen zijn. Wat ik eerder zei bij een echt goede Banjo stappen Nintendo fans blind over. En wat doet Microsoft die laat RARE aan nieuw IP werken. Wat voor de singleplayer gamer al on intressant is. Dus gebruik meer van de RARE Ip’s geeft een mooie variatie en je trekt een nieuwe doelgroep daarnaast moeten ze ip’s kopen. Zorg dat Sleeping Dogs 2 dat project weer tot leven komt. Maak de nieuwe Tomb Raider exclusief. Half life 3 idd. Dan gaan mensen echt wel over. Maar die stappen niet over voor Sea of Thieves en de zoveelste Forza. Maar wel over voor dit soort games en de RARE IPS

   • optimuspecs

    Ja dat zeg jij natuurlijk.
    Halo, gears, Forza Horizon en Forza Motorsports ZIJN toffe ips.
    Dead Rising 3 en 4, Sunset Overdrive, D4, Ori, Ryse ZIJN toffe ips.

    Dat jij van de ouderwetse platform gameplay houdt met characters die niet tot nauwelijks kunnen praten moet je zelf weten.
    Ik zou nooit van mijn leven een Nintendo game kopen voor een Mario-game. Fase kinderachtige games ben ik al lang voorbij.

    Er nu uit van gaan dat Microsoft geen goede ips zal neerzetten met de Scorpio is gewoon onzin Maar blijven mekkeren over het verleden van Microsoft. Verder kom je niet.

    • Falmaiya

     D4 was een toffe ip, maar zo dood als een pier.

     Dat was een episodic game, maar deel twee is nooit verschenen en SWERY heeft handen totaal van Microsoft getrokken en gezegd dat vervolg ook nooit zal komen.

     Ryse, Dead rising en Sunset Overdrive zijn geeneens Microsoft ips.

     • optimuspecs

      Zonder nou op in te gaan welke ips wel of niet van Microsoft zijn. Mijn reactie is gericht op de ips die op de XB1 zijn.

      We hoeven geen wedstrijd te houden om te wie de langste lul heeft in de vorm van de meeste eigen ips.
      Microsoft heeft een schat aan eigen ips. Ook toffe eigen ips, maar als ze niet uitgebracht worden ( op de Xb1) heb ik er nu weinig aan.

      En juist omdat Microsoft meer dan genoeg eigen ips heeft kunnen ze nog altijd die uitbrengen. Deze generatie is nog niet voorbij en met de nieuwe leiding van Microsoft kan alles gebeuren.

    • Frank van Doorn

     Halo Gears en Forza zijn zo erg uitgemolken zoals je Boris hoorde zeggen daar zijn mensen wel een beetje klaar mee. Dead Rising eentonige gameplay niet een ip waar mensen naar de winkel voor rennen. Sunset Overdrive super tof. En Ryse heeft potentie. Maar is volledig verknoeit. Ori is tof maar blijft een een Indi. en heeft ook Nintendo styltje maar dan is het ineens niet zo intressant meer;

     En niet alleen ik hou er van dat soort games. Kijk hoeveel Yooka-laylee binnen een dag aan geld binnen heeft weten te halen. Dat genre leeft enorm. En ook al is de game niet zo goed als Banjo Kazooie. Met een goed budget en een goede studio kun je daar echt iets heel bijzonders van maken van een nieuwe Banjo. En mensen als jou daar word ik zo moe van die Mario en alle andere NIntendo ip’s kinderachtig noemen zouden voorgoed een spreek verbod opgelegd moeten krijgen als het over video gaming gaat.

     Breath of the Wild maar ook een Mario Galaxy 1 en 2. en hoogstwaarschijnnlijk Mario Odessey Hebben een kwaliteit. Dat Microsoft daar wel eens van droomt om zulke exclusieve kwalitatieve goede games op hun Xbox te mogen verwelkomen.

     Dus al die onzin Nintendo is kinderachtig is zo achterhaalt zo onzinnig en het slaat zo nergens op. Je noemt Ryse een tof Ip die volledig mislukt is. Maar Mario en Zelda kinderachtig. Man eigenlijk ben je dan niet meer serieus te nemen als het over video gaming gaat.

     • optimuspecs

      Lol! Ik moet echt lachen als de beschuldigingen van fanboy, van jouw kant naar mij komen. Jij bent totaal geen fanboy en de wereld is plat zeker.
      Jij bent van die gasten die met hun veertigste nog steeds in een Mario-onesie slapen.

      Dat je Halo, Gears en Forza uitgemolken vind, maar Mario niet????? Toppunt van geloofwaardigheid. NOT!

      Cup head is zeker niet kinderachtig. Het zijn hele pittige spellen net als Ori. Maar ook voor die games koop ik geen XB1. Alleen Ori is 100x een meer volwassen verhaal dan wat Mario ooit zal zijn.

      Dat jij Ryse, Dead Rising of Quantum Break een flop vind, moet je zelf weten. Ik heb me er kapot mee vermaakt. Zeker Dead Rising is een van mijn favorieste series en dat blijf ook zo. Beter dan koeien melken op de Switch.

      Dat Yooka Laylee geld heeft gekregen via kickstarter zegt niks. IEdere dag krijgen games doneringen via dat soort platformen. Games waar de gemiddelde gamer van tegenwoordig nooit iets over heeft gehoord. Uit nostalgie of simpelweg door een goede reclame te maken en heel veel te beloven kan je genoeg geld binnen harken.

      Je ” kwaliteit” van Nintendo kan heel makkelijk als je characters hebt die nauwelijk kunnen praten en a deccenia lang platformer na platformer uitbrengt. Motion cap? Voice characters, etc, etc. Zijn allemaal dingen waren Microsoft en Sony veel geldin steken, terwijl je bij Nintendo alleen ” Oeiiiii Mario hoeft te zeggen”. Begin maar niet over kwalitiet.

     • Frank van Doorn

      Jij slaat in een reactie zoveel wartaal daar moeten mensen een heel leven over doen. Indrukwekkend. Waar jij die onzin vandaan haalt.

      1 ik ben gaming liefhebber en het kan mij niet schelen waar die toffe games vandaan komen lange tijd ook alle 3 de systemen gehad.

      2 Als we het puur gooien op de hoofdgame van Mario dus de 3D platfomer games. Dan hebben we daar de echte grote console Mario in 2013 gehad met 3D world is dus al weer 4 jaar terug. Dus op dat gebied vind ik Mario niet uitgemolken nee. En met zijn vele verschijningen in andere games. Daar zit mario wel in maar is Mario niet van belangrijke aard. Terwijl we krijgen nu al jaren lang ieder jaar een Forza game om de 2 jaar een Halo game. En dan ook nog teveel Gears ook al is laatste genoemde game serie niet zo veel uitgekomen als Halo en Forza.

      3 Ben blij dat je weet waar je over praat je noemt Nintendo games kinderachtig omdat je het uiterlijk te kinderachtig vind. Maar dezelfde series die een kinderachtig styltje vind je niet kinderachtig omdat ze moeilijk zijn. Dan blijkt wel dat je niet weet waar je in hemelsnaam over praat. Want als voorbeeld Breath of The Wild en de laatste 2 DKC games zijn ontzettend pittig. Ik daag je graag uit om die games helemaal uit te spelen zonder dood te gaan. Dan kom je van een koude kermis thuis. En je zegt vervolgens dat je voice acting belangrijk vind. Maar in Ori zit ook weinig tot geen voice acting in Breath of the wild zit meer voice acting dan Ori.. Dus ook hier haal jezelf weer compleet naar beneden.

      4 Ryse had in alles een geweldige game kunnen worden. De setting de graphics het verhaal. Maar er bleef weinig van over het was gewoon een hack and slash game simpeler zijn ze niet gemaakt. En veel te kort. Zo jammer. Dus dat jij er veel plezier mee heb gehad dat kan. Maar het is kwalitatief onder de maat. Dead Rising 4 is een en al eentonigheid wat de klok slaat. En zo goed is die ook niet beoordeeld. Quantum Break was veel te simpel te kort. En was grafisch het ene moment briljant maar het andere moment lachwekkend. En het had vrij eentonige gameplay. Had alles om een grote game serie te worden maar viel toch wel redelijk tegen.

      4 Dat Yooka-Laylee veel geld heeft gekregen zegt meer hoeveel mensen daadwerkelijk op een nieuwe Banjo Kazooie game zitten te wachten. die geen voertuigen hebben. Dat jij het niks vind is jou goed recht. Maar Microsoft moet nu toch onderhand wel wakker geschud zijn. En zien dat wanneer je een kwalitatieve goede Banjo game maakt. Die je voor 35 euro verkoopt. Dat veel mensen daarvoor een Xbox kopen. Maar Microsoft laat liever RARE werken aan Sea of Thieves. Hoe tof ook die zal geen xbox systemen doen verkopen.

      5 Je laatste argument. Je doet net of alle Nintendo games geen voice acting zit. In de laatste Zelda zit voice acting. In de laatste grote console Metroid games zat voice acting. In F Zero zit Voice acting. in Star Fox al sinds het begin voice acting. En als het zo makkelijk was om zulke goede games te maken waarom is meer dan helft van de games van tegenwoordig crap als hell?

      Dus ja misschien toch eerst even nadenken voordat je weer over games gaat praten het lijkt een onderwerp waar je helaas niet zoveel kijk op hebt. Maar dat had je de vorige keer ook niet. Misschien toch echt iets leren over games.

     • optimuspecs

      1. Ow je bent gaming liefhebber? Sinds kort dan? Dan zal je het ongetwijfeld eens met me zijn dat de Scorpio een aanwinst is voor gaming en dat we af moeten wachten wat voor allemaal ips Microsft gaat aankondigen, voordat we nu al uit van gaan van doemscenarios. Goed zo.

      2.
      2010 > 5 Mario games, waarvan 3 op de WII
      2011 > 4 MArio games, waarvan 2 op de WII
      2012 > 6 Mario games, waarvan 1 op de WII en 1 op de WIU
      2013 > 9 Mario games, waarvan 4 op de WIIU
      2014 > 8 Mario games, waarvan 4 op de WIIU
      2015 > 7 Mario games, waarvan 4 op de WIIU
      2016 > 6 Mario games, waarvan 3 op de WIIU
      0217 > 3 Mario games, waarvan 2 op de Switch

      En de Switch is pas uit. Begin maar nooit meer over uitgemolken te praten kerel. Bijna 60 Mario games in 8 jaar. Je zou je moeten schamen.

      3. Ja Nintendo games zijn kinderachtig. Niet alleen de graphics, maar ook gameplay, voice implementatie, online, ( gebrek aan ) party chat, etc, etc.
      Ori is cartoony, maar niet kinderachtig, ook zo voor Cup Head, maar dat soort games is niet de standaard op de XB1, bij Nintendo is het wel de standaard.En dat is het verschil. Ik zeg nergens dat ik voice acting belangrijk vind. Ik zeg dat er op de Nintendo platform een gemis is aan spellen met voice acting. Waar andere platformen hierin geld moeten steken voor de geloofwaardigheid van hun games, is dat bij Nintendo nauwelijks een zorg. ” Oei Mario” of een npc die telkens dezelfde 3 woorden zegt. Verre van voiceacting ala Halo, Gears, Quantum Break of Uncharted. Nintendo geeft alleen geld uit aan cartoony, kinderachtige, ouderwetse gameplay.

      4. Dat Microsoft met een goede Banjo komt, kan ik niet tegen zijn. Helemaal met je eens daar. Maar wie zegt dat dat niet komt?
      Ook niks mis dat Rare nu Sea of Thieves aan het maken is. Mensen spelen die game in beta nu en ik hoor allleen maar positieve reacties daarover. Niet mijn type game trouwens.

      5. OVer voice acting in nintendo games of eerder het gebrek aan voice acting in Nintendo games zijn we uitgesproken. Het is er gewoon niet.

      Games van tegenwoordig zijn crap as hell? En toch verkopen de meeste games veel meer dan de Nintendo ips en laten we niet vergeten wat voor grote flop de WIIU was.

     • Frank van Doorn

      Haha je gaat vrolijk door met het uitslaan van wartaal.

      En ook in lezen ben je niet goed.
      1 Als die games er komen ga ik een Xbox halen. Maar dat moet ik nog maar zien

      2 Over je Mario games. Ik heb het over 3D Mario games de 2D games en de Paper Mario games dan zijn volwaardige games met Mario echt in de hoofdrol. De party games waar hij ook in meedoet. Dat zijn geen Mario games. Dat heb ik eerder ook al verteld en vervolgens ga je doodleuk al die party games er bij halen.

      En de Switch krijgt een volwaardige Mario game dat is Mario Odessey. Mario Kart 8 is geen specifieke Mario game. En die 3e mag jij mij helpen waar je die vandaan haalt.

      3 Over Nintendo sla je opnieuw de grootste mogelijk onzin dat ik gewoon boos op je kan worden. Je met uitspraken heb je al jaren geen NIntendo game meer aangeraakt. Maar als ik jou was zou ik eens Nintendo games spelen. Dan kom je achter hoeveel diepgang er in Nintendo games zit. En natuurlijk hebben ze ook hun mindere games. Maar hun grote games zijn gewoon topkwaliteit. Zeg dan gewoon ik heb niets met Nintendo games. Dan zijn we even vrienden. Maar sla niet zulke ongelofelijke wartaal uit als het over Nintendo games gaat.

      4 Wie zou die Banjo games moeten maken als RARE er anders mee bezig is. En Sea of Thieves als Microsoft naar de fans zou luisteren dan hadden ze een Banjo in ontwikkeling Sea of thieves hartstikke leuk maar dat willen de fans niet van RARE.
      4 Sommige games hebben ook geen voice acting nodig.
      5 De meeste Games zijn fuck als hell of word je gelukkig van games van Mass Effect Andromeda die onaf in de winkel gepleurd worden. En volgens mij heeft Zelda en gaan straks Mario kart 8 deluxe prima verkopen. Nogmaals de meeste Nintendo games zijn van een hoge kwaliteit waar maar weinig studio’s echt aan kunnen tippen en zeker op dit moment geen Microsoft studio. En de Wii u was een flop dat klopt. Maar voorlopig doet de Switch het gewoon weer goed.

     • optimuspecs

      1. Juist. Als die games er zullen komen moeten we nog maar zien. Maar denken dan er geen games zullen komne, of alleen maar Gears, Forza of Halo is onzin. Langzaam maar zeker vinden we elkaar wel.

      2. Je gooit ook alle Forza games op een hoop? Terwijl het 2 aparte series zijn met 2 verschillende soorten gameplay. Simulatie en arcade. Als Nnitendo-fanboy snap ij er niks van natuurlijk. 60 Mario games. Telkes ietjes meer 3d of ietjes met ietjes meer characters. Keer op ker gerecycled met gameplay van 20 jaar oud. Dat is het en dat blijft het. Het is niks vor niks dat telkens de naam Mario in voor komt. Meer dan uitgemolken. 1-2 Switch, had 1-2 Mario kunnen heten.

      3. Diepgang in Nintendo games? Ja diepgang van 25 jaar geleden, Keer op keer.

      4. Hoe weet jij niet dat Rare bezig is met een Banjo game? Dat ze nu Sea of thieves uitbrengen, betekent niet dat ze niet bezig zijn met Banjo. Zo kortzichtig ben je wel. Bovendien hoeft niet alleen Rare Banjo te maken dat het een leuke game is.
      Microsoft luister niet naar de fans, nee. Een krachtiger console, backwards compatibility op de XB1, lijst van games die gebruikers stemmen welke games ze bakcwards compatible willen zien…Moet ik nog door?
      Nintendo luistert al 25 jaar niet naar zijn fans. Anders was de WIIU niet zo een flop geweest en hadden third party developers Nintendos platform serieus genomenm maar dat doen ze niet. Nintendo is de gekke opa van gaming. Een lachertje.

      5. Dat Zelda prima verkoopt heb ik geen twijfel. Nintendo heeft met Zelda een kleine stap vooruit gedaan in hun telkens maar recyclen van oude gameplay. En nu? Zal me worst wezen welke game er verkoopt of niet. Ik ben geen boekhouder van Nintendo of Microsoft. Voor mij heeft Nintendo allang geen aantrekkingskracht voor de gemiddelde gamer. Met het verbinden van je gekochte games aan een console ipv je account, gebrek aan party chat, gebrek aan multiplat en games op de WIIU en nu voice chat via je telefoon? Hahah..Gekke oompie weer.
      343 Studios, Remedy, The Coalition, Turn 10 en Playground studios hebben hetzelfde of meer kwaliteit dan welke Nintendo studio dan ook. En die hebben wel realisme, die hebben wel volwasen games en die hebben wel hedendaagse mocap en vocap. Geen ouderwetse, kinderachtige gameplay.

      En ik haat Nintendo helemaal niet. Mijn eerste console was een Nintendo console. Maar ik ben opgegroeid met Nintendo, Nintendo is niet opgegroeid met mij! Bleef vast in de tijd. Wordt eens wakker!

     • Frank van Doorn

      Ben jij nou zo dom of doe je nou net alsof?? Want als je het niet speelt. Dan maak ik mij ernstige zorgen.

      1 Microsoft roept al 3 jaar we hebben geweldige games. Maar keer op keer falen ze en komen met games aan die het niet of helemaal niet zijn.

      2 Forza motorsport en Forza Horizon. Het zijn dan verschillende race games. Maar het zijn Forza games. En Mario Galaxy is een volledige andere game dan Mario Kart 8 waar het totaal niet om Mario draait. Maar dat schijn jij volgens mij niet te willen begrijpen. Of je kunt het niet begrijpen en mist dus totaal elke vorm van verstand.

      3 Op deze onzin ga ik niet eens meer in. Als je per reactie over Nintendo dommer gaat praten als het over NIntendo gaat dan verdien je eigenlijk totaal geen aandacht. En zou de GK crew je per direct moeten verwijderen. Als je niet inziet dat Mario Galaxy 1 en 2, Splatoon, Maar ook de Metroid serie ga zo maar door een bepaalde diepgang hebben. Dan is het totaal zinloos om met jou over gaming te praten.

      4 RARE is niet groot genoeg om met 2 projecten te werken. Ook hier laat je zien dat je elke vorm van logica mist. En elke vorm van verstand. En welke studio zou een hele goede 3d Platformer kunnen maken? Ik ben benieuwd. En nee als Microsoft naar de fans zou luisteren. Dan had Banjo Kazooie nuts and Bolts geen voertuigen gehad. Dan hadden ze nu een paar goede klasse ip’s. Dan hadden ze nu 343 en turn 10 eens aan wat anders laten werken dan Forza en Halo. En al die andere dingen leuk dat ik oude Xbox games kan spelen wat schiet ik daar mee op. En wat schiet ik op met een krachtige console als de echte knallers ontbreken.

      5 Whahaahahahahahahahahahahahah sorry ik lig nu even onder de tafel van het lachten. Als jij werkelijk beweert dat Remedy beter is dan bijvoorbeeld het Zelda en Mario team binnen Nintendo en beter vind dan Retro studio’s en beter vind dan het Smash team. Ja sorry voor deze onzin zou je per direct op iedere gaming site een ban moeten krijgen. En voorlopig kijk eens op gamerankings.com welke games staan in de top 3 zullen dat geen Mario en Zelda games zijn au. Wel pijnlijk. Maar iemand die beweert dat Remedy het niveau van Nintendo studio’s heeft. Die kan ik voor het leven niet meer serieus nemen. Deze zin spreek meer onzin uit dan iemand zijn hele leven ooit nog kan doen. En blijf maar vooral hangen op je realisme we hebben gezien oa hoe goed dat werkt bij Mass effect Andromeda en Mafia 3 hebben allemaal realisme liggen. alleen allemaal onaf in de winkel. En the Colation hoe tof ik Gears 4 ook vind. Mogen nog niet eens genoemd worden met NIntendo hun grote studio’s . En 343 hun Halo games worden ook steeds minder. En Turn 10 heel leuk die Forza games. Maar ook hun zijn niet beter dan NIntendo. Er zijn maar 3 studio’s die op het level van Nintendo zitten. En dat zijn Rockstar, Blizzard en Naughty Dog de rest mag niet in een naam genoemd worden met de studio’s van Nintendo.

     • optimuspecs

      1. Ow je was toch klaar om op mijn reacties te reageren? Kennelijk ben je dus flink in de war met jezelf, maar goed..Whats new. De games van Microsoft zijn helemaal niet volgens JOUW! In 3 jaar hebben we parels als Ori en Sunset Overdrive gekregen. Pure onzin en waanzin weer van je kant kereltje.

      2. Bij jouw ontbreekt gewoon het vermogen om te begrijpen dat er een verschil is tussen een arcade game en een simulatie, maar je wil wel onderscheid maken tussen de keer op keer gereclycled games van MArio ? Hahahaha.

      3. Ja Nintendo heeft dezelfde diepgang van 25 jaar geleden. Vastgeroest in de tijd.

      4. Kennelijk werk jij bij Rare of Microsoft en weet jij precies hoe groot ze zijn en waneer ze wat aankunnen of uitbrengen. Zoals ik al zei totale onzin en waanzin van jouw kant. Ook weet je of microsoft devs wel of niet bezig zijn met andere games.Lol!

      5. Gamerankings? Ow als jij daar gelukkig van wordt..be mine guest. Ik hoef niet naar Gamerankings te kijken om van games te genieten. Ik heb genoten van Dead Rising 3, DR4, Quantum Break, Sunset Overdrive, Ryse en het zal mij dan worst wezen wat jij of gamerankings hiervan denkt. De top3 zijn idd Nintendo games, van 2007, 1998 en 2010. Zie daar precies het probleem van Nintendo. Goed dat je het even aankaart.
      Mafia 3 top game. Wat heb ik me met die game vermaakt. Ik zou het kiezen boven welke Nintendo game dan ook. Kinderachtige en ouderwetse gameplay van 30 jaar geleden hoef ik nie te hebben in 2017.

      Nintendo studios met het kouwen en herkouwen van oude gameplay al 30 jaar, zijn lager dan de voetzolen van studios als Rockstar, Blizzard en Naughty Dog. Als je denk dat een man met een snorretje die 30 jaar rondspringt in dezelfde kleding in de buurt kan komen van die studios ben je gewoon gek.

     • Frank van Doorn

      Hahahahaha hahahaha aub laat je zelf opnemen als je vind dat mafia 3 beter vind dan welke Nintendo game dan ook. Dan kan ik niet meer je praten.

     • optimuspecs

      Goed zo. Zeker de Nintendo van de laatste 10 jaar is pure kinderachtige rotzooi geweest. Kinderachtige games, zelfde gameplay telkens, geen ondersteuning van multiplats.

      Geef mij maar Mafia 3. Een game die modern is en geen Mario zooi.

     • Frank van Doorn

      Hahahaha man man man. Je noemt bij Nintendo dezelfde gameplay. Maar prijst mafia 3 waar de verplichtte zijmissies elke keer het zelfde zijn modern?. Enige waar Mafia 3 in uitblonk in rare glitches bugs. En saaie. gameplay. En zag buiten de cutscenes om uit als een ps3 game. Man man je bent volgens ongeneeslijk geestelijke ziek. Dat je zoveel onzin uitkraamt dat het gewoon beangstigd word. Terwijl het kan dat Nintendo niet het type game maakt wat jij trekt. Dat heeft JJ ook maar zeg dat dat gewoon. Zie de kwaliteit maar het is mijn ding niet. Ipv dat je roept het is kinderachtige shit. Want door zo’n. Krankzinnige domme opmerking. Word je door heel veel mensen op game sites nooit serieus genomen. Maar dat lijk je niet beseffen hoe dom je nu overkomt

     • optimuspecs

      Lol! Ik ben dom? Maar jij zei 3 posts geleden dat je niet meer op me zou reageren omdat ik dom zou zijn. Haha… Dat maakt jou dan nog dommer dan ik.

      Je hebt mafia 3 niet gespeeld. Het heeft een volwassen verhaal, veel unlockables, veel customizations, optionele missies, gevarieerde gameplay. Die shit is echt verslavend. Je blijft custumizen en unlocken. Er is zelfs een scène waar 2 mannen met elkaar seks hebben in een sauna . Daar heb ik niemand over gehoord. Dan weet je dat reviewers deze game niet lang genoeg gespeeld hebben en dan onzin uitkramen over de zin. Het is een volwassen spel met volwassenen thema’s. Had nooit op Nintendo gekund.

      Ja ” kwaliteit”. Als je 30 jaar dezelfde games en gameplay maakt wordt he op den duur in goed die games maken! Maar alleen dat soort games. En daarom kan Mario negens en tienen krijgen, het blijf ouderwetse gameplay en kiddy characters zonder tekst. One trick pony is Nintendo. Niks meer.

     • Frank van Doorn

      Whahah opnieuw sla je wartaal uit. Ik heb de game wel gespeeld alleen gingen de saaie kleine missies mij vervelen. Dus kom nou niet de wijsneus spelen. Mario krijgt negens en tienen omdat geweldige games zijn. Je slaat al tientallen onzin uit. De enige die niet ziet ben jij. Iedereen lacht je keihard uit als je zulke onzin in het openbaar verteld. En over games niet gespeeld hebben gesproken. Duidelijk dat de laatste Mario games niet gespeeld heb. Anders zal je niet zulke onzin uit kramen. Kan iemand hem vertellen wat voor hopeloos figuur dit is aub

    • Harry

     Voor mijzelf Ori en Ryse, misschien Cuphead. Op voorwaarde dat die games worden aangepast en 4K60p gaan lopen op de Scorpio. Dan nog 2 nu nog niet aangekondigde games die mij ook bevallen en de Scorpio hardware kost niet meer dan €400. Dan geef ik het een kans.

     En voordat mensen nu gaan reageren dat die € 400 echt niet kan. Je zit 1 jaar na de PS4 launch. De verbeteringen in de Scorpio zijn ongeveer de verbeteringen die je bij PC’s in 1 jaar tijd verwacht. Wanneer ze boven de € 400 gaan zitten verkopen ze straks voornamelijk aan de XBox One crowd.

     [edit] okay Halo wars 2. Gewoon omdat ik van RTSen houd. Cuphead en 1 andere goede exclusive Indy en 1 nog niet aangekondigd IP dat me omverblaast.

     • optimuspecs

      Eens! Ik ben vooral benieuwd wat nog meer dit jaar uitkomt. Microsoft is bezig om iets aan het koken en heeft ook al gezegd dat ze weer richting Xbox only games gaan. We gaan het zien.

  • roeland

   Wat de games betreft vind ik het zelf vooral een probleem dat het zo eenzijdig is. Als je niet van space marines en schieten houd vallen 2 van de 3 main franchises (en misschien zelfs crackdown) al af. In het begin van de 360 tijd had je dead or alive, ninja gaiden, kameo en zelfs wat japanse rpg’s die allemaal exclusief waren. Project gotham racing was ook tof. Het klinische en realistische forza spreekt me niet zo aan. Dead Rising, sea of thieves en cuphead (als die ooit uitkomt) brengen al wat meer diversiteit, maar het is verder wel heel erg ‘murica, tough guy stoerdoenerij’ allemaal. Het falen van Recore en het cancellen van Scalebound (also, waar is fable) helpen hier ook niet mee. De tech is allemaal in orde maar dat boeit me persoonlijk niet zo veel, ook niet in het geval van pc/ps4(pro). Voor een gevarieerde line up moet je vooralsnog niet bij MS zijn.

   • optimuspecs

    Niet helemaal met je eens.

    Forza motorsport is realistisch. Forza Horizon is gewoon arcade en meer richting Project Gotham.

    Sunset overdrive, Ori, Quantum Break, Dead Rising, Ryse, Recore, Sea of thieves, Halo Wars 2, Happy Wars, Dead Rising 3 en 4 en D4. Best divers of niet? En dan heb ik GEARS en Forza weggelaten.

 • jimke1

  ik koop nooit een console zonder games en MS heeft nog eens geen goede exclusieve studio s ik had vroeger een xbox maar die komt er nooit meer in .
  love ps exclusieve

 • PuzInBootz

  Al is de techniek nog zo vooruitstrevend, zolang er geen (interessante) software voor gemaakt wordt, zal zo’n innovatie uiteindelijk floppen omdat de consument afhaakt, flitsende marketingcampagnes ten spijt… Maar laten we Scorpio een kans geven, zoals Boris terecht opmerkte, wat als je de techniek straks in andere apparaten kan stoppen die wel goed verkopen? En vergeet niet, de cloud (Azure) is wel groeiende…

 • TheOne

  Mij lijkt het feit dat alles compatible moet blijven met de reguliere xbox1 een groot minpunt.En ik denk dat ze bij launch bijna moeten komen met scorpio exclusive games die iets unieks/speciaals toevoegen m.b.v. al die extra power, anders zie ik de meerwaarde van deze console niet echt in (voor de prijs die men noemt).

 • Remav1c

  Ik heb hier sinds 4 jaar een gekke gaming PC staan, en ik heb in de aanbieding een Xbox One op de kop getikt. Ik speel daar met veel plezier games als Halo en Forza op, maar Microsoft moet toch wel alles uit de kast gaan trekken om mij (ook bezitter van de Xbox 360), als doorgewinterde Xbox fan, op korte termijn überhaupt nog een console van ze te laten kopen.

  Mijn interesse gaat dan eerder uit naar een Playstation 4, om wat leuke exclusives op te spelen.

 • Bravado

  Ik hoor echt van alles, maar voor mij is het nou nog steeds niet duidelijk: hebben we nu te maken met een gloednieuwe console zoals de One dat was ten opzichte van de 360 of is dit gewoon een betere Xbox One?

  • Nawaqi

   Ik zie het in ieder geval als een betere Xbox One, aangezien alle Scorpio games ook op de normale Xbox One moeten draaien. Volgens mij wordt de User Interface ed ook hetzelfde als bij de Xbox One, alleen weet ik dat nog niet zeker.

   Microsoft zelf wil het in ieder geval niet over generaties hebben.

 • Frank van Doorn

  Hun grootste probleem is dat hun tegenover Nintendo en Sony gewoon naast de 3 standaard Ips. Gewoon geen toffe ips hebben. En ze missen top ontwikkelaars. Dus zullen 3rd party exclusives hard nodig zijn. Ook laten ze de toffe RARE franchises doodbloeden. Terwijl ook een Banjo kazooie 3 veel ander publiek naar je Xbox gaat brengen. Of een echt goede nieuwe Conker of Perfect Dark daar halen veel Nintendo fans blind een Xbox scorpio voor. Maar dat ziet Microsoft niet lijkt het

 • bemmel

  Dat ding is al dood en begraven voor het uitkomt…

  • Drill

   Ik ben heel benieuwd waarom je daar nu al zo zeker van bent.

 • Lunalicrichard

  Waarom heeft Microsoft niet meer met de cloud gedaan op de Xbox one ? O.k ze hebben de E3 verloren maar je zou toch denken dat ze dat hele cloud verhaal door konden zetten omdat toch 90 % altijd online is .
  Microsoft had al die tijd kunnen gebruiken om ons te laten wennen aan de visie , maar dat hebben ze niet gedaan.
  Waarom zouden ze dus nu ineens dat hele verhaal wel weer toevoegen bij de Scorpio ???

 • Nawaqi

  Tsja ik vind het maar lastig. Ik denk in ieder geval niet dat het een uitzonderlijk succes in Nederland wordt. Als iemand die al een Playstation heeft en niet al teveel tijd heeft om te gamen zie ik de meerwaarde er ook niet echt in. Third parties gaan sowieso dezelfde games maken maar dan 900p op Xbox One, 1080p op PS4, 1440p of iets dergelijks op PS4Pro en Native 4k op Scorpio. Ik verwacht niet dat alle Third Party games bijvoorbeeld exclusief 60 fps worden op de Scorpio. Ik ben benieuwd met welke nieuwe IPs Microsoft komt op de E3, en hopelijk komen die dan een beetje snel uit.

 • Scare

  Meestal koop ik alle consoles want ik haal de aanschafprijs er toch wel uit. Dit keer twijfel ik want ik verwacht dat een nieuwe PlayStation de Scorpio weer gaat overtreffen en dat die niet lang op zich laat wachten. En voor de exclusives hoef ik de xbox niet hebben. De PS4 is alweer van nov 2013 en de life cycle is 5-10 jaar. Sony kan hun nieuwe console wel eens deze E3 aankondigen om de wind uit de zeilen te halen van Microsoft. Voor een release laat 2018 of ergens 2019.

  Ik gun het Microsoft en ons gamers wel. Goed voor de marktwerking en kwaliteit van de games als meer platformen succesvol zijn.

 • Henkie

  Prima item, niks aan toe te voegen !

  alleen dit, jullie vergeten het grootste ding wat het verschil tussen de PS4 en de xbox one/s was, en dat is… dat er makkelijker IS om games te programmeren en te ontwikkelen op de PS4, dan op de xbox one, terwijl ze wel de zelfde hardware structuren hebben!

  games en ontwikkelingen:

  hier hebben ze moet de scorpio en het hele xbox team hard aan gewerkt om het poorten, ontwikkelen en programmeren te versoepelen hun platform, en dat het gewoon gemakkelijker wordt om dat te doen op het xbox platform dan de playstation4/pro.

  DirectX12

  tevens denk ik wel dat dit een slimme zet is om directx12 te implanteren omdat de PC hier ook mee gebaat is dat maakt het ook weer makkelijker om het platform om hoog te tillen maar ook voor het programmeren, ik zelf denk dat directx12 gewoon wordt gebruikt om er weer geld mee te verdienen, maar het geeft games zeker een BOOST.

  PS4:

  tevens denk ik dat als sony over 2 jaar van af december met een 4K console komt, dan is de scorpio alweer een aantal keren in prijs verlaagt, het is zeg maar een kat en muis spel geworden.
  microsoft kan profiteren van het succes van de ps4/xbox one/s, omdat de games perfect zijn voor de scorpio om te poorten.

  om je een voorbeeld te noemen is de grote van de wereld in GTA5 groot genoeg om in 4K te poorten of in iedergeval 60FPS full-Hd te gamen…en om dat de ps4 nog een grote melk koe is voor sony, kan dit prima lopen voor de scorpio omdat ze nog voor alle consoles moeten uit komen!

  De Pol:

  deze pol gaat niet VIRAL dit zegt niks, PU.nl heeft ook weer hun eigen aanhang, en die worden niet mee geteld etc etc etc.
  nederland is maar een klein stipje xbox, maar het ligt ook aan de ganme line-up en de scorpio is een langer termijn traject, dit moet je echt wel onthouden!
  dit is weer erg populistisch van boris om dit nu te vragen, ik weet ook nog niet of ik hem ga halen, ik wacht zo ie zo nog tot de E3 om te kijken hoe hij er uit komt te zien en of ze nog gameplay gaan tonen van de scorpio!

  wat er nu gebeurt is een vals patroon opzoeken en mensen dit laten tonen, dit zegt nog helemaal niks of het een succes gaat worden of niet…
  veel mensen kunnen nu gaan zeggen dat het geen succes gaat worden, omdat ze een uitslag hebben gezien.

  maar boris kan invloed uitoefenen op andere zoals jij en vele mensen pakken dit negatief op, geen goede marketing, sommige mensen wachten nog tot de E3, dan geef ik pas echt een mening !
  tevens denk ik niet dat er er nog vele grote releases krijgen van een console, als ze nu om de 3/4 jaar een console uit brengen, zijn er altijd grote groepen mensen die zeggen, ik heb net een console gehaald, ik wacht nog even tot ie in prijs wordt verlaagt.

  AMD freesync:

  https://tweakers.net/nieuws/123443/xbox-scorpio-krijgt-hdmi-21-aansluiting-en-ondersteuning-voor-freesync.html

  https://nl.hardware.info/nieuws/51715/project-scorpio-ondersteunt-freesync-2-en-hdmi-21

  d

  • Steven

   “niks aan toe te voegen” :p

   • Henkie

    haha soms, begin ik te typen en dan wordt ie toch langer dan geplant !

    • Michel

     De plant?

    • Steven

     haha ja overkomt de beste weleens.

 • Sjaakrukvaak

  – Microsoft heeft altijd mindere hardware gehad dan de concurrenten (De 360 met het red ring probleem als extreemste voorbeeld waarin hele ladingen consoles teruggebracht moesten worden). Controllers met batterijen, externe accu’s naast de console ipv erin verwerkt.

  – Geen interessante eigen IP’s. Grappig de Halo’s en de GoW’s, maar tegenover Uncharted, God of War, Bloodborne, Horizon zero Dawn, Last of Us, Nioh is het natuurlijk niet veel.

  – Het is een Amerikaans product ten voeten uit, en dat verkoopt niet in Europa en zeker niet in Azie. Dat de xbox360 hier ooit een marktaandeel van 50% heeft gehaald is snap ik dan ook niet.

  De Scorpio heeft geen games om het te ondersteunen, de communicatie is weer eens ruk. Dat ding is al dood.

  • Bridgeman

   De enige reden dat de Xbox 360 hier groter was, was omdat het ding veel eerder uit kwam dan de PS3 en ook nog eens goedkoper was. Maar Sony heeft van die fouten geleerd terwijl Microsoft nieuwe fouten maakt.

   De PS3 kwam hier pas TWEE jaar na de Xbox 360. Twee jaar. Dan heb je de race echt verloren.

   • PauluitOosterhout

    Plus werkte xbox live erg goed op de 360. Voor online gamers was de 360 daarom vaak de eerste keuze. Die voorsprong hebben ze nu niet meer.

   • PrivatePyle

    en omdat psn zwaar zoog, de meeste third party games beter liepen op de xbox 360. Tel daarbij de beste controller ooit, vooral in vergelijking met de middelmatige controller van de ps3. Het is niet voor niks dat de ps4 controller bijna een kopie is van de 360 controller.

 • GekkeAr

  Wat als Microsoft met een bundel komt van €699.
  -Xbox Scorpio
  -Xbox Elite controller
  -Crackdown 3

  • Falmaiya

   Dan zijn ze gek.

   • GekkeAr

    Klopt, maar de dag dat de Scorpio uitkomt kan je een ps4 halen voor €150 ofzo. Sony gaat daar sowieso mee stunten.
    Dus er moet een toffe bundel komen wil je de consument overtuigen.

    • Falmaiya

     700 euro voor een console, zelfs als je daar een game bij krijgt, is geen toffe bundel. Alles boven de 400 is gevaarlijk gezien de PS4 Pro.

     • Henkie

      Je moet ook niet vergeten dat de xbox one/s ook un prijs verlaagd gaat worden, dus ik denk dat de xbox one/s voor rond de 180E rond de feestdagen uit gaat komen en de scorpio tussen de 500E-600E…

     • Harry

      Winnen ze niks mee. Zolang de instap modellen op ongeveer dezelfde prijsverhouding doorgaan zullen de verkopen ook op hetzelfde tempo doorgaan.

      Daarnaast is het gevaarlijk dat Sony de marketing deals voor COD en Red Dead 2 heeft. Ik ben bang dat ze daar veel casuals mee kunnen winnen.

     • Henkie

      Hoe lager voor de prijs Ps4 wordt hoe beter het is voor de scorpio!

     • Harry

      ? een super goedkope basic PS4 met COD en Red Dead marketing boort een hele nieuwe casual markt aan. Met een lagere aanschaf prijs wordt het nog eerder een impuls aankoop. Zeker voor jonge gamers waarbij een familielid de daadwerkelijke aankoop doet.

     • Henkie

      Stel je voor dat ik een zoontje heb, en ik ga een console halen dan ga ik voor de scorpio! Wat hij later met zijn eigen verdiende geld gaat kopen moet hij zelf weten.
      kleine kinderen lopen on al met een iphone van 800E…

     • Henkie

      En denkt nou echt dat iedere gamer, zo veel games gaat halen?

      Ik vind het al veel als ik 5 games perjaar koop terwijl ik wel een game laptop heb van nina 1500E een dat is gewoon puur voor grafische kracht!

     • BroerKonijn

      Klopt die marketingdeals zijn een doorn in het oog voor Microsoft, dat is ook geen geldkwestie geweest denk ik. Die uitgevers kiezen als eerst voor het platform dat dominant is.

      Het zegt me wel dat Sony ook beseft dat hun PS4 line-up niet zo geweldig is en volledig voor het succes van hun PS4 staat, zoals veel dat wel willen geloven. De populairste games voor dit jaar en aankomend jaar zijn de third party’s zoals RDR2, Destiny2, Battlefront2 etc.

     • GekkeAr

      Maar ze gaan de Scorpio echt niet verkopen voor €400 of lager.

     • Harry

      Dan gaan ze nat. Zoals ik al eerder aangaf je zit 1 jaar na de PS4 Pro launch. De verbeteringen in de Scorpio zijn ongeveer de verbeteringen die je bij PC’s in 1 jaar tijd verwacht. Wanneer ze boven de € 400 gaan zitten verkopen ze straks voornamelijk aan de XBox One crowd.

     • GekkeAr

      Het verschil in kwaliteit tussen de Scorpio en de Pro moet je ook uit gaan drukken in prijs.
      Consumenten denken dat hoe duurder iets is, dat de kwaliteit beter is. (Of dit nou zo is of niet, dat doet er niet toe)
      Dus als de Scorpio een betere console is als de Pro, moet het ook duurder zijn. (Hier komt een stukje status bij net zoals Apple producten)

     • Harry

      Dat werkt bij liefhebbers zoals jij en ik maar niet bij het overgrote deel van de potentiële consumenten.

     • GekkeAr

      “Dat werkt bij liefhebbers zoals jij en ik maar niet bij het overgrote deel van de potentiële consumenten.”

      Dat vraag ik me af.

     • BroerKonijn

      Er zijn veel gamers die een PS4 hebben gekocht nadat ze Youtube zijn opgedoken om vergelijkingsmateriaal te zoeken, als ze in GTA5 op PS4 net een paar grassprietjes meer denken te zien dan zijn ze verkocht.

      Het verschil tussen Scorpio en PS4Pro gaat aanzienlijk veel groter zijn. Door de 4K DVR in de Scorpio zal het internet overspoeld worden met Scorpio gameplay, dat is effectieve marketing.

    • BroerKonijn

     Vergeet Xbox gamepass niet, dat is voor de budgetgamer heel aantrekkelijk. Sony heeft met de PS4 sowieso de meest populaire budgetconsole maar ik denk dat gamepass Microsoft kan gaan helpen. Dat zegt overigens niet dat die Scorpio aan de bovenkant niet beter kan gaan verkopen dan de PS4, ik denk dat de doelgroep waar Microsoft met hun Scorpio op richt heel groot is maar de tijd zal het leren.

  • Frank van Doorn

   Heel mooi. Maar dan zullen ze met andere games moeten komen. Die het niveau van games van Naughty Dog en NIntendo halen. En dat zie ik niet gebeuren.

   • GekkeAr

    Ik ben bang dat je gelijk gaat krijgen. De hardware is goed, de games lopen achter.

  • Harry

   Max € 400 zonder games.

   1 bundel met FIFA voor € 450.

   Elite controller lekker los blijven verkopen. Wanneer je nu marktaandeel wilt winnen staat of valt het met de prijs van je instap SKU.

   • GekkeAr

    Nee, het wordt sws duurder.

    • Harry

     Dat maakt je een niche product. Verkijk je niet op de door DF opgehemelde features. Grof gezegd, ten opzichte van de PS4 pro is het een iets verbeterde, hoger geclockte processor met meer geheugen.

     Het zijn PC componenten, Sony kon de Pro in 2016 voor € 400 in de markt zetten. Na een jaar van verbeteringen en optimalisaties in het productie proces kom je voor de componenten van de Scorpio op ongeveer dezelfde kostprijs uit.

     • Henkie

      Wil je dit nog eens gewoon uitleggen ?
      Want je vergeet een helehoop!

     • Harry

      De kost prijs van een PC component daalt over tijd door verbeteringen in het productie proces. Vandaar bijvoorbeeld een Nvidia GTX 1080 in minder dan een jaar tijd € 200 goedkoper kan worden. (Kijk maar eens naar de prijsgrafiek onder aan deze pagina https://tweakers.net/pricewatch/545523/msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8g.html )

      De basis van de Scorpio en PS4 pro is een x86-64 AMD “Jaguar” met custom aanpassingen. Die chip kan steeds goedkoper worden gemaakt. Andere componenten als de harde schijf en het geheugen dalen ook steeds verder in kostprijs. Wanneer Sony nu een vers gemaakte PS4 Pro verkoopt halen ze dus een veel grotere winstmarge dan in 2016 bij de introductie.

      Nu moet ik wel toegeven dat het nog spannend kan worden voor Microsoft. Omdat de Scorpio 12GB aan GDDR5 memory heeft zijn ze sterk afhankelijk van de prijs van die chips. Als daar minder aanbod in is kunnen ze problemen krijgen met de prijsstelling van de Scorpio.

     • Henkie

      ik denk dat de scorpio hoger dan 400 honder euro ligt, omdat er hardware optimalisatie voor nodig is, daar is een heel hardware team voor aan gesteld om dit helemaal te gaan uitzoeken.
      tuurlijk is de jaguar ook weer goed koper voor microsft, maar je moet niet vergeten dat dit erg duur is om zulke aanpassingen te doen…

      dat is niet in een paar dagen gedaan zeg maar, dat kost ook veel tijd en al die mensen moeten ook weer is betaalt worden voor hun diensten etc etc etc, ik heb niet veel verstand van directx12 in hardware te verwezenlijk, maar dat kost ook ontwikkel tijd en kostes…

      buiten dit om vergeten mensen dat sommige, nieuwe methodes van AMD gewoon nog de zelfde FinFet transistors gebruiken om te produceren, nog steeds soms de zelfde dingen gebruiken,

     • BroerKonijn

      R&D maakt niet uit voor ze, die mensen hebben ze sowieso in dienst. De productiekosten zijn het belangrijkst om zo laag mogelijk te houden.

     • Henkie

      die kostes moeten zo ie zo betaalt worden! elke ontwikkeling moet worden betaalt !

     • BroerKonijn

      Ja dat is zo, maar die mensen staan sowieso op de loonlijst en die werken naast de Scorpio binnen de organisatie ook aan andere producten zoals de SurfacePro, SurfaceStudio etc..

     • spoofghost

      als ik naar de 1080ti kijk die kost nu 690 zo iets. … dus hoe die console rond de 400 gaat zitten is mij een raadsel x)

     • Harry

      Wanneer je het over mijn voorbeeld grafiekje hebt kun je zien dat die video kaart in minder dan een jaar tijd van. €800 naar €600 gaat (25% van de prijs af). Qua componenten (een graphics processor en ddr5 ram) is dat een mooi voorbeeld van hoeveel de daadwerkelijke kosten zakken.

      Neem je de PS4 pro dan brengt een dergelijke besparing je van €400 naar €300. De basis componenten van de XBox One en de PS4 Pro verschillen niet zoveel dan heb je dus een budget van € 100 voor je verbeteringen ten opzichte van de PS4 pro. Een deel daarvan gaat zitten in de 4K blu-ray drive en meer geheugen maar de overige verbeteringen? De Pro heeft ook maatwerk aanpassingen die R&D hebben gekost.

      Ik hoop echt dat de Scorpio een succes wordt maar voor een console is €400 de ‘sweet spot’ boven die prijs vang je alleen de early adaptors. Sony heeft er niet voor niets alles aan gedaan om de Pro voor die prijs in de markt te zetten. Zij hebben als geen ander ervaring met het hebben van een te hoge vraagprijs.

     • Henkie

      Ik ben ben alleen voor Microsoft omdat het gezond is voor de markt!

     • Henkie

      als ik nu een PC ga kopen met een 1080 GTX, 8GB ram, 256GB ssd, etc etc etc, dan ben ik daar nu al ruim voor 1600 Euro aan geld kwijt en dan heb je er nog niets eens is een Monitor er bij die het in 4K kan weer geven laat staan10Bit er bij te nemen… dus dan ben je ook al ruim 2000E kwijt… en kom niet met…

      jaah als je alle onderdelen los koopt ben je veel goedkoper uit, dat is wel zo, maar niet iedereen kan/wil/of is het haalbaar om dit te doen…

      dus ik denk zo ie zo dat als je er van uitgaat dat een scorpio voor rond de 500E-600E gaat kosten, dat dat zo ie zo goedkoper is, want iedereen heeft al een Full-Hd scherm thuis dus die investering is er niet, tegen die tijd dat er 4K games uit komen zijn er zo ie zo al 4KTV in prijs vermindering !

     • Harry

      Ik geef dan ook niet aan dat je een PC moet kopen. Ik gebruik de prijs van een PC component als voorbeeld van hoe de onderdelen over de tijd van 1 jaar voor de producent minder kostbaar worden. Je vroeg me waarom ik dacht dat de Scorpio (net als de PS4 Pro) voor € 400 op de markt kan komen.

      Dat komt voornamelijk omdat de yields bij het produceren van processoren beter wordt http://www.pcguide.com/ref/cpu/char/mfgYield-c.html en omdat – bij DDR5 memory – er meer aanbod en concurrentie in de markt komt. (Waarbij memory producenten dus ook weer met verbeterde productie processen hoger yields halen, schaalgrote, etc)

      Trouwens voor mijn flightsim hobby overweeg ik een i7 met een 1080 GTX kaart te kopen. Een dergelijke PC is gewoon via HDMI aan te sluiten op mijn full HD tv. (Kan ik daarna weer sparen voor een goede low input lag TV of monitor)

     • Henkie

      Jaag blijft voor mijn ook een raadsel hoor !

     • Kid MMXV

      De prijs van de GTX1080 heeft niets, maar dan ook niets met verbeteringen van de techniek te maken. De prijs van de GTX wordt alleen maar bepaald door NVIDIA zelf; er is geen concurrent.
      Dat de GTX1080 nu is gezakt is omdat NVIDIA zelf haar line-up heeft aangevuld.

     • Henkie

      Harry…

      Wil je dit nog eens gewoon uitleggen ?
      Want je vergeet een helehoop!

     • Henkie

      Harry…

      Wil je dit nog eens gewoon uitleggen ?
      Want je vergeet een helehoop!

    • BroerKonijn

     De startprijs wordt 499 denk ik. De vraag is, vinden ze het nodig om er verlies op te nemen of willen ze er een klein beetje op verdienen, 399 of 499. Ik denk niet dat ze bang zijn dat het voor 499 niet gaat verkopen, als de performance die ze beloven de realiteit blijkt te zijn bouwen consumenten daar geen 499 PC voor.

     De Scorpio is een goedmakertje van/voor Microsoft dus 399 zou mij niets verbazen. Dat is het verschil met PS4Pro. Sony bracht de PS4Pro om iets te hebben dat meedoet in 4K. Microsoft brengt de Scorpio om 4K maar ook om de fuckup van de XB1 goed te maken aan de gamer maar vooral ook developers die hebben geklaagd over de ESRAM in de XB1. Ze willen met Scorpio ervoor zorgen dat Windows het dominante platform blijft in gamedevelopment.

     http://www.gamasutra.com/view/news/295830/QA_With_Scorpio_rising_Phil_Spencer_looks_to_the_future_of_Xbox.php

   • Henkie

    Fifa
    Pro controller
    Scorpio

    600E is echt wel een dikke prijs, zou het zelfs voor 700E doen!

 • spoofghost

  Vulcan is DX12 aan het weg pushen voor zover ik hoor. Wat ik ook prima vind!

  • sa_nl

   Hoe dat zo? Sony gebruikt vulcan, MS gebruikt DX12, en ook alle grote pc spellen zo ver ik weet, of ze worden beide ondersteunt dus dat valt wel mee lijkt me.

   • BassieB

    Omdat dx12 vaak nog outperformed word door dx11.Vooral bij games die niet meer dan 4 cores gebruiken.
    Ze zeggen wel eens DX12 is the future of gaming on microsoft, and vulkan is the future of gaming.
    Sony en Nintendo hebben Vulkan, en ook op Apple, microsoft, Tizen(samsung/intel) linux en android heb je Vulkan. De ontwikkelaar is wat dat betreft waarschijnlijk beter af met Vulkan, en waarschijnlijk ook de consument aangezien het open karakter zorgt voor keuze en keuze vaak voor een lagere prijs zorgt.
    Dus waar dx12 enkel voor MS is, is Vulkan voor iedereen.

    Zo zie je bijv. dat Star Citizen niet voor dx12 kiest, omdat ze dan niet onder w7/w8 kunnen draaien.

    Ms heeft weer eens ouderwets het idee om alles te forceren, dat werkte in het verleden al niet en zal in de toekomst ook niet werken. Mede door dit soort tactieken zijn dx10 en dx11.1 gefaalt!

    • BroerKonijn

     Sony Vulkan? Sony gebruikt hun eigen API en het lijkt me logischer dat ze die doorontwikkelen, want niet alleen Microsoft heeft dat “ouderwetse idee”. Sony kiest niet voor niets voor hun eigen platform waar ze zelf controle over houden, Vulkan is een utopie voor developers maar voor bedrijven zoals Sony en Microsoft is dat het niet. Door Vulkan te steunen maakt Sony het makkelijker voor andere bedrijven/gameplatform om met ze te concurreren, dus ik betwijfel dat ze dat gaan doen.

     • BassieB

      Dat doen ze dus al.
      AMD
      Apple Inc.
      ARM Holdings
      Epic Games
      Google
      Huawei
      Imagination Technologies
      Intel Corporation
      Nokia
      Nvidia
      Qualcomm
      Samsung Electronics
      Sony Interactive Entertainment
      VeriSilicon
      Adobe
      Amazon.com
      Blizzard Entertainment Inc.
      Codeplay
      Huawei Technologies
      IBM
      LG Electronics
      Matrox Graphics
      Microsoft Corporation
      Mozilla
      Nintendo[8]
      Oculus VR
      Panasonic
      Pixar
      Red Hat
      Renesas Electronics
      Synopsys
      Texas Instruments
      The Qt Company
      Unity Technologies
      Valve Corporation
      VIA Alliance Semiconductor
      VMware
      Associate members[edit]

      Dus zowel MS als Sony doen mee aan de ontwikkeling van Vulkan. Door Vulkan te ondersteunen maken ze het mogelijk om ze veel mogelijk ontwikkelaars en ports naar hun platform te halen.

      http://media.redgamingtech.com/rgt-website/2016/08/khronos-group-members-2016.png

     • BroerKonijn

      Dat betekent nog niet dat ze het ook gaan gebruiken voor Playstation. Ik ben benieuwd of Sony het in de PS5 gaat gebruiken. Het lijkt me onwaarschijnlijk want de vrijheid die ze developers geven maakt het eenvoudiger om hun Playstation games ook naar een Nintendo, Android of linux te porten. Het is geen ideaal scenario voor Sony en Microsoft als dat gebeurd, dan faciliteren ze het potentiële succes van concurrenten.

     • BassieB

      je zegt het zelf al “vrijheid die ze developers geven maakt het eenvoudiger om hun Playstation games ook naar een Nintendo, Android of linux te porten”

      Als jij een console maakt, en je wilt 3rd parties aantrekken……..
      Idd voor inhouse devs minder interessant……..maar ook niet geheel oninteressant. Want wat zou er nou makkelijker zijn, iemand aannemen met verstand van de Vulkan API (Die wijd gebruikt word) of iemand opleiden voor de sony api(die enkel inhouse gebruikt word)……

      Same for MS of course. SWS ik heb w10, maar draai veelal dx11 of Vulkan omdat die meer fps krijgen…………
      Dx12 is uber faal voorlopig.

     • BroerKonijn

      Sony heeft met Playstation geen probleem om third partys aan te trekken, dus waarom zouden ze het voor andere bedrijven makkelijker maken dat te doen? Dat Nintendo er in hun Switch voor heeft gekozen begrijp ik, die hebben dat probleem namelijk wel en die denken volgens mij ook na over Android devices, maar waarom zou Sony het met Playstation doen? Het kan Sony helpen omdat ze hun eigen API misschien niet zo snel concurrerend genoeg kunnen krijgen, geen idee we gaan het zien of ze dat doen. Het is natuurlijk niet zo dat het succes van een gameplatform valt of staat met de API die ze gebruiken, maar ze moeten het hun potentiële concurrenten ook niet te makkelijk maken. We gaan het meemaken. Er is op dit moment nog nergens door Sony bevestigd of zelfs beweerd dat ze met Vulkan in hun Playstation gaan werken.

     • BassieB

      “Er is op dit moment nog nergens door Sony bevestigd of zelfs beweerd dat ze met Vulkan in hun Playstation gaan werken.”
      Nooit gezegd en was ook het hele punt niet. Ik zei enkel dat Microsofts DX12 teleurstelde en dat Sony één van de bedrijven is die de ontwikkeling van Vulkan ondersteunen.

     • BroerKonijn

      Ja dat weet ik. Ik zeg het er alleen even bij. Je haat wel regelmatig op Microsoft en Windows, maar laten we hopen dat we niet straks in een Android gedreven wereld leven; dat lijkt mij een veel vervelender scenario.

     • BassieB

      Haat? Je bedoelt deelt ervaring uit het verleden…….
      Ben gewoon een MS gebruiker van het eerste uur. Gebruik die zooi sinds 3.11
      En ken de beloften en resultaten. Ik was super blij met w95! En net zo ongelukkig met ME! etc.etc. ;P (oh fckin blij met de xbox! niet zo blij met de 360 rrod, vond ik ook een mooi voorbeeld xD)

      Ik deel enkel feit, dat de feiten je niet aanstaan en jij ze ervaart als haat is dan aan jouw kant.
      Ik houd niet van MS en ik haat ze niet. Ik gebruik MS gewoon als consumer.

     • BroerKonijn

      Ik zei niet dat je ze haat, ik zei je haat regelmatig op ze dus ik bedoel op wat ze doen. Microsoft doet nu wat het moet doen om niet onbelangrijk te worden, daarin maken ze naar mijn mening de juiste keuzes; ze zijn alleen een beetje laat maar ik denk niet kansloos. Eind van het jaar komen ze mogelijk met een Surface Phone, die hard nodig is en ik ben benieuwd of ze dan wat terrein gaan winnen.

      Zoals ik zeg, Android wil je niet. Ik in ieder geval niet en ik ken genoeg mensen die er hetzelfde over denken. Google begint een beetje teveel macht te krijgen.

     • BassieB

      Kritisch iets benaderen is geen haat -.-

     • XanaviR34

      Dx12 is alleen goed voor amd en bij nvidia merk je er geen klote van. Als je doom 4 hebt gespeeld man man man wat een verschil met vulcan. Echt dikke fps gain met alle kaarten.

    • sa_nl

     Dat zou goed kunnen ja, tot nog toe kozen devs voor dx…. omdat dit makkeliker te programeren was volgens mij, MS gaf daar de juiste tools voor heb ik wel eens gelezen, maar inderdaad als dx12 alleen op windows 10 te draaien is, kan dat een game changer worden, zou mooi zijn, dan krijgt bijv linux ook een kans om meer tripple A titels te krijgen.

     • BassieB

      tegenwoordig zijn dx12 en Vulkan echt vergelijkbaar, er zijn devs die zeggen dat als je dx12 doet je net zo goed direct Vulkan kan doen. (kiezen dus er nu al voor om beide te implementeren)

     • BroerKonijn

      Ja maar daar steken ze nu een stokje voor door een krachtigere console te brengen die op DX12 werkt, een waar eenvoudig op te programmeren is. Die zal ervoor zorgen dat DX12 de standaard wordt op Windows PC.

   • XanaviR34

    Nee de xbox one Hyper-V en Windows 10 op gebaseerd Xbox OS[1] en ps4 Orbis OS, gebaseerd op FreeBSD 9. Vulcan word voorlopig niet gebruikt tot de ps5 en het schijnt dat de xbox DX12 krijgt.

  • Henkie

   Wat is hier van je bewijs?
   En waarom wordt het weg gepushed ?

  • Henkie

   hallow, ik dacht dat ik je wat had gevraagd haha ?
   want ik wil weten waar je die info vandaan hebt… en niet zo meer een loos linkje van internet waar een website met wat retail verkopen enzooi aan komen zetten!

   • BassieB

    Retail verkopen….van dx12…….classic henk xD

  • itsalaser

   Nou… Ik kan alleen games vinden met Linux support welke ook de Vulkan ondersteuning erin gaan patchen.
   Unity heeft 2 weken geleden versie 5.6 introduceerd, dit is de eerste versie met ondersteuning voor voor Vulkan (met een k) maar is standaard nog niet ingeschakeld.
   Engines als Source2 en Unreal 4 zijn de grootste met Vulcan support, maar wanneer je een pc hebt die moeite heeft met deze stokoude engines is het misschien tijd voor een upgrade 😛

 • okkies master

  Ik ben het eens met de meeste reacties hier onder. Het ontbreekt bij xbox aan games. Ja er zijn wat oude franchises waar ms op teert. Maar het is eentonig en verouderd. Of zoals crackdown, het maakt geen emotie los (saintsrow clone imho).

  Ik wil heel graag de scorpio halen. Maar ik zie nog geen reden om hem te halen. Games of gtfo en dan niet spacemarines 55.

 • VapoChill

  Scorpio heeft ook AMD’s Free sync support met HDMI 2.1, 120Hz lijkt mij niet verkeerd.
  Ik ben al van plan om mijn 8 jaar oude pc scherm te vervangen.
  De enige reden waarom ik de X1 boven de PS4 prefereer, is dat ik de Xbox controller beter vind spelen.
  Meeste games waar ik interesse heb zijn toch multiplatform, maar een PS4 heb ik ook voor; Nier, Persona ect.

 • roeland

  Half life 3 is echt een game waarvan het me anno 2017 gestolen kan worden of die ooit nog uitkomt.

  • Kid MMXV

   Plusje gegeven. Hoewel ik wel zin heb om weer terug te gaan naar het universum en verhaal af te ronden (en eens de vraag beantwoord krijgen wat de relatie is tussen G-man en Gorden Freeman).

  • Bridgeman

   Half-Life 3 is een game die alleen maar kan floppen. De hype is dermate groot dat die gewoon niet meer waargemaakt kan worden. Dus al zou ie komen, mensen zouden alleen maar teleurgesteld zijn.

 • sa_nl

  Boris ik denk dat de Scorpio crackdown op zichzelf kan draaien met zijn 6 Tflop’s, de cloud hebben ze dan nodig om xboxone backwards compatible te houden, zodat die de game ook kan draaien.

  Waarom zouden uitgevers voor de scorpio niet een mooiere versie uitbrengen dan voor de ps4pro? Hoe mooier, hoe meer ze verkopen lijkt me, alleen de exclusives voor de ps4 zullen dat dan niet kunnen, de rest toch wel? Ik denk dat activision graag hun game uitbrengen op de scorpio, want die game moet echt lekker soepel lopen, waar dan dat dan beter op?

  Ik denk dat de games op de Scorpio er gewoon beter uit gaan zien, meer detail in de verte, grotere textures, zodat je op 4k ook scherp beeld houd, meer zaken op de grond enzzzz, ook kunnen ze de AI beter maken als ze meer computer power overhouden. Op de XBox one, worden die games dan iets kaler, maar nog steeds goed te spelen, zoals dat in de pc wereld altijd al is geweest.

 • Michel

  Onderhoudend item!

  Die kale meneer aan de rechterzijde, genaamd Boris, werkt die al langer bij Gamekings?
  JJ, wat heb je een schattig duifje op je trui staan, zelf erop genaaid?

  • RomeoNovember

   Inmiddels doet JJ het volgens mij gewoon expres om steeds die trui aan te doen.

 • Pascal Tettero

  ik heb mijn xbox pas 2.5 jaar, ps4 2 jaar dus voor mij is het veels te vroeg om nu al te gaan upgraden

 • BroerKonijn

  Ik wil wel een ding nog even zeggen aan het adres van de “gamesjournalistiek” en dan houd ik erover op. Los van wat je van een Sony of een Microsoft vindt, is het wel erg onbeschoft om maanden voordat de aangekondigde 2017 games zijn getoond ze kapot te schrijven alsof ze er sowieso niet toe zullen doen, er werken 100den developers 3-4 jaar lang aan dat soort games; wie denken die “gamesjournalisten” wel niet dat ze zijn. Op deze manier worden ze zeker vergeten door organisaties zoals Microsoft of Sony, Sony heeft op dit moment nu eenmaal de wind in de rug dus daar gaat dit niet over. Die “Gamejournalisten” stellen zich blijkbaar voor dat ze belangrijker zijn dan de gamesindustrie. De gamesjournalistiek is nogal desperaat op zoek naar kliks en ze geloven dat dit de manier is, ik kan ze vertellen dat dit niet de manier is want op deze manier kan ik net zo goed de Youtubers volgen om op een “fatsoenlijke” manier op de hoogte te blijven van wat er aan de hand is. Ook een Microsoft leest die stront, ik denk dat ze daarom ook een statement hebben gemaakt door de scoop exclusief aan Eurogamer te geven; ze hebben geen vertrouwen in de deskundigheid van die slappe gamesites die zich voorstellen dat ze heel wat betekenen binnen de industrie. Het is op dit moment nu eenmaal populair om Xbox te bashen maar enige objectiviteit zou ze niet misstaan. Wat ze na de E3 over de aangekondigde Xbox line-up zeggen zodra ze die hebben kunnen beoordelen moeten ze zelf weten, maar in het geval van de al aangekondigde 2017 Xbox games hebben ze zichzelf volledig ongeloofwaardig gemaakt; ze hebben door de vele “opiniestukken” inmiddels bewezen dat ze die niet onbevooroordeeld kunnen beoordelen.

  Halo is een shooter, Halo5 is goed verkocht dus waarom zou Microsoft die gamers geen Halo6 geven en zo doen ze dat ook met Forza. Ik ben het ermee eens dat Microsoft met wat verrassingen moeten komen deze E3, voordat de E3 is geweest kunnen daarover geen harde conclusies worden getrokken en toch zie ik de “gamesjournalistiek” dat al maanden doen. De sites die dat hebben gedaan hebben zichzelf richting de gamesindustrie volkomen belachelijk gemaakt want gegarandeerd dat de mensen die een functie hebben binnen de gamesindustrie dat soort “journalisten” zullen doodzwijgen.

  • Jacob Sikkex

   Ok

 • Jasper Pistoor

  Ik ga hem zeker haen de scorpio en mischien gaat microsoft nog verassen met de xbox game pass die ook nog dit jaar moet komen

 • Flap Drol

  De scorpio is bijna 5x zo snel als de gewone xbox one, en ondersteunt freesync. In multiplayer shooters maak je straks denk geen kans meer zonder scorpio.

  • Rudy

   Nu nog een TV vinden welke Freesync ondersteund ;).

   • itsalaser

    Goed punt, eind 2016 kwamen er wel nieuws naar buiten dat AMD met TV fabrikanten bezig was icm Freesync, maar dat heeft in ieder geval de 2017 line-up niet gehaald. Het kan zijn dat ze in 2018 wel komen. Freesync 1 had geen ondersteuning voor HDR en HDR was natuurlijk het belangrijkste punt voor TV fabrikanten. Freesync 2 kan wel overweg met HDR.
    Ik hoop dat het opgepakt wordt door meerdere merken of dat er op z’n minst een fabrikant is die een ‘speciale’ gaming tv maakt.

  • Bridgeman

   Wat een bullshit, als dat echt zo is dan krijgt Microsoft een shitstorm over zich heen. Alweer. Ze gaan echt wel iets doen om dat te balancen.

 • PauluitOosterhout

  Ik heb ook meegedaan met de poll en en ik zat bij de optie ” weet het niet. ”
  Voor mij zijn de games het belangrijkste.
  Wat komt erop uit wat ik leuk vind. Een boel terraflops is mooi natuurlijk maar wordt het betaalbaar?
  Dat zijn allemaal vragen waardoor ik nog geen idee heb of ik in de toekomst een Scorpio ga halen. Voorlopig spreken de microsoft exclusives ( op forza na ) me nog niet aan, maar wellicht gaat daar na de E3 verandering in komen.
  Ik had ook interesse in scalebound maar tja…
  Ze moeten hard hun best gaan doen om me te overtuigen maar ik sta er altijd open voor.

 • ik heb niet meegedaan met de poll maar ik ga project scorpio sws blind kopen enige bottleneck zou kunnen zijn als ze het gaan verkopen boven 600, ook all heb ik nog niet een 4K HDR tv ik wil hem sws all wetende dat ik gewoon Xbox 360 en Xbox one games er ook op kunnen draaien, Daarnaast heb ik een dikke backlog nog in te halen, en als dat in betere grafische kwaliteit kan ga ik dat zeker doen

 • TRIAD™

  lol half life 3 gaat niet gebeuren

 • Rudy

  Er zijn 2 dingen welke echt intressant zijn aan de Scorpio:
  4K gaming op 60fps (eventueel met HDR); dit is gewoon de toekomst waar gaming op de console heen gaat. Ondertussen heb je een (matige) 4K tv voor normale bedragen (~€700) dus ik denk dat er wel vraag naar kan zijn.

  2e punt waar gamekings een keer meer aandacht aan zou mogen geven is gamen met hogere refreshrates. Ik speel zelf op een 144Hz scherm (op 1440p, dus tussen full hd en 4k in). Zolang je dikke hardware hebt (GTX1080 Ti in mijn geval….) is dit een enorm voordeel bij shooters en racegames. Game loopt zoveel smoother dat dit een behoorlijk voordeel bied.

  Niet dat ik in anyway een competitieve gamer ben overigens, ik speel gewoon voor de fun….. maar het kunnen spelen van games > 60 fps is een flink voordeel waar best een (premium) item aan besteed mag worden imo.

  Zelf wel geintresseerd in de Scorpio overigens. Al zal Forza 7 ook op de PC uitkomen…. nadeel van 4k gaming op TV’s is de input lag, zeker bij de wat oudere schermen.

  • Nawaqi

   Punt is dus dat ik niet geloof dat alle Third Party games die op de gewone Xbox One, PS4 en PS4Pro op 30 fps draaien 60 fps gaan worden op de Scorpio. Mocht dat wel zo zijn is de Scorpio natuurlijk wel extra interessant.

   • BroerKonijn

    Daar maakt Microsoft geen geheim van. Phil Spencer benadrukte het nog in het gamasutra interview, het designdoel van Scorpio was games die 900p of 1080p/60fps draaien moeten dat in 4K/60fps zonder framedrops doen. Zo ook 1080p/30fps moet 4K/30fps zonder framedrops doen. Of developers de hardware op die manier gaan benutten staan ze vrij in, ze mogen ook upscalen naar 4K met hogere fps, maar in dat geval kost het ze meer tijd want naar native 4K is makkelijker voor developers dan checkerboarden.

   • Rudy

    Dat was exact mijn punt!. Een mogelijkheid om > 60 te draaien op “pc schermen” zou ook best een pluspunt kunnen zijn.

  • Henkie

   volgens mijn moeten er ook nog TV schermen komen die AMD freesync ondersteunen VIA HDMI 2.1 voor de PC monitoren heb je die wel al ! verder heb ik me hier niet zo veel in verdiept.
   maar dit soorten dingen juich ik alleen maar toe, als er dan ook nog TV zijn die in de toekomst dit gaat ondersteunen dan wordt het nog kleiner het verschil met de PC…

   verder moeten PC games vind ik ook niet zo huilen in verband met FPS is beter op de PC, want een onzin, als je online speelt heeft iedereen weer een andere configuratie van een game PC, wat tot gevolg heeft dat ook iedereen een andere FPS in games heeft.

   dit is toch waarom ik denk dat misschien er voor de fanatieke gamer die vaak online gamed op een console de moeite waard is oom een Scorpio die zal zeker elke game op 60FPS Full-HD kunnen gamen! tevens denk ik nog steeds dat 4K games kunnen worden gerepresenteerd met 60FPS AAA titels…
   dus ik denk dat van wegen de scorpio, je meer wint om dat je een sneller bent, van wege de stabiele FPS die de scorpio je kan bieden!

   • BassieB

    “verder moeten PC games vind ik ook niet zo huilen in verband met FPS is beter op de PC, want een onzin, als je online speelt heeft iedereen weer een andere configuratie van een game PC, wat tot gevolg heeft dat ook iedereen een andere FPS in games heeft.”

    That’s a lot of peasantry in one sentence.

    Je bedoelt dat PC gamers zelf de mogelijkheid hebben om hun game zo te configureren dat ze sws 60+fps hebben 😉
    Niet iedereen heeft een andere FPS, we hebben eigenlijk allemaal gewoon 60fps+ op PC 😉
    En ja 60fps en 70fps is een verschil, maar dat is verwaarloosbaar en een verschil tussen 30fps en 60fps is dat niet. Dus een scoprio 60fps vs een xbone 30fps is veel oneerlijker dan het in de PC community is 😉

    • Henkie

     Ooow dus dan heb je een een PC van 1500E, en dan moet je nog steeds een community hebben die met elkaar afspreken om 60FPS en niet hoger of lager en dat is oncontroleerbaar wat de een achter zijn PC doet.

     Daarbij moet je dan ook een community op steam hebben die zeggen, 30fps of de 60fps community!en wat ik al zei het is ook oncontroleerbaar wat de een achter op zijn pc instellingen doet.

     Dan vraag ik me dus af dat je alleen voor de singel player 120 FPS gaat gamen.

     • BassieB

      Zucht 60fps+……….wat zou ik daar nou mee bedoelen……..peasant xD
      Ik zei dus 60fps PLUS, PLUS betekend doorgaans MEER. Dus idd met je €1500,- kan je gerust meer fps hebben. Dat boeit me geen drol, het verschil tussen 60fps en 120fps is er zeker! En dat merk je zeker!
      Maar niet zo erg als het verschil tussen 30fps en 60fps………
      Dus ik game liever op me pc 60fps vs iemand met 120fps. Dan dat ik 30fps vs 60fps speel. Dit omdat er echt een idioot groot verschil tussen 30 en 60 zit, iets dat tussen 60 en 120 al minder merkbaar is.
      Je zult niet ineens professioneel speler worden door wat extra fps, maar het helpt je reactietijd zeker.

      Ahja peasants hé, blijkbaar kunnen ze ook niet lezen.

     • Henkie

      Jaaah dus dan vraag ik me af of er mensen zijn die cheaten en toch lekker op 60 fps online gamen in plaats van 30… zuchts zoals ik al zei oncontroleerbaar online wat iemand anders doet in zijn instellingen!

     • BassieB

      Kun je dan echt niet lezen? Dat verschil in FPS is dus op een console een groter probleem als er binnen de generatie een snellere iteratie komt.
      Console 30fps vs 60fps
      PC JIJ BEPAALD DE FCKIN FPS…….kortom altijd 60fps+ en ja dan zijn er mensen met 120fps. MAAR NOGMAALS!!!!!!!!!! Het verschil tussen 30 en 60 is VEEL groter dan het verschil tussen 60 en 120.

      Henk, ouwe console gamert. Prima dat je je console awesome vind en elk moment aangrijpt om de PC aan te vallen. Maar weet dan wel waar je over praat……

      “cheaten en toch lekker op 60 fps online gamen in plaats van 30.”

      Laat bijv. al zien dat je t niet snapt…..wat nou cheaten!?
      Je kunt zelf je fps checken en je kiest er zelf voor om met een bepaald aantal fps te gamen op PC. KEUZE. Dus mijn 800 euro PC met 60fps tegen een 1500 PC met 120 FPS is mijn KEUZE. En het verschil tussen 60 en 120 is LANG NIET ZO ERG ALS 30 VS 60!!!!!!!!!!!!!!!

      Op console is er GEEN KEUZE. Je mag je instellingen niet zelf bepalen, maar nu komen er toch snellere console varianten. Met dus als resultaat dat er best een situatie 30fps vs 60fps kan komen, ZONDER KEUZE.
      En 30 vs 60 is echt kut, dan heb je een echte handycap als je op 30 zit!
      Diezelfde handycap is er ook bij 60 vs 120, maar is een kleine 10 keer minder erg omdat je al boven de 60fps zit.

      Echt peasants pffffff.

     • Henkie

      Nog maals, dus jij denkt dat als er een online multi player is, en dat je met zijn alle afspreekt we gaan op 30 FPS gamen, dat er geen cheaters zijn en die wel op 60 FPS gamen ?

      Je zegt zelf dat je zelf kiest om tegen een gast te gamen die 120 fps gamed en jij zelf 60FPS, nou dan haal je het verschil Dus niet meer in en

      jaaah ik weet ook zelf hoe je de fps bij je zelf kan controleren, want je raad het niet heb zelf ook een game PC! Dus in weet eigenlijk als van online multi player op je PC en ik kan je vertellen.dat het behoorlijk kut is om het op te nemen tegen iemand die 120fps heeft en je zelf 60fps hebt.

     • BassieB

      Nog maals, dus jij denkt dat als er een online multi player is, en dat je met zijn alle afspreekt we gaan op 30 FPS gamen, dat er geen cheaters zijn en die wel op 60 FPS gamen ?

      Dat gaat nooit gebeuren niet?! Wtf?! Waarom zou dat gebeuren!? Waarom!??!?!?!?! Hoe durf je zoiets naars te bedenken!? Werk je bij de slechte ideeën afdeling van MS ofzo xD

      NOGMAALS meer fps hebben is niet cheaten…..wtf.

      “Je zegt zelf dat je zelf kiest om tegen een gast te gamen die 120 fps gamed en jij zelf 60FPS, nou dan haal je het verschil Dus niet meer in en”

      Zucht…..diepe fckin tering zucht xD

      Gozer voor de laatste keer. Het verschil tussen 60 en 120 is lang niet zo erg als 30 vs 60. nou dan haal je het verschil Dus niet meer in en!!?!??!?!?!?!?! Wtf bedoel je daar uberhaubt mee!? Wat moet je inhalen!? Waarom moetje dat inhalen!? Het verschil is verwaarloosbaar bij die hoge fps!!! 60vs120 is niet zo kut als 30v60
      Een fps drop van 60 naar 55 is een kleine hapering. Een fps drop van 30 naar 25 is alsof je van een soepel lopende film naar een stopmotion film gaat!!!!!!!!!!!!

      “jaaah ik weet ook zelf hoe je de fps bij je zelf kan controleren, want je raad het nIet heb zelf ook een game PC!”

      Idd dat had ik nooit kunnen raden met al die domme ongeïnformeerde peasant shit die je roept.

     • Henkie

      Deze reactie verwachte ik al 🙂 dit is al meer dan goed ik kan niet anders dan hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahHaha !

     • BassieB

      “Je zegt zelf dat je zelf kiest om tegen een gast te gamen die 120 fps gamed en jij zelf 60FPS, nou dan haal je het verschil Dus niet meer in en”

      Wat bedoel je daar nu mee?! Wat moet je inhalen!? Waarom moetje dat inhalen!?

      Een fps drop van 60 naar 55 is een kleine hapering. Een fps drop van 30 naar 25 is alsof je van een soepel lopende film naar een stopmotion film gaat!!!!!!!!!!!!
      Verwachtte je dat al?

      En als meer fps cheaten is…….is het hebben van een TV met een betere reactietijd dan ook cheaten?

     • Henkie

      Ik weet niet welke FPS counter je gebruikt, maar dat je er geen verstand van hebt is wel duidelijk ik gebruik het zelf ook!

      En nog maals ik lach me gewoon helemaal dood, ik ben aan het schuddebuiken hahahahahahahahahahahahahahahaha

     • BassieB

      Tja inhoudelijk niet meer reageren, enkel zeggen dat ik er geen verstand van heb. Je bent en blijft een peasant, maar nu ook een heel trieste peasant.

      Leg anders nog eens uit;
      En als meer fps cheaten is…….is het hebben van een TV met een betere reactietijd dan ook cheaten? Of wat als iemand 5.1 sound vs stereo is dat dan ook cheaten? Mensen met een SSD in hun console waardoor de laadtijden sneller zijn en ze als 1e op de map staan, is dan ook cheaten?

      Of anders;
      “Je zegt zelf dat je zelf kiest om tegen een gast te gamen die 120 fps gamed en jij zelf 60FPS, nou dan haal je het verschil Dus niet meer in en”

      Wat bedoel je daar nu mee?! Wat moet je inhalen!? Waarom moetje dat inhalen!?

     • Henkie

      Jij weet niet wat FPS drops zijn! Blijft een groot probleem bij bijde zo wel pc als console!

      Weetje dat het me helemaal niks boeit all die soorten dingen, want ik ben je alleen maar aan het opnaaien, om zo maar te zeggen, ik ben je aan het trollen, al die pc gamers zijn altijd zo op hun teentjes getrapt, dat ik het gewoon leuk vind om een in de zoveel tijd gewoon is lol te trappen met sommige… blijft altijd grappig… hahahahaha en.nu weer hahahaha

      Laatst had in het ook gedaan met een Nintendo fanboy, een hele discussies gehad en het kwam wr op neer dat ik Nintendo expres de vernieling in wouw helpen, wat een dude was haha en nu weer!

     • BassieB

      Ik gaf meerdere malen aan wat FPS drops zijn……een drop van 60 naar 55 zorgt voor een hapering en een drop van 30 naar 25 zorgt voor onspeelbaarheid. En zeker geen groot probleem op PC, aangezien het gros van de games boven de 60fps draait en dus nooit onspeelbaar word door fps drops.
      Iets dat op consoles wel het geval is, een FPS drop bij 30 is desastreus voor de gameplay. Kijk bijv. maar eens bij fallout of skyrim op de consoles.

      Opnaaien? Dat zou impliceren dat ik boos word, maar je verbaast enkel met je stomheid. En zoals ik al eerder zei, ik heb aardig wat compassie en vind het dan ook eerder triest voor je dan dat ik boos zou worden. Ik heb werkelijk medelijden met je.

      Trollen? Is dat het excuus wat je gebruikt als je door de mand valt. Okay. Je bent iig consistent in je triestheid.

     • Henkie

      In vind het gewoon leuk om te trollen 🙂 en ik vermaak me prima! En nu ook al die PC gamers pff wat is dit verschrikkelijk hahahahahahaha ik lache me een scheur !

     • BassieB

      ook al die pc gamers………denk dat je enkel mij bedoelt. Enkelvoud dus en ik vind je enkel triest.
      Gamekings zou subsidie moeten krijgen elke keer dat jij reageert xD

     • Henkie

      Hahahahahahaha vind het heerlijk om Dit te doen! In dit geval jij ja jaaah… maar ik zie meer pc gamers die zich eigen zo helaas tof vinden dat hun arrogantie zo tof vinden, het beste een dit en dat.

      Ik heb het tegen al die pc gamers!
      En ik vind het om nog leuk om te doen af en toe eens te trollen hahahahaha hahahahahaha hahahahaha

     • XanaviR34

      Misschien moet je eens die spud82 of hoe die ook heet trollen. Echt waar dan ga je pas lachen.

     • Henkie

      Hahaha komt goed ik zal wel is op hem letten!

     • Henkie

      Gamekings zou juist subsidie aan jou moeten schenken omdat jij steeds je teksten aanpast! Pff om wouw me niet verleiden to een uit spraak!

     • BassieB

      om wouw me niet verleiden to een uit spraak

      Man man man, is er ook een taal die je wel beheerst?

     • XanaviR34

      Henkie is zo een iemand die niet zo erg is. Alleen net als een haai moet je hem niet de verkeerde kant op aaien anders bloeden je handen. Hahaha

     • BassieB

      Hij is net als een klein kind, als die door heeft dat die fout zit gaat die schreeuwen en klieren.

     • Jaapie18

      Is dat niet een beetje goedkope humor dan.

     • Jaapie18

      Of mensen die een muis en toetsenbord gebruiken bij een shooter op een console. Je hebt zelfs lui die een gamepad gebruiken op de pc bij een shooter. Tja dan kan je wel heel ver gaan met cheaten, wat het natuurlijk niet is.

     • BassieB

      “Dus in weet eigenlijk als van online multi player op je PC en ik kan je vertellen…dat het behoorlijk kut is om het op te nemen tegen iemand die 120fps heeft en je zelf 60fps hebt.”

      Leg uit. Waarom is dat net zo kut als 30 vs 60?
      Want bij 60 vs 120 is het echt een fractie van een fractie van een seconde verschil!!! Zó weinig verschil dat de latency van je monitor/tv op dat moment meer verschil maakt dan de daadwerkelijke FPS.

      Dus JA er is een merkbaar voordeel. Maar dat voordeel is nooit zo groot als een voordeel tussen 30 en 60fps. Dus PC is veel eerlijker in zo’n geval dan de console……….

      Overigens game ik zelf al jaren op 144, mijn 60 vs 120 verschil was in de counterstrike dagen en toen pwnde ik gewoon met mijn pauper 60fps pentium 4.

     • BassieB

      Gast je hebt het niet eens juist. Wat je zegt klopt gewoon feitelijk niet, hoe de fck kan je dan gelijk hebben xD

 • Kid MMXV

  Microsoft speelt het spel van de diepe zakken en lange adem. Hoe meer ik er over nadenk, des te meer ik overtuigd ben dat de Scorpio niet (primair) voor de gamer is. Het is gemaakt om een omgeving te creëren om in de toekomst marktaandeel te krijgen.

  Consoles verkoop je door games (zie Zelda bijv.). En het is een smaak kwestie, maar Sony heeft op dit moment meer games en betere games dan Microsoft. Daarbij komt het marktaandeel wat Microsoft ze in de schoot heeft geworpen (te hoge prijs, slechte PR/communicatie). Als de Playstation gamer wilt overtuigen een XBOX Scorpio aan te schaffen zal een prijs ver boven wat gangbaar is niet helpen; en ik herhaal prijs gaat niet scherp zijn (premium product). De strategie om een console te maken en (massaal) gamers voor je te laten winnen die bestaat niet. Je krijgt er alleen de early-adapter mee; die -als het apparaat zo goed is als belooft, laaiend positief zullen zijn.

  Het gaat om gamestudio’s en ontwikkelaar. De Scorpio moet het apparaat zijn waar games op worden gemaakt; om daarna evt overgezet te worden naar andere platformen. Hoeveel (eigen) studio’s en projecten heeft Microsoft niet gekilled; Microsoft gelooft niet meer in de huidige generatie. De toekomst, daar gaat het om. En dat wordt gemaakt op de Scorpio!

  • Falmaiya

   De Scorpio is nog steeds de huidige generatie.

 • JLKDutch

  Waarom kan JJ nooit een zin af..euhm (slis). Mijn punt is dat wanneer je een… kijk.. een begin heeft een… ik bedoel… etc.

  • Tijl Van de Velde

   Het zal een communicatieve stoornis zijn denk ik. Hij maakt niet alleen af en toe geen zinnen af, hij gebruikt ook met regelmaat verkeerde woorden, voor datgene wat hij bedoeld.

 • Dirt-Jan

  Deze console generatie gaat helemaal nergens over

  • Henkie

   Der komt geen andere generatie vanwege backwards compatibiliteit van de games…

   • Dirt-Jan

    Het gaat nergens over dat de console markt op de telefoon tour gaat. Midden in een cyclus komen beide bedrijven met een “upgrade” uit.

 • Bridgeman

  Microsoft kan gewoon niet meer winnen, Scorpio of niet. De PS4 heeft al zoveel vette exclusives gehad, ook al komt Microsoft met 4, 5, vette nieuwe IP’s, ik zie het niet gebeuren dat de Scorpio een enorm succes wordt. Bovendien weet je nooit of ze ook weer gecancelled gaan worden, Microsoft heeft laten zien dat ze daar absoluut niet vies van zijn. Scalebound, Fable.

  Wat ze nu hebben is sowieso niet genoeg. Crackdown 3 hoor ik steeds weer maar waren die games echt zo geweldig? Sea of Thieves, leuk, cartoony multiplayer only spelletje wat je drie potjes speelt en dan weer een andere game gaat spelen. Gaat sowieso niet de grafische kracht van de Scorpio tot zijn limits pushen. Het enige wat Sea of Thieves bewijst is dat Microsoft geen flauw idee heeft wat ze nog moeten met Rare. Cuphead wordt zwaar overhyped en iedereen lijkt er nat van te worden, maar onthoud het is een indie game en gameplay technisch kan het wel eens heel erg teleurstellen. Een leuke game om erbij te downloaden als je al een Xbox hebt, maar niet iets waarvoor je een console koopt.

  • PrivatePyle

   Wie heeft het over winnen? Zo vermoeiend man. Is er geen plek voor sony en microsoft in 1 wereld?

   • BassieB

    Echt hé! Wtf winnen? Ze draaien flinke winsten en zorgen er voor dat Sony een concurrent heeft, waardoor Sony niet lui kan worden. Lijkt me prima!

   • RomeoNovember

    Die plek is er zeker, maar dan moet microsoft wel met unieke games komen. Er valt genoeg op de switch aan te merken, maar de nintendo exclusives achtige games zijn op de andere consoles niet te vinden.

   • Bridgeman

    Tuurlijk is er plek voor beide. Maar er is maar 1 plek aan de top en daar staat Sony momenteel… Ik wil Microsoft ook niet zien verdwijnen, maar ze moeten echt beter hun best doen.

 • SAPPIGG

 • OuweLul

  Waarom nog investeren in een console? Al het gebruiksgemak is bijna verdwenen en er is niks meer over van “game erin en rocken maar”. Dat was juist waarom ik consoles relaxed vond.
  Ik ga weer terug naar pc-gaming.

 • PrivatePyle

  Persoonlijk wacht ik sowieso even de e3 af voor meer info en voornamelijk en beter zicht op evt nieuwe ip’s/ games. In principe wil ik hem wel hebben

 • Zrmi

  @JJ en Boris.
  Er komen geen innoverende gameplay elementen die alleen op de Scorpio te beleven zijn. Want MS heeft in een eerder stadium al aangegeven dat hun games op alle platformen te spelen moeten zijn. Met andere woorden de games die op de Scorpio en PC uitkomen moeten ook nog op de One speelbaar zijn. Dan zijn ze met games ontwikkelen dus gelimiteerd aan de mogelijkheden van de One. Met als gevolg dat Scorpio games alleen maar iets mooier gaan zijn en hier en daar betere fps prestatie zullen leveren.

 • Lecter

  scorpio moet echt met goede exclusives komen(dus niveau uncharted, last of us, bloodborne, zelda, mario etc. etc.)…serieus de exclusives(halo,gears of war,forza thats it?) zijn gewoon een stuk minder dan de concurentie.. + bijna alle exclusives komen uit op pc(tegenwoordig hebben de meeste gamers al een gamingpc naast hun console)… dus mensen zien geen reden om een xbox te kopen… we weten allemaal dat crackdown aankomt(en waarschijnlijk een goede game is) maar het is geen system seller..

  Wat hebben ze nog meer te bieden wat de gamers al niet hebben?.. 4k?… de meeste mensen hebben geen 4k televisie… de mensen die wel een 4k televisie bezitten hebben al een ps4pro(wat geen superconsole is + geen native 4k but gets the job done)/pc en die kunnen al die 3rd party games spelen in 4k.. dus waarom zouden ze weer (naar verwachting)600/700 euro neerleggen voor nog een console?….

  De enige manier om de gamers nog te overtuigen is als ze de console verkopen met verlies(400 euro maybe?) of nog een dikke vette line-up hebben wat we nog niet bekend is…

  ik heb een ps4 en een mid-range gaming pc…. ik was eerst enthousiast over de scorpio, maar toen ik erover nadacht besefte ik dat ik het helemaal niet nodig heb…

 • walterg

  Interessant Rock Paper Shotgun artikel “What Xbox ‘Project Scorpio’ means for PC gaming”
  https://www.rockpapershotgun.com/2017/04/13/what-xbox-project-scorpio-means-for-pc-gaming/

 • Emiel van Daele

  Gamekings heeft wat Xbox betreft ook wel een knipperlicht aanpak hoor 😉

  Puur een observatie: Vorige week waren beide heren heel erg enthousiast en werd de tactiek om de saaie tech. talk uit de weg te hebben voor E3 juist geroemd. Nu, na een poll waarin het lijkt of de Gamekings doelgroep er anders over denkt, zijn ze opeens kritisch over deze aanpak.

  De opmerking over developers die een game maken voor de laagste specs en dat er daardoor geen groot verschil zal zijn met scorpio klopt niet. De scorpio engine zorgt er voor dat alles op max settings wordt gespeeld. Afhankelijk van de maximale resolutie van texturen in de basis van de game gaat alles vol open op scorpio, ook Xbox360 games. Hierdoor gaan ook deze games er beter uitzien en beter lopen.

  Jullie zijn opzoek naar een innovatie. Die is er al. Die hadden jullie kunnen (en moeten) weten. Er is namelijk veel aandacht besteed aan hoe makkelijk het is om games te porten voor de Scorpio. Het porten voor PS4Pro is voor developers een kostbare maar ook lastige investering. Dit verklaard waarom lang niet alle games profiteren van de volle potentie van de PRO. Veel ports hebben last van frame drops of screentare. Dit heeft niks met de specs van de PRO te maken. Dit komt door de ports. Maar op scorpio kan Iedere game (volgens Digital Foundry) met 1 persoon binnen 48 uur een scorpio port krijgen. Dat is de kracht van Scropio. Iedere 3th party game ziet er altijd veel beter uit op Scorpio; mooier, sneller, stabieler. In mijn optiek is dit ook een van de rededen dat Sony nu als een malle alle PR rechten opkoopt voor alle grote 3th party games. Ze willen niet dat MS op de E3 stage kan laten zien dat RDR2, Destiny 2, StarWars Battlefront 2, CoD, of welke grote game dan ook er gewoon beter uit ziet op een Xbox. Ik wil het nog eens benadrukken: ALLE 3th party games zien er beter uit op Scorpio dan op de PS4 of de Switch. ALLE 3th PARTY GAMES. Met zo’n feature heb je niet eens sterke 1st party games nodig.

  Hier een paar bronnen voor de nay-sayers.
  http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-forza-motorsport-on-project-scorpio-the-full-story
  https://www.youtube.com/watch?v=NtuNGBFVlu4

  Ik heb groot respect voor beide heren maar jullie zouden er zo goed aan doen om gewoon een Xbox guy op de readactie te hebben. Iemand die gewoon het nieuws rondom Xbox volgt. Het is geen aantijging of kritiek; maar er zitten veel Nintendo en Sony liefhebbers bij Gamekings, wat cool is en helemaal prima. Maar voor de balans zou een Xbox guy niet misstaan.

  Overigens ligt daar ook een probleem voor Xbox in ons land.
  De Xbox divisie in NL doet veelte weinig. Dat komt mogelijk grotendeels door hun beperkte middelen. In mijn optiek worden die niet goed ingezet. Monica is een schat maar het kan echt zoveel beter. Je kan MS aanrekenen dat NL hun te weinig interesseert, anders hadden ze al lang ingegrepen. Door het “falen” (te sterk woord) van Xbox NL is de rol van de media voor Xbox groter dan voor Playstation. Als er dan op redacties van een Gamekings, Power Unlimited, Gamer, etc. geen Xbox liefhebbers zitten dan snap ik wel waarom gamers (kijkers) zo negatief denken over Xbox.

  • Real_Wappy

   Dat zou ik zelf ook een goed idee vinden ik merk nu vaak dat de mensen bij GK te weinig weten en niet goed op de hoogte zijn van het nieuws rond Xbox. Wat ik persoonlijk raar vind aangezien ze daar nog wel door worden gesponsord. Meestal als het woord Xbox hier valt is dat gekoppeld aan iets negatiefs. Daarom is deze site ook voor mijn niet meer belangrijk op dat gebied. Het enigste wat ik nu nog leuk vind om te kijken hier is filmkings. Voor de rest ga ik wel naar andere plekken om mijn nieuws te hallen. Het is niet zo erg bij de oudere generatie van gamekings maar de nieuwe garde heeft hier wel last van in mijn ogen (niet Emiel f.y.i). Jammer want het is net alsof je naar een verslaggever van voetbal loopt te luisteren en duidelijk kan horen dat ze meer voor hun favoriete team zijn dan voor de tegenstander.

   • A F C A

    Je zit zelf ook in een voetbal team en als jou team niet eerste staat ga je opzoek naar sites waar je wel nummer een bent.Heel veel drama maken om niks wat intresseert mij dat iedereen negatief is over de xbox of playstation het zou me een worst interesseren.Van mij mag xbox naar de klote gaan met playstation er komt toch altijd iets nieuws zo lang ik maar kan gamen,

    • Real_Wappy

     Onze club staat niet op de eerste plek. Ik begrijp ook niet echt wat je probeert duidelijk te maken. Veel drama? Waar heb je het over gab? Ik ben het alleen maar eens met Emiel dat ze wel iemand kunnen gebruiken die wat meer weet. Dat is alles ouwe!

  • Harry

   Ik hoop dat je gelijk hebt maar:

   “Maar op scorpio kan Iedere game (volgens Digital Foundry) met 1 persoon binnen 48 uur een scorpio port krijgen. Dat is de kracht van Scropio. ”

   Is niet hetzelfde als:
   “The ForzaTech port to Scorpio took two days to complete and was fully performant from day one.”

   Een team dus, niet 1 persoon. Bovendien is dit een best case scenario. Een game die al een DX(11) engine heeft wordt geport naar DX12. (Of ze hebben de PC versie geport, daar is DF niet 100% duidelijk in)

   Wanneer je de eerste PR releases van de PS4 Pro leest zie je ook opmerkingen als ‘porten kost je maar 1% van je volledige development tijd’ http://www.dualshockers.com/2016/10/30/mark-cerny-ps4-pro-compatibility-require-1-additional-work-developers/
   de tijd zal het ons leren.

   Ik ben echter bang dat we steeds meer situaties gaan tegenkomen als bij de Lego City Underground port. (Zie: https://youtu.be/FP1ErZ8YuzQ )
   Kort gezegd, geport naar de console met het grootste markt aandeel (basis PS4), geen Pro features en zonder aanpassingen overgezet naar de XBox One waar ze vervolgens voor een minder dan 1080p resolutie gaan om de frame rate goed te krijgen. Dat heeft ze nergens 2 extra dagen of 1% extra development tijd gekost en de code blijft lekker makkelijk te onderhouden want de verschillen zijn minimaal gehouden.

   Je kunt in datzelfde item ook zien wat ze met wat meer maatwerk hadden kunnen doen want de Switch versie draait nadat ze diverse effecten hebben versimpelt wel volledig 1080p op die veel magerde hardware. Maar lekker makkelijk 1 versie voor de AMD Jaguar cores maken en development tijd besparen was blijkbaar interessanter.

   • Real_Wappy

    Je heb het over een team en niet 1 persoon. Maar de regel die je aanhaalt geeft dat niet aan.

    • Harry

     Klopt maar ze zeggen ook niet expliciet dat het 1 persoon was. Wanneer je het verhaal bij DF verder uitpluist hebben ze het wel de hele tijd over ‘we’ maar ook daar kunnen ze we nog gebruikt hebben als wij als bedrijf Turn Ten met onze ene medewerker die de boel geport heeft.

     • BroerKonijn

      1,2 of 5 personen, het maakt allemaal niet zo veel uit. Het portproces is sneller dan dat op het platform van hun concurrent. Vooral ook om de reden die ik je hierboven aangaf. Microsoft heeft met Windows10 de PC aan de bovenkant, dat maakt het eenvoudiger voor developers om hun PC assets naar Scorpio te porten. In het geval van de PS4Pro moeten ze ervoor gaan zitten om ze te bouwen, daarom moet de install base van de PS4Pro groot genoeg zijn voordat third party developers de behoefte voelen om er het optimale uit te halen. Microsoft heeft dat probleem dus niet want de Scorpio en PC versterken elkaar.

     • Harry

      Volgens de PR van Microsoft, wacht even de praktijk af, de PR van Sony gaf dezelfde informatie voor de Pro release.

      Let ook even op mijn voorbeeld met die recente Lego port. 0 manuren, dagen, etc is altijd nog goedkoper en de Scorpio en de Pro zijn volledig backward compatibele dus je game runt gewoon. Voor een developer is het altijd makkelijker om 1 versie te onderhouden. Zeker omdat de meeste games nog niet af zijn ten tijde van de release.

     • BroerKonijn

      Xbox draait op Windows10/DX12, dat is geen PR maar een feit. Je kunt het plaatje nog zo rooskleurig schetsen voor Sony zoals je wilt, Microsoft heeft ze schaak staan.

      Sommige mensen hier verklaren mij voor gek als ik uitleg waar Microsoft mee bezig zijn maar ik zuig die informatie niet uit mijn duim, als “gamejournalisten” zoals JJ en Boris hun werk zouden doen dan zouden ze het misschien ook begrijpen.

      Microsoft denkt niet meer in consolegeneraties, games die op de Scorpio zullen werken gaan het ook op de opvolger van Scorpio doen. De Scorpio zal een tijdje forward compatible zijn met zijn opvolger. Mark Cerny heeft eind vorig jaar in een interview aangegeven dat Sony nog steeds geloofd in consolegeneraties, waarom geloofd Sony daar nog steeds in omdat Sony niet in staat is met hun platform hetzelfde te bieden wat Microsoft kan.

      Zodra Sony de PS5 brengt zal de PS4 daar niet forward compatible mee zijn. PS-fanboys zullen dan roepen dat het een voordeel is maar het tegendeel is waar. Het betekent dat Sony hun install base met de komst van de PS5 weer op 0 staat terwijl die van Microsoft met hun Scorpio tegen die tijd op miljoenen staat, op dat moment brengt Microsoft de Scorpio opvolger. Dat geeft Microsoft het voordeel in de third party support want die bouwen hun game voor het grootste platform zoals je zelf al zei. De nieuwe CPU in de PS5 gaat dus helemaal niet betekenen voor Sony dat er op de PS5 innovatievere games zullen verschijnen dan op Windows. Ik had verwacht dat Microsoft dit jaar met een Ryzen CPU upgrade zou komen maar dat hebben ze niet gedaan, dat zullen ze in de Scorpio opvolger wel doen net zoals het waarschijnlijk in de PS5 zal gebeuren.

     • Harry

      Het zal me aan mijn reet roesten of de situatie voor Sony rooskleurig is of niet. Ik wil je alleen waarschuwen voor je roze brillen blik. Wanneer Scorpio niet voldoende markt aandeel pakt gaat 3rd party niets met al die extra’s doen. Net als in mijn recente Lego game voorbeeld. Sony wint daar niets aan, XBox wint daar niets aan. Alleen de partij die de game maakt denkt slim te zijn geweest door hun kosten laag te houden.

      Bekijk het eens van de serieuze development kant. Je ontwikkeld een game voor platforms met een AMD Jaguar. Je wilt daar geen 4 verschillende versies voor maken, je wilt 1 code base die makkelijk te onderhouden is en te patchen. Dat meerwerk doe je pas als het aantal Pro of Scorpio gebruikers significant gaat worden.

      Het lijkt er op dat jij in je hoofd loopt met het idee dat console games voor PC’s worden ontworpen en vervolgens geport worden naar de console. Bij de meeste games is dat andersom. Het internet staat vol met PC gamers die steen en been klagen over slechte console ports of games die worden terug gehouden omdat ze in eerste instantie voor de consoles zijn ontwikkeld. Het feit dat de meeste games op PC enviroment worden ontwikkeld betekent niet dat de games gemaakt worden om het beste op die PC enviroment te draaien.

     • BroerKonijn

      Die Scorpio gaat prima verkopen, daar hoef je niet bang voor te zijn.

      Aan je comment is te merken dat je of de Eurogamer en Gamasutra artikels niet hebt gelezen of dat je ze niet begrijpt. Het wegwuiven alsof het allemaal PR is gaat helemaal nergens over. Denk je nu echt dat Microsoft een Eurogamer en Gamasutra een kijk in de keuken hebben gegeven en al hun personeel heeft geinstrueerd om een toneelstukje op te voeren zodat wij consumenten iets geloven wat eigenlijk niet de realiteit is?

      Console games worden bijna altijd van boven naar beneden geschaald want het is heel moeilijk om van laag naar hoog te schalen.

      http://www.gamasutra.com/view/news/295800/Inside_the_next_Xbox_Project_Scorpio_and_its_brandnew_dev_kit.php
      “At a high level, it’s much easier for a game developer to come in higher and tune down, than come in lower and tune up. Or nail it. That just rarely happens,” said Gammill, by way of explaining why the Scorpio dev kit is a bit beefier than its retail counterpart. “Our overarching design principle was to make it easy for devs to hit our goals: 4K, 4K textures, rocksteady framerates, HDR, wide color gamut, and spatial audio.”

      Je geloofd toch niet echt dat de PS4 het grootste platform is? Microsoft heeft met Windows10 verreweg het grootste platform, door hun Scorpio gaan developers daar ook veel meer rekening mee houden. Laten we met zijn allen net doen alsof Windows10 niet bestaat want Sony heeft zoveel succes met hun PS4’tje.

     • Harry

      Vertel me eens. Welke van origine Windows 10 games spelen we nu al op onze X-Box One’s en PS4’s?

      De meeste games worden gemaakt voor de console markt omdat er daar eenvoudig weg meer te verdienen valt. Bij de PC heb je last van piraterij, de handel in game keys (G2A, Kinguin) en het feit dat een PC eigenaar gewoonweg minder betaald voor een nieuwe game. Hoe lang heeft de PC wereld niet moeten wachten op een GTA V port?

      Jij lijkt er van overtuigt dat er van nu Windows 10 games geport gaan worden naar Scorpio en dan? Vervolgens nog weer een downport naar de basis X-Box One? daar gaan je originele fans blij mee zijn dan. Dat wordt nog erger dan een voor de PS4 geschreven game met iets lagere resolutie.

      Je kunt wel heel je verwachting gaan ophangen aan de artikelen van Eurogamer en Gammasutra maar het ene artikel is een verhaal van iemand die bij Microsoft dingen heeft gezien, met mensen heeft gepraat en daar verslag van doet. Het 2e artikel is een vraag gesprek waarbij je de antwoorden en meningen van Phil Spencer hoort. Natuurlijk hoor je daar feiten, maar dat zijn feiten die door Microsoft gekleurd de wereld in worden gebracht en die niet te testen zijn. Dan krijg je van die dingen dat Eurogamer dol enthousiast dat DX12 verhaal de wereld in brengt en Microsoft dat moet gaan corrigeren omdat Richard het niet helemaal goed begrepen heeft.

     • BroerKonijn

      Windows10/DX12 wordt nu pas een ding, Microsoft is gamedevelopment aan het veranderen. Xbox draait pas sinds een jaartje op dezelfde kernel als PC en ook pas sinds kort wordt er op DX12 geprogrammeerd, de eerste volledige DX12 games moeten nog verschijnen. Scorpio was de schakel die ze nodig hadden, want het gat tussen PC en XB1 is te groot; met Scorpio ertussen wordt het schalen een stuk eenvoudiger. Het is voorheen nooit zo geweest dat consoles op dezelfde kernel draaien als PC, dat is nieuw.

      Aan je comment te merken snap je niet wat in die artikels wordt uitgelegd en je gaat er dus blijkbaar vanuit dat het een PR verhaal is dat bedoelt is voor de consument. We zullen het deze E3 en de aankomende jaren zien.

     • Harry

      Ik snap precies wat er in die artikels wordt uitgelegd maar Microsoft kan alleen haar eigen 1st party developers aansturen de rest is afhankelijk van de markt. Het is naïef om te denken dat de hele console industrie haar development model omgooit vanwege 1 markt partij.

     • BroerKonijn

      Hele development model omgooit? Bijna iedere third party die op de consoles verschijnt komt ook naar PC, dus hoe bedoel je het development model omgooien? Het is niet nieuw dat er voor PC geprogrammeerd wordt, dat is altijd al zo geweest. Het is niet zo dat Microsoft developers moet overhalen om hun game naar PC te brengen.. Het vroege succes van de PS4 is duidelijk veel mensen in het hoofdje gestegen waardoor ze niet meer kritisch naar de markt kunnen kijken.

      Door Windows10 wordt het third party makkelijker gemaakt om voor zowel PC als Xbox te ontwikkelen, het is nogal naief om te denken dat third party’s daar geen gebruik van gaan maken terwijl het ze kosten bespaard.. En niet alleen omdat het ze kosten bespaard maar ook omdat dit nu eenmaal de manier is waarop er voor Xbox geprogrammeerd gaat worden, daar kunnen ze moeilijk niet aan meedoen als ze hun games naar Xbox willen brengen.

     • Real_Wappy

      Denk ook wel dat je gelijk heb vond het alleen een beetje raar.

   • BroerKonijn

    http://www.gamasutra.com/view/news/295830/QA_With_Scorpio_rising_Phil_Spencer_looks_to_the_future_of_Xbox.php

    I think it’s fair to say we’ve been, um, surprised by the performance gains that Scorpio is giving us. Beyond our expectation when we designed the hardware. The engines that we’ve been bringing through and porting over, one, they’ve ported over fairly quickly, as third-parties have been coming in. And our own first-parties. The porting has been fast.
    And this comes from, so many of these games have PC equivalents that if you say hey, can you set a 4K render target for your engine, you can often just say like sure, I just change this .ini setting right here. Boom! The engine knows how to go do this.

    PC aan de bovenkant is het voordeel van die Scorpio, dat voordeel heeft Sony niet met de PS4Pro.

    Nee het kost 1 persoon een paar dagen en in sommige gevallen hebben ze het zelfs in een halve dag gefixt. Geen team aan developers.

   • BassieB

    lol mensen geschokt in de comments dat die switch hogere resolutie lego draait dan de xbone xD

  • JJ

   Nu doe je het toch weer een beetje. Niet liuisteren naar wat we zeggen.
   1. We waren enthousiast over de aanpak van MS op tech reveal bij techsite te stallen. Niet perse over specs. Zijn vet op papier, zeker, maar dat kunnen we pas zien als we met apparaat kunnen spelen.
   2. Dit hele item draait om het feit dat NL gamers (ook andere sites) nier zeer positief waren over reveal. We probeerden antwoord op die vraag te zoeken. Wat heeft MS nodig om gunst wel te winnen. Want dut is blijkbaar niet genoeg.
   En dat heeft niks te maken met Xbox hatende media ofzo. Er speelt hier totaal iets anders. En ik ben bang dat in deze MS daar toch echt wel hoofdschuldige aan is.
   Wordt van dit soort teksten soms schizofreen. Door de een wirdt je Xbox fanboy genoemd en de ander PS fanboy. Ik doe de Kwestie niet om zieltjes te winnen voor een platform. Kan ik elders prima doen. Hier wil ik enkel situatie schetsen en discussie op gang brengen.
   En als de poll in NL diametraal tegen overgestelde is van die in VS of UK, dan klopt er iets niet.

   • BroerKonijn

    JJ je wekt met deze comment de indruk dat je nogal overtuigt bent van jullie “onderzoek”. Een twitter poll van ongeveer 600 man waar 40% een potentiele Scorpio koper is en waarschijnlijk 100% daarvan een PS4 bezitter, zegt helemaal geen fuck over wat de Nederlandse gamer wilt en als je die poll zo nodig letterlijk wilt nemen spreekt het juist in Microsofts voordeel want op iedere PS4 gamer die een Scorpio koopt wint Microsoft.

    Jullie schetsen geen situatie, jullie zijn bezig met beeldvorming zoals bijna iedere “gamejournalist” vandaag de dag doet. Je hebt de informatie niet om de harde conclusies te trekken en het is nogal voorbarig om dat maanden voor de E3 te doen.

    • Paolo Lucas

     Dit dus… alleen jij verwoord het subtieler dan ik.

   • Emiel van Daele

    Volgens mij luister je nu ook niet naar mij 😉
    Ik heb het niet over Xbox hatende media. Ik constateer alleen (zonder daar een waardeoordeel bij de plaatsen) dat er minder Xbox liefde is dan Playstation en Nintendo. Minder liefde is geen haat. Maar ben je het met me eens dat het qua inhoudelijk soms beter kan als het om de inhoud rondom Xbox item gaat? Let op: Ik zeg niet dat dit opzettelijk of bewust is. Maar sommige uitspraken kloppen niet. Terwijl de kennis wel voor het oprapen ligt.

    • Harry

     Ik zou zeggen, let eens op de comments onder de Nintendo items. Met name bij ‘de kwestie’ items. Inhoudelijk kloppen die items van geen kant. Wat je aan liefde ziet is vaak voor een franchise of game. Kijk Boris maar eens lief zijn voor Dead rising. Er is best wel X-Box liefde http://www.gamekings.tv/videos/dead-rising-4-review/

     Zoek eens een item waar hij half zo blij is over een Nintendo game :-).

     • optimuspecs

      Hij kan zogenaamd blij zijn maar kraakt die game af. Nog erger je hoort gewoon dat hij zich niet heeft verdiept het verhaal en gameplay van de game.

     • Harry

      Sorry, positiever dan dat kon ik zo snel niet vinden.

      Maar dan nog, ik kan me niet herhinneren dat Boris ooit zo positief over een Nintendo first party game gepraat heeft 😀

   • XanaviR34

    Op de pc is veel meer bottleneck. DX 12 betere shaders (software) en de gehele hardware is op de schop gegaan. Dat scorpio 4K native kan is een feit door digital foundry.
    Daarnaast zal ik jou eens een logische manier van denken geven. Op het einde van de dag gaat het alleen maar om games en thats it!
    Kijk naar de Sony E3 van de afgelopen twee jaar nota benen, een stroom van twee uur aan games.

   • optimuspecs

    JJ, wat Emiel zegt, klopt als een bus. Maar even goed uitkijken want anders halen we 2 dingen door elkaar.

    Dat item over de specs van de Scorpio vond ik een hele goede item van jullie, maar met dit item ( deze kwestie ) wordt ” geconstateerd” door jullie dat ” Nederlandse gamers” niet warm lopen voor de Scorpio. Die ” conclusie ” vind ik dan niet terecht naar aanleiding van een Twitter-poll van Boris of wie dan ook.

    De meeste GK-bezoekers zijn playstation spelers en we weten nu helaas dat er in gaming, de fanboyism sterk aanwezig is. Aan beide kanten. Men heeft zich totaal niet geinformeerd over het product, maar keurt het nu al af puur om erop te haten. Dus zo een poll moet je met een korreltje zout nemen, maar hetl ijkt alsof jullie het door Maurice de Hond of Academia Lugduno-Batava hebben laten uitvoeren.

    Dat gezegd hebbende, er is gewoon een gebrek aan kennis bij GK als het over de Xbox gaat. Dat is een feit en is keer op keer gebleken. Dat voor een gaming site. Dat is voornamelijk wat Emiel aankaart. Nou dat kan je erkennen, toegeven en iets aan willen verbeteren of niet en lekker zo doorgaan.
    De meeste GK-presentatoren zijn ps4-spelers, waardoor ze vanuit zichzelf al de Sony ontwikkelingen volgen.
    Daarom krijg je dan ongebalanceerde items als je Shelly, Emiel, Steven en David in een gaming item hebt. Ze zijn ps4 spelers en hebben nou geen enkele interesse vanuit hun werk om ontwikkelingen rond de XB1 te volgen.

    Een van de vele voorbeelden is het item van ” moeilijkheidsgraad van games”. Shelly, David en Steven. Het leek een item ove Sony. Het ging maar over Uncharted en Bloodborne en andere Sony-titles, terwijl ook Xbox en Nintendo en PC games hebben die moeilijk zijn. Maar die kwamen gewoon niet aan bod.

    Ik kaart deze dingen al jaren aan, ookal wordt het door sommige presentatoren van GK, dat mij niet in dank afgenomen. Er is zelfs openlijk tegen reageerders gezegd dat men overweegt mijn account te verwijderen, wat ik totaal onprofessioneel vond.

    Nu zie je steeds meer mensen hetzelfde aankaarten. En geloof me JJ, ik ben Premium omdat ik GK wil steunen, ik wordt niet blij als ik een comment zie waarin een XB speler zegt dat ie niks heeft te zoeken op GK qua nieuws of informatie rond de Xbox. En daaromis het idee om iemand aan te nemen die wel die ontwikkelingen volgt, niet verkeerd.

    Uiteindelijk wat je wil als gaming website is zijn voor iedereen en geloofwaardigheid hebben. Zo groei je ook als website.

   • Paolo Lucas

    Het is heel simpel:

    Bijna alleen maar Sony Pony’s hebben op die poll gestemd. De Gamekings-community bestaat sowieso grotendeels uit Sony Pony’s (kijkers én presentatoren)… hoe representatief is zo’n poll in godsnaam dan?! Helemaal niet dus…

  • walterg

   Ik heb bijzonder veel moeite met de uitspraken die nu (niet alleen door jou) over de scorpio worden gedaan. Er wordt gedaan alsof het vanzelfsprekend is dat de Scorpio games in 4k op z’n allermooist kan laten zien. Ik moet nog maar zien dat er uberhaubt een strakke 30 frames kan worden gehaald in 4k, zonder al te veel details naar beneden te moeten schroeven. Tenzij “max settings” op de Scorpio iets anders betekent dan op PC.

   De hoeveelheid rekenkracht die nodig is om huidige generatie games op de maximale instellingen in 4k op 30 frames te draaien is zelfs voor een kaart als de 1080 (die 600+ euro kost) te veel.

   De verwachtingen zijn zo hoog dat ik er een hard hoofd in heb dat Microsoft dit waar kan maken.

   Doodzonde want het is in iedereens voordeel als er twee succesvolle console platformen zijn.

   Disclaimer: De PS4 Pro kan sowieso minder dan de Scorpio. Daarnaast heb ik nagenoeg elke console vanaf Pong in huis staan dus ik ben zeker niet merk vast wat mijn consoles betreft.

   • BroerKonijn

    Dat is waar. Het is zaak voor Microsoft dat ze in ieder geval in hun first party’s aantonen dat 4K/30fps en 4K/60fps, afhankelijk van het soort game, beide mogelijk zijn. Wat de third party’s met hun games willen doen staan ze volledig vrij in, dat heeft Microsoft heel vaak en heel duidelijk naar buiten gecommuniceerd. Die Forza6 screenshot was een voorproefje dat het in Forza gaat lukken, ik denk dat het ze in iedere first party gaat lukken dus ze lopen geen flater, we moeten nog zien wat Scorpio gaat doen voor een The Witcher3 of Battlefront2.

  • Hayogan

   Mee eens.

  • BassieB

   “De Xbox divisie in NL doet veelte weinig.”

   Misschien hadden ze dat ding hier direct uit moeten brengen ipv uitstellen met de smoes lokalisatie, om vervolgens dat ding uit te brengen zonder lokalisatie :’)
   Het liegen tegen je klanten is doorgaans geen goede verkoop techniek.
   En ja dat noemen we falen, Nederland was een 50/50 land de vorige generatie. Door falen van MS is het nu een Sony land geworden.

   Daarom denken gamers negatief over xbox, vanwege de feiten. Xbox launch was slecht, slechte ideeën en dan ook nog eens niet uitbrengen in bepaalde landen! Dat is snoeihard je eigen ruiten ingooien.
   Vervolgens hebben ze geen exclusives meer, stellen ze het overgrote deel van de games uit en sommige games worden compleet gecancelled.
   Ze leverden een zwakkere console, zonder games………..dat is niet negatief dat is gewoon een feit.
   Als jij feiten ervaart als negatief dan is dat jouw probleem. Niet die van gamekigns, PU, Gamer etc.

   Ik ben het eens dat de gamekings ponies zijn, maar laten we wel wezen Xbox raakt mensen kwijt om een breed scala van redenen.

   • Emiel van Daele

    GK is zeker niet de oorzaak. Dat betoog ik ook niet te zeggen. Xbox NL laat het afweten imo, hierdoor wordt de impact van de media groter op de publieke opinie. Xbox NL heeft geen boodschap voor de NL gamer. Hierin zijn ze afhankelijk van de NL game media. Wanneer die media meer aandacht heeft voor andere consoles is het een uphill battle. Xbox NL doet er niks aan dat te veranderen.

    Voorbeeld: Afgelopen vrijdag zitten Shelly en David compleet ongeïnteresseerd te praten over Scorpio. Zij zijn beide geen Xbox gamers, dat is niet erg maar ze hebben niet eens een Xbox, ze volgen het nieuws niet maar praten er wel over. De schade is dan groot. Ik snap Xbox niet. Als je dat hoort dan stuur je toch direct een S naar Shelly en David. Zorg ervoor dat ze op je console spelen, zorg dat ze met positieve ervaringen komen etc. Ga niet niks zitten doen!

    • BassieB

     Xbox moet Nederland gewoon niet meer, en je bent als Nederlander dan ook compleet geschift als je nog wel een xbox wilt. Ze verdienen het niet.

     Er is gewoon geen reden om het hier over xbox te nemen. Lege servers, geen van je vrienden speelt op xbox, geen exclusives.
     Als MS dat nou eens verandert, dan volgen mensen als David en Shelly wel denk ik.
     Want ook al sturen ze me een gratis een xbox s, dan nog speel ik die shit niet. Ik zou de S direct verkopen en een Switch halen xD
     Speel die games wel gezellig met vrienden op PC, PS4 of miss later dit jaar op de Switch.

     • Emiel van Daele

      Je overdrijft wel een beetje hoor 😉
      Er zijn geen lege servers. Xbox heeft wel exclusives (misschien alleen niet games die jou aanspreken). Vergeet niet dat volgens de media XboxOne de eerste drie jaar betere exclusives had dan PS4. Het sparse line up debacle is nog niet zolang geleden hoor. PS4 doet het het laatste jaar goed qua games maar dat was daarvoor echt niet. Mensen vergeten alleen alles heel snel weer.

     • BassieB

      Er zijn geen lege servers? BF1 speler? Zeker sinds de release van de map packs is het behoorlijk leeg bij veel servers (ook op pc overigens). Er zijn nu 40.000 mensen online WERELDWIJD!!!! En dan verdeelt over een aantal maps die niet iedereen heeft gekocht etc.etc.

      Xbox exclusives halo part 90000 en forza deel 3000……… top man, serieus de enige game waar ik over twijfelde hebben ze gecancelled……..Scalebound.
      Verders is het generic mediocre gaming by Xbox. Een refresh binnen de generatie omdat het oorspronkelijke apparaat gewoon underpowered was. Ik keek een half uur geleden naar een lego game die op xbone lagere resolutie draait dan op de switch!!!!!!

      Ik overdrijf niet, ik deel gewoon de realiteit van xbox anno 2017. Harsh but true.

    • optimuspecs

     Je zet het nu wel heel simpel neer. Microsoft zit niet de hele dag te kijken naar GK en het sturen van een gratis console is hier niet de oplossing.
     Nog erger, Shelly heeft een XB1, wat ze niet heeft is enige interesse in het ontdekken van de leuke games op de Xb1. Je zal haar eerder horen dat de Xb1 niks te spelen heeft of dat je beter een pc en ps4 kan hebben.

     Het is de leiding van GK die moet sturen op meer neutraliteit of kennis van de medewerkers. En dat gebeurt minder dus. Steeds vaker kijk je naar een item van een Sony fanboy en niet naar een gaming presentator.

     Mensen als Bassie moet he niet serieus nemen. Komt een hoop onzin uit als over Microsoft gaat. Je probeert een serieuze discussie met hem aan te gaan. Dat gaat niet lukken.

     • BassieB

      Ahja feiten deden weer pijn zeker? Je zult maar gekrenkt worden door feiten over een brok plastic…………..
      Feit; MS verneukte launch met slechte ideeën.
      MS verneukt launch door niet in Nederland beschikbaar te zijn, en liegen over
      de reden. Geven lokalisatie als excuus, maar komt later alsnog uit zonder
      lokalisatie.
      MS heeft geen exclusives, alles is speelbaar op PC.
      MS launched met de zwakste lineup en ook de zwakste hardware.

      Wat een onzin over dat microsoft. Ow wacht neen het zijn gewoon feiten xD

      Microsoft is best wel cool, maar maken af en toe een foutje. Nu ben ik niet met MS getrouwd en heb ik geen aandelen bij ze. Vandaar dat ik objectief kan blijven.

      Al moet ik wel zeggen dat ik echt uitkeek naar dx12, fckin lang duurde dat! Dx12 is in naam opvolger van dx11. Maar dx11 was ook teleurstellend, dus eigenlijk is dx12 de opvolger van dx9. Dx9 kwam uit 2005, en aangezien Microsoft het verneukte met dx10 hebben we HEEL lang op deze ouwe meuk gezeten.

      Toen kwam eindelijk dx12! En werd die outperformed door de oudere dx11 in sommige (single/dualcore) apps. En outperformed door de nieuw gevormde Vulkan api. Dus MS had 10 jaar de tijd om een degelijke nieuwe dx te maken…………….

      Optimus……..Microsoft stelt gewoon vaak teleur.
      Hoe kun je dan nog zo veel BLIND vertrouwen in ze hebben?

      Betekend neutraal zijn dat je enkel goede dingen over MS zegt ofzo? Volgens mij snap jij de term neutraal niet helemaal xD

     • optimuspecs

      Neutraal???

      Ok Bassie, je komt met feiten. Kijken hoe makkelijk ik je ” feiten” ontkracht.

      ” MS verneukte launch met slechte ideeën.” Dat de launch verneukt is in 2013 door slechte communicatie, perse kinect meebundelen, waardoor de xb1 100 euro duurder was dan zijn concurrentie, ok. Maar we zijn nu in 2017 en Microsoft heeft vele andere goede ideeën geïmplementeerd. Moet ik voor eeuwig blijven kijken naar een 2013 launch? Nou nee, laat ik over aan de haters. Bovendien niet alle ideeën waren slecht. Family Share en digital game trade waren coole ideen en zelfs van de Kinect heb ik genoten. Alleen had Microsoft 1 moeten en en een bundel zondr moeten hebben. Hebben ze later gecorrigeerd.

      Dat de XB1 niet direkt in Nederland en 25 andere landen beschikbaar was, heeft ze zeker market share gekost. Maar om zo stellig te beweren dat ze gingen liegen? Heb jij enig bewijs daarvoor? Dacht ik niet. Tot daar je neutraliteit.
      Ik geloof eerder dat de XB1 een gehaaste launch was, omdat Sony Microsoft veraaste met een ps4 launch. Microsoft moest snel een console uitbrengen met Kinect en had de localisatie niet in orde of niet genoeg produktiekracht. Bewijzen hiervoor heb ik niet.

      “MS heeft geen exclusives, alles is speelbaar op PC” > Hier heb je het weer mis. Wat zijn Sunset Overdrive, Crimson Dragon, Halo 5, diverse Forza games dan?
      Feitelijk heb j het dus hier weer mis. En Microsoft heeft als strategie gekozen om hun games op XB1 en pc uit te bregen en alsof het niet genoeg was crossbuy te maken. Koop 1 versie en krijg 2 versies, pc en xb1. Meer klant – en consument vriendelijk kan het niet. Maar hier heb je Bassie, die rondschreeuwt dat Microsoft geen exclusives heeft. Je kan die games niet op een Sony of Nintendo platform spelen toch Bassie?

      Daarbij heeft de XB1 feaures als:

      AE Acces ( 45+ EA games voor 25 euro)
      Backwards compatibility ( Net de Mass Effect Trylogie gespeeld op mijn xb1)
      Xbox game pass
      Xbox Early acces games
      Xbox 2 hours refund policy
      Een robuste online platform

      En het enige wat Bassie kan zeggen is ” Xbox heeft geen exclusives”…Bovendien, nu blijk dat jij zo gek bent op exclusives, heeft Phil Spencer gezegd dat er nu ook gewoon Xbox Only games aankomen.

      Dit is een neutrale post Bassie. Niet wat jij gepost hebt.

     • BassieB

      De launch hebben ze later gecorrigeerd…………echt waar? Maake je die nu……….dus op launch was het kut…feit 1 niet ontkracht.

      “Maar om zo stellig te beweren dat ze gingen liegen? Heb jij enig bewijs daarvoor? Dacht ik niet.”
      Heb ik wel.
      http://www.pu.nl/artikelen/nieuws/vertraging-xbox-one-komt-door-lokalisatie-voice-control/
      En komt later uiteindelijk uit zonder, dus ja MS gebruikte dat als leugen/smoes.

      Nou vooruit, ik geef je er één. In den beginne had MS nog exclusives. Inmiddels niet meer.

      Features? Waarom noem je die? Wie vroeg daarom? Je beseft je toch hopelijk wel dat deze features ook elders beschikbaar zijn?

      Dit was geen neutrale post, dit was fanboy post van optimusfanboy.

     • optimuspecs

      Ho ho ho Bassie. Als je me quote moet je me wel goed quoten.
      ” Alleen had Microsoft 1 bundel moeten maken met en 1 bundel zonder Kinect. Hebben ze later gecorrigeerd.”

      Ik zeg dus dat Microsoft het relesaen van alleen 1 bundel met Kinect later heeft gecorrigeerd.

      Jouw aterikel van PU is geen bewijs, maar nog erger zegt niks nieuws. Er is altijd gezegd dat het met lokatiesatieproblemen van voice te maken. Dat het later toch uit is kan gewoon liggen aan een software update en of verandering van strategie. Zou je moeten weten als pc gamer.

      ” Nou vooruit, ik geef je er één. ” Je zal toch een betere come back moeten hebben als het over xbox one exclusives gaat. Niet alleen ben je feitelijk onjuist, maar het zal een console speler boeien allemaal wat op pc uit is.

      Ja features, dezelfde features die jullie pc ronselaars gebruiken telkens in jullie pc marketing campagne als jullie iedereen proberen over te halen om te gaan gamen op pc. De ( natte ) droom, of sorry, de illusie van pc fanboys.

      ” Wie vroeg daarom” Is dat een voorwaarde tegenwoordig? Wie vroeg jou om gamers te ronselen voor pc?

      ” Je beseft je toch hopelijk wel dat deze features ook elders beschikbaar zijn?”

      Ea Acces is met EA Origin op pc met net wat andere games en is later uitgekomen.
      Steam heeft een soortgelijke refund policy, Nintendo en Sony niet.
      Steam heeft game in preview, Nintendo en Sony niet.
      Game pass heeft alleen de XB1. Zeker voor 10 euro en zeker dat je games kan downloaden en spelen.

      Dus…..Bassie, je zal met veel betere argumenten voor Optimusfanboy moeten komen kerel. 😀

     • BassieB

      Een launch corrigeren, dan was het dus niet een goede launch man man man wat een logica Optimus, tis niet heel gek dat je fanboy bent xD

      Man man man.
      “box One in 2013 in 21 landen zou verschijnen, schrapte het bedrijf ineens acht landen, waaronder België en Nederland. Het bedrijf stelde dat de doelstelling van 21 landen een agressieve was en dat lokalisatie en specifieke contentdeals voor elk land meer tijd in beslag namen dan gedacht.”

      https://tweakers.net/reviews/3317/microsoft-xbox-one-een-console-met-potentie.html

      Features? Waarom noem je die? Wie vroeg daarom? Niet van toepassing lutser….
      Kan je ook niet lezen chef probeer het nog eens simpele ziel xD
      Kijken of je de vraagstelling NU wel snapt :’)

      Maar goed rage nog een end heen over je matige microsoft troep, succes.

     • optimuspecs

      Is dat je bewijs? Dat Microsoft iets gezegd heeft? Wat we allemaal weten? Lol. Kom op Bassie. Je hoeft dat niet meer te linken. Wat ik wil zien is waar is het bewijs dat Microsoft loog? Dat heb je gewoonweg niet. Ow omdat LATERRRRRR het alsnog uit is gekomen? Je zegt het zelf LAAAAAATEEEEERRRRR! 0 Bewijs dus. Ik had zo graag gewild dat je het tegendeel kon bewijzen, maar zoals vaker, kan je dat niet. Ik begin ook nu te twijfelen of je zo een goede pc hebt. Je blaast hoog van de toren, maar uiteindelijk komt er niks uit.

      Zoals ik al zei, net zoals jij al eeuwig mensen probeert over te halen naar de pc, met de ” pc features” net zo hebben de features van de Xbox One ook toegevoegde waarde voor de gebruiker. Maar dan wil je niet over features hebben. Wie heeft nou hier een simpele ziel? Spoilers… Jij dus!

      Snap jij maar dat niet iedereen is geïnteresseerd in je pc bullshit, met alle hacks, nadelen als je wat mindere videokaart hebt, gelul met drivers en games die niet willen opstarten. En dat pc’s altijd, de beste versie van een game hebben is allang niet zo. Laat mensen lekker spelen wat ze willen en ga jij lekker door op je petium 1. Meneertje GeBassie Newell. LATERZZZZZZZ.

 • Rachid Groeizaam

  JJ weet zelf nie wat hij wil xbox scorpio
  Gaat wel kill er zijn 4all met 4k gaming en 60spf geen grap

  • Reill

   wat..?

 • Triyo

  Boris over de release van de PlayStation 2, vanaf 14:30 in bovenstaand item.
  Een paar quotes op een rij:

  “een heel jaar lang heeft Sony echt moeten bloeden voor het feit enz.”

  “Daar is Sony toen keihard op afgerekend”

  “Zij (Sony) hebben het zo moeilijk gehad bij de lancering van de PlayStation 2”

  De bovenstaande stellingen, die als feiten worden gebracht, zijn complete onzin. De PlayStation 2 heeft vanaf de allereerste dag alle verkoopcijfers gebroken. De PS2 kwam op 4 maart (2000) uit in Japan en amper 24 uur later waren er ruim 1 miljoen units verkocht. Op 26 oktober kwam de PS2 uit in Noord-Amerika, ruim een half miljoen units in één dag. De PS2 heeft vrijwel alle verkoopcijfers verbroken, best verkopende console ooit na één jaar (ruim 10 miljoen), best verkopende console ooit na twee jaar (bijna 29 miljoen), eerste console ooit die 50 miljoen units heeft verkocht, eerste console ooit die 100 miljoen units heeft verkocht, eerste console die 150 miljoen…enz. De PS2 is/was (volgens Sony verkoopt de PS4 sneller) niet alleen de snelst verkopende console ooit, het is ook de best verkopende console ooit met bijna 160 miljoen units.

  Boris draait de realiteit dus compleet om.

  Boris haalt een gesprek aan tussen hem en een Sony medewerker over de God of War serie. In de context van het gesprek/onderwerp op dat moment (release van de PS2) is dat vreemd want de PS2 kwam uit in 2000 terwijl de eerste God of War in 2005 uitkwam. God of War heeft dus niets met de eerste jaren van de PS2 te maken.

  “moeten bloeden”
  “keihard op afgerekend”

  Het gebrek aan kennis van deze self-proclaimed industrie kenner is ronduit pijnlijk…

  • walterg

   Artikel van tweakers.net uit 2000
   https://tweakers.net/nieuws/12448/europese-release-ps2-uitgesteld-prijs-verhoogd.html

   De vertraging die de Europese lancering oploopt, is grotendeels te verklaren
   door het succes in de V.S. De meeste winkels die voorbestellingen
   aanvaardden, werden vanaf de eerste dag overweldigd door geïnteresseerde
   kopers. Een heel aantal ketens, waaronder Elektronics Boutique, Funcoland
   en Toys ‘R Us, zijn zelfs gestopt met het aanvaarden van bestellingen.
   Anderen nemen alleen orders aan met het voorbehoud dat er geen garantie
   is dat de console op tijd wordt geleverd. In Japan is de grens van drie miljoen
   verkochte eenheden ondertussen overschreden.

   De verkoop ging in het begin stroef door distributie problemen. Ik dacht dat Boris daar naar refereerde.

  • Thegladoss

   Eyetoy komt ook pas uit 2003, and Buzz (die quizgame) uit 2005. Ik neem dan ook aan dat hij het over de PS3 heeft aangezien die console rond de launch inderdaad een hoop imago-schade heeft opgelopen.

   Of hij lult gewoon uit zijn nek. Wat mij bij Boris ook niks zou verbazen, temeer omdat hij in dit item ook weer voor de honderdste keer dezelfde soort onzin roept dat er iemand met een exclusieve Half-Life 3 reveal gaat komen.

   • Xao Ralas

    Buzz was toch ook gewoon een prima game? Ik vind het juist positief dat dit soort games er waren. Ik heb me er flink wat uren met vrienden en familie mee vermaakt. Als alternatief voor echte games werd het nooit gezien aangezien juist èchte games in het begin gepromoot werden.

 • Steam Cloud draait op de servers van Azure? Lijkt me stug, aangezien Azure later was. Iemand iets van een bron hiervan?

 • Turfschipper

  Totaal niet geinterresseerd in de scorpio. Marginale update. Wacht wel op de echte next gens.

 • lolwut95

  Misschien een De Kwestie over hoe Dice de BF1 community vernietigd met Premium?

 • hans

  Er is voor mij dit jaar nog geen game geweest die ik graag zou willen spelen. Dat vind ik persoonlijk veel belangrijker dan het apparaat waar je op speelt. Zelda is niet mijn ding, maar ken me goed voorstellen dat de liefhebbers van deze game een Switch hebben gekocht. De switch is ook niet super met frame me reet en weet ik veel allemaal, maar Zelda wil men spelen dus verkoopt deze console gewoon goed. Ik hoop dus ook dat deze groep gamers meer games kunnen verwachten op de Switch. Ik heb zelf een PS4 dit komt meer omdat ik van af de eerste console ( die prima kon ombouwen) al Playstation’s in huis heb gehad. De Xbox werd bij mij in de buurt pas interessant toen men illegaal via een harde schijf honderden games kon gaan spelen. Het ging dus altijd al om de games. Nu gaat het de laatste jaren alleen maar over de console en VR brillen en multimedia enz. Tuurlijk gaat het ook over smaak en het soort games die je graag speelt, maar er komen steeds minder games op de markt. De games die dan uiteindelijk uit komen na een aankondiging van soms 2 jaar vallen dan ook nog is tegen, omdat ze aan de nieuwste technieken en eisen van een console moeten voldoen. Je ziet ook dat oude games die het goed hebben gedaan in het verleden worden opgepoetst en weer worden uitgebracht. Daar heb ik ook een dubbel gevoel bij. Zeker als je er voor zorgt dat games van een vorige generatie consoles niet kunnen afspelen op je nieuw verkochte console.

 • Oldskool Bassie

  Een machine die beter presteert gaat mij niet overtuigen om die te halen als er verder geen dikke nieuwe games voor aangekondigd zijn.
  Ik heb vorig jaar met een hele leuke aanbieding een xbox one s gehaald omdat ik gears 4 en halo 5 en the master Chief collection wilde spelen, met de verwachting dat er meer vette games zouden komen.
  Ik was altijd een xbox speler, maar ben na de aankondiging van de xbone overgestapt naar Sony.
  Ik snap microsoft soms gewoon echt niet, wat een ongelooflijke faal was die presentatie en wat zijn ze nu ook weer raar bezig.

  • Henkie

   ik vraag me toch stiekem of die games er wel toe doen, ik bedoel maar te zeggen…
   ik ken weinig mensen die bijvoobeeld 60 games hebben of zo…

   verder denk ik dat de mainstream gamers call of duty of fifa kopen door gaans niet 60 games hebben, de mainstream gamers zullen er hooguit een stuk of 5 hebben niet meer!als we kijken naar mijn eigen vrienden groep zijn het allemaal playstation4 gamers en die hebben echt niet meer dan 5 Games…

   • Oldskool Bassie

    Je hebt wel een punt, maar mensen willen toch de games die het verschil maken op die console.
    Er zullen heus mensen zijn die dit ding gaan kopen omdat hij native 4k gaat ondersteunen, maar als ze de grote massa mee will krijgen zullen ze toch echt met games moeten gaan komen.

   • Gamer

    Ik ken binnen me vrienden kring ook geen die 60 games bezitten ik zelf heb wel een aardige Xbox one collectie.

 • Jordy

  Lijkt me erg tof als jullie eens discussiëren over een bepaald onderwerp op de livestream. En dan echt puur gericht op de discussie waarbij de chat kan inhaken met persoonlijke inzichten.

  • Gamer

   Ja lijkt me een goeie alleen de tijd mag van mij dan rond een uur of vijf zijn maar een live stream? van de kwestie ?

  • Xao Ralas

   Gewoon een stream van een uurtje oid om mee te beginnen en het format eens te testen zou best interessant kunnen zijn.

 • Bram Balk

  Boris haalt wat dingen door elkaar denk ik: de PlayStation 2 is de best verkochte console aller tijden. (Zie ook wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_game_consoles )

  Wat wel zo is, is dat rond de tijd van Playstation 2 en Playstation 3 het idee van casual games ontstond. Zo kreeg je series van games zoals Guitar Hero, Buzz, en de games die de Eyetoy gebruikten. Dat deed het bij het traditionele game-publiek niet zo goed en Sony verloor hierdoor inderdaad nogal wat streetcredit. Maar dat was niet het omslagpunt, meen ik me te herinneren. Tegen die tijd had Playstation 2 al een insane marktaandeel. Sowieso kwamen de meeste quiz-spellen van Buzz bijvoorbeeld uit na de introductie van de Playstation 3. Toen hield Sony de PS2 in de markt als relatief goedkoop alternatief voor ouders dat nog veel winst opleverde.

  Toen de Playstation 3 erg duur in de markt werd gezet (zie https://tweakers.net/nieuws/45976/europese-prijzen-en-releasedatum-ps3-bekend.html ), een lastige console bleek om voor te programmeren (zie https://tweakers.net/nieuws/39166/ontwikkelaars-keren-playstation-3-de-rug-toe.html ) en er teksten van Sony kwamen als ‘wij bepalen wanneer de nieuwe generatie begint’, hebben developers en gamers hun PlayStation 2 vervangen met een Xbox 360.

  De “huiskamer filosofie” kwam pas bij Sony toen bleek dat de Playstation 3 een redelijk geprijste Bluray-speler was. Het duurde eerst nog anderhalf jaar voor Sony dat punt kon bereiken omdat eerst nog de stammenstrijd tussen HD-DVD en Bluray uitgevochten moest worden. Het was een soort gelegenheidsargument.

  Wat dat betreft bedenk ik me nu trouwens dat Project Scorpio met Azure-technologie ook in dezelfde problemen kan komen als de PS3 destijds: een te duur apparaat met aparte technologie waardoor minder developers de moeite willen nemen en minder gamers het de prijs waard vinden.

  Dus naja… Microsoft kan maar beter met een berg toffe exclusieve games aankomen op de E3, want anders zie ik de bui al hangen.

  • Bjorn Heckers

   Ps2 is zo goed verkocht omdat het een goedkope DVD player was. Dus iedereen en je moeder kocht er 1, de fout van de PS3 was de launchprijs jezus was 699 euro en dan moest je nog hdmi kabel kopen die was ook niet goedkoop in 2006. En dan nog een game erbij was je 800 euro kwijt.

   jij haalt ze ook door elkaar, er waren al BluRay players die iets goedkoper waren dan een ps3

 • itsalaser

  The Verge staat in de top 600 van werelds meest bezochte websites. Redelijk website’je.
  Microsoft hardware bestaat sinds 1982, de Sidewinder divisie bestond vanaf 1995 tot 2014 met een pauze van 4 jaar.
  Steam gebruikt geen Azure maar Akamai. Het kan best zijn dat ze niet over de hele wereld hetzelfde CDN gebruiken, maar in Amerika gebruiken ze ook Akamai.

 • Berinho

  Ik kan niet wachten tot ik de Scorpio op Mn nieuwe 65 inch tv kan aansluiten. Een pc is leuk, maar ik game niet op een kamertje. Voor mijn situatie is de Scorpio het beste wat er te koop is.
  En het is overigens wel jammer dat mijn liefde voor GK en xbox niet samen gaan. Frustrerend.
  GK doe wat aan jullie kennis rondom t reilen en zeilen van xbox/MS. Ik moet nu elke x naar IGN voor een fatsoenlijke xbox coverage

  • BassieB

   “Een pc is leuk, maar ik game niet op een kamertje.”

   Peasants hebben peasant smoesjes.

   • Berinho

    Als je op jezelf woont begrijp je wat ik bedoel

    • BassieB

     Bedoel je dan dat jij het niet voor elkaar krijgt om een PC op je TV aan te sluiten?

     • Berinho

      Oh jawel hoor. Voor films kijken is dat prima. Maar niks is zo gebruiksvriendelijker als een console wat mij betreft. 50u werken in de week. Dan ben ik blij dat ik heel eenvoudig een game kan opstarten. De Scorpio gaat dat gemak bieden op de hoogste specs beschikbaar. Voor mij is de pc geen woonkamer device.

     • BassieB

      Aight; Voor mij is de pc geen woonkamer device.
      Zeg dat dan ipv de drogreden; Een pc is leuk, maar ik game niet op een kamertje.
      Want waar die PC staat en hoe die is aangesloten bepaal je zelf.

      Dus ook geen drogreden als Dan ben ik blij dat ik heel eenvoudig een game kan opstarten………..want dat is ook BS. Op pc start ik doorgaans makkelijker een game op dan op PS4. Op ps4 zeikt die nog wel eens om een disk of om een update. PC update automatisch en disks zijn zo 1999.

      Prima dat jij console fijn vind, maar lieg dan niet als een peasant.

     • Berinho

      Een high end pc vergt veel meer kennis en onderhoud dan een console. De PC is een prima device, maar mij ga je niet wijsmaken dat t gebruiksvriendelijker is dan een console.
      Het ging mij erom dat iedereen de Scorpio naast een pc legt. Ik snap dat er op een gaming forum met name mensen zitten die passie voor games heeft zit, en deze vaak ook veel kaas hebben gegeten van pc gaming en bouwen. Echter zijn er genoeg gamers die daar niet mee bezig zijn en gewoon eenvoudig een pot FIFA of battlefield wilt spelen. Voor deze groep (die zitten weinig op game fora) is een console gewoon de beste oplossing. Voor de mensen met een wat dikkere portemonnee is dan de Scorpio straks t beste wat er te krijgen is.
      Snap je mn punt? Of moet je me eerst nog 5x peasant noemen

     • BassieB

      Je punt snap ik, de leugens dan weer niet.
      En mensen die een eenvoudige pot fifa of bf spelen zijn het beste af met psn in Nederland, mbt latency 😉
      BF niet enkel latency maar ook het grote aantal lege servers bij xbone.

      Noem je enkel peasant wanneer de leugens regeren, dit keer niet het geval.

     • Berinho

      Fijn dat ik via een omweg mijn punt heb kunnen maken. Zal mn vooroordelen mbt pc gaming volgende x wat beter in de gaten houden

     • BassieB

      Ga eens een middagje PC gamen bij een vriend/kennis/familielid. Je zult zien dat de PC net zo moeilijk/makkelijk bedient als een moderne console.

     • Henkie

      jij hebt er een van 800 Euro die PC die kan echt geen 4K gamen zoals de Scorpio dat doet, je hebt zelf gezegd dat je een PC van 800Euro had !

     • BassieB

      Gozer……ik heb pc’sin de range van 300 tot 2300 😉
      Zo heb ik vorig jaar een editing rig gebouwd ter vervanging van de Mac Pro

      van € 3500.
      Voor 1700 euro was ik klaar, voor 1700 euro bouw je een PC die rent rondjes om het duurste Apple systeem xD

     • BassieB

      Ben je toch dom Henk, zo fckin kut voor je. Echt medelijden met Henkie.
      Goed daar gaan we weer Henk;

      “trek je niet zo veel van BassieB aan! bij Digital Foudry hebben ze gezegd dat de scorpio dicht in de Buurt van de GTX1080 8GB moet zitten !
      die hebben er wel iets meer verstand van BassieB”

      HUH wat?! Waar zeg ik iets over de kracht van de scorpio? Leer eens lezen. Pfff vind het wel knap dat iemand zoals Henk ondanks zijn down syndroom de gamekings website weet te benaderen.

     • Berinho

      Helaas is die mogelijkheid er niet in mijn kennissen kring?

     • BassieB

      Misschien kan Steven een keer een itempje games kopen/installeren/spelen op PC houden. Dan hoef ik niet telkens iedereen te verbeteren hier xD

     • Berinho

      Ik heb wel een prima pc staan hoor. Waar ik de blizzard games op speel. Echter zie ik niet hoe ik die setup om zou kunnen zetten tot gamen op de bank. Mss is de behuizing wel te groot en heb je daar compactere versies voor. En t navigeren in Windows dan?

     • BassieB

      Je kunt met een controller ook gewoon je muis aanwijzertje besturen in windows 😉
      Je kunt je PC op de pc kamer laten staan, en een HDMI trekken naar de TV.
      Je kunt van je “game” PC via steam games streamen naar je TV als er een ander windows/steam apparaat op je tv is aangesloten. Bijv. een laptop of oude pc.

      Maar idd een game als WoW speel ik toch wel het liefst met keyboard/mouse op een bureau. Maar Diablo 3 is echt awesome vanaf de bank met een controller. (al heb ik m op ps4, zou dit met PC ook moeten kunnen)

      Het voordeel van PC is de keuze en de vrijheid, je mag het allemaal doen. Of je doet het lekker niet en haalt een ps4 voor onder de tv. No harm no foul 😉

     • Berinho

      Dat van de cursus met een controller wist ik niet. Heb nu een PS4 slim en idd een pc boven staan. Zo kan ik alsnog gamen als mn vriendin om de tv zeurt ?

     • Henkie

      trek je niet zo veel van BassieB aan! bij Digital Foudry hebben ze gezegd dat de scorpio dicht in de Buurt van de GTX1080 8GB moet zitten !
      die hebben er wel iets meer verstand van BassieB

     • Xao Ralas

      Welke onderhoud moet je met een PC doen? Als ik denk aan mijn ouders, starten die iets veel makkelijker vanaf een PC dan een console. En wat is er moeilijk aan het aanklikken van een icoontje?

      En niemand legt de PC naast de Scorpio, dat doe jíj hier.

     • Henkie

      ojee heb je bassieB ook weer hoor onze PC gamer !

      ik ben bassieB en de PC is het beste wat er is…
      zo kom je eigenlijk wel een beetje over met al je uitspraken, het is gewoon zo.

      Berninho heeft gewoon gelijk en dat weetje, niet iedereen heeft evern veel technische bagage om een computer aan te sluiten op je tv en de juiste instellingen te zoeken!
      en dan heb ik het nog niet eens is over het de in-game in stellingen van een game zoals de graphics en het geluid! niet voor iedereen is dit een fluitje van een cent !

     • BassieB

      Ah daar is Henk. Compleet mongool, en te dom om te trollen. Triest hoor.

     • BassieB

      “niet iedereen heeft evern veel technische bagage om een computer aan te sluiten op je tv en de juiste instellingen te zoeken!”

      Technische bagage? Woon je nog niet zo lang in Nederland ofzo? Is daarom je Nederlands zo ontzettend kut?
      Maar goed Henk het is 2017. Die instellingen hoef je niet te zoeken…..je plugt de videokaart in de tv via HDMI…….en zet je tv op videokanaal. Zal heel ingewikkeld voor jouw zijn Henk, maar de rest van het land kan dat vanaf zijn 3e levensjaar.

      “en dan heb ik het nog niet eens is over het de in-game in stellingen van een game zoals de graphics en het geluid! niet voor iedereen is dit een fluitje van een cent !”

      Geluid instellingen? Serieus Henk? Die worden namelijk al een kleine 15 jaar automatisch goed ingesteld.
      Grafische instellingen worden tegenwoordig door AMD en NVidia programma’s ook al geoptimaliseerd voor je computer.

      “dat weet jij ook, vaak genoeg is het klooien met een PC om de juiste instellingen te zoeken om een game vlot te spelen met de juiste FPS..”

      Neen. Het is 2017, zowel AMD als NVidia heeft software die je hardware herkent en je games dan kunt instellen. En ook alle games die uitkomen sinds 2010 scannen je computer en checken je hardware en zullen een recommended settings instellen.

      Kortom, je lult wederom. Laat weer eens zien dat je echt helemaal nergens verstand van hebt en waarschijnlijk aan het down syndroom lijdt.

     • Henkie

      hahahahahahahahahah ik moet gewoon lache dat jij je zelf pc gamer noemt!
      jij maakt je zelf alleen maar meer belachelijk op dit form door mensen de verkeerde informatie te verschaffen, jij zet je eigen in een hoekje daar waar ik je niet met serieus neem.

      Als voorbeeld zeg ik:

      Nvidia voor geprogrammeerde voor instellingen een al die onzin die wordt mee geleverd is zo kut, dat jij durft te zeggen dat een pc met een console te vergelijken is maak jij volstrekt ongeschikt om iemand te adviseren over game een game pc!
      GeForce Experience maakt je PC zo traag dat scheelt bijna al 60FPS in een game…

      Geluid, bij mijn op de pc, kan in alle hoge en lage etc etc etc handmatige instellen, dat werkt veel beter dan al die voor geprogrammeerde rodzoooooooooi die jij zit te promoten…

      Echt hoor durf je te zeggen dat te zeggen dat je veel beter af ben op de pc dan op console als het gaat on game instellingen!

     • BassieB

      wow…..je eigen? Woon je op een kamp ergens ofzo?
      Geluid, bij mijn op de pc, kan in alle hoge en lage etc etc etc h
      Whahahahahahahahaha
      Oh kan jij in alle hoge en lage……..etcetc. duidelijk man. Helemaal niet mongool ofzo xD

      Wow, Henk zoek hulp. Als in professionele hulp, je hebt het nodig.

      “GeForce Experience maakt je PC zo traag dat scheelt bijna al 60FPS in een game…”

      Whahahahahahahahahahahahahahahahhahahahaha :’) ZO DOM!
      Rodzooi :’) fckin RoDzooi xD

     • Henkie

      Gast nee ik woon niet op het kamp voor jou informatie…

      Maar nogmaals jij moet niet zo veel praten op dit form waar jij geen verstand van hebt, jij denkt dat je zelf heel veel verstand van hebt, maar dat heb je niet.
      Ga een pc niet meer vergelijken met een console!

      Volstrekt idioot gedrag en verkeerde informatie geef jij mensen!

     • BassieB

      Form? Welke vorm is dat? xD
      Ik heb niet heel veel verstand, gewoon gemiddeld voor iemand die hogeschool deed in Nederland. Bouw computers, repareer ze. En ook consoles overigens, ik vervang vaak lasertjes en hdd’s in consoles.
      Mijn informatie is gewoon na te zoeken online en kloppend.

      Volstrekt idioot gedrag en verkeerde informatie heb jij mensen!
      Nice, classic Henk xD
      Want feiten en het corrigeren van iemand met een console die poep praat over PC’s is natuurlijk VOLSTREKT idioot xD

     • Henkie

      Als voorbeeld zeg ik:

      Nvidia voor geprogrammeerde voor instellingen een al die onzin die wordt mee geleverd is zo kut, dat jij durft te zeggen dat een pc met een console te vergelijken is maak jij volstrekt ongeschikt om iemand te adviseren over game een game pc!
      GeForce Experience maakt je PC zo traag dat scheelt bijna al 60FPS in een game…

      Geluid, bij mijn op de pc, kan in alle hoge en lage etc etc etc handmatige instellen, dat werkt veel beter dan al die voor geprogrammeerde rodzoooooooooi die jij zit te promoten…

      Echt hoor durf je te zeggen dat te zeggen dat je veel beter af ben op de pc dan op console als het gaat on game instellingen!

      Graag antwoord

     • BassieB

      Ja en dat is dus niet waar. Die nvidia app neemt nog geen 1% system resources. Als dit wel het geval is, is er iets niet in orde met je hardware en zou ik eens op het nvidia forum gaan kijken.

      “dat jij durft te zeggen dat een pc met een console te vergelijken is maak jij volstrekt ongeschikt om iemand te adviseren over game een game pc!”

      Is het ook, beide apparaten hebben meer overeenkomsten dan verschillen 😉
      Zeker deze gen.

      “GeForce Experience maakt je PC zo traag dat scheelt bijna al 60FPS in een game…”

      Grove leugen, het draaien van de app op de achtergrond zou niet meer dan 1fps moeten schelen. Overigens kun je de app gebruiken om je game te configureren en dan vervolgens de app sluiten 😉
      Zo pak je wel de instellingen en weet je zeker dat de app geen resources gebruikt in de achtergrond.

      “Geluid, bij mijn op de pc, kan in alle hoge en lage etc etc etc handmatige instellen, dat werkt veel beter dan al die voor geprogrammeerde rodzoooooooooi die jij zit te promoten…”

      Dit is geen degelijk Nederlands. Bedoel je soms dat je sliders aanpast zodat jij de baas bent over background fx, effect fx en muziek ofzo?
      Dus de keuze van PC is een slecht ding? Overigens, sommige console games laten je ook audio aanpassen.
      En je hebt het over hoger lager. Dat noemen we volume, en is ook te beheersen met de volume knop.

      Beter af? Dat heb ik volgens mij niet gezegd, een ctr+f levert geen beter af op in mijn verhaal. Enkel jouw verhaal.

      Maar met PC ben je beter af mbt laadtijden, prijs voor online, prijs voor games en nog wel het één en ander.

     • Xao Ralas

      Op mijn PC start ik sneller een game op dan op mijn console. Icoontje aanklikken en klaar. En de Scorpio heeft niet de hoogste specs beschikbaar. Het is een 1070 hooguit.

     • Henkie

      dan moet jij nog maar is Digital foundry is gaan bezoeken, die hebben gezegd dat de scorpio dicht in de buurt moet gaan zitten van de 1080GTX 8GB

     • Jeroentjeuh

      tot dat de xbox weer een update binnen krijgt.. Pc is vele maler sneller. stop een SSD in je computer. Pc opstarten (6 seconden),spel aanklikken and there you go.

    • Xao Ralas

     Je praat gewoon onzin. ‘Op een kamertje’, dit heeft niets te maken met op jezelf wonen. Ik woon op mijzelf en ik game ook ‘op een kamertje’…die overigens groter is dan veel woonkamers. Trouwens, ik had in mijn studententijd ook gewoon mijn PC in de woonkamer staan.
     Hoe dan ook, het is niet zo dat de ervaring achter een monitor minder is (in tegendeel zelfs). Ik heb altijd consolegaming en PC gaming gecombineerd. Games die op beiden uitkomen speel ik altijd op de PC, behalve fighters.

  • Bjorn Heckers

   je hoeft een PC niet in een kamertje te zetten noob.

 • zengyy

  Ik weet het allemaal nog niet met dat cloud gedoe.. Microsoft beloofde bij de introductie al cloud diensten, maar nu zijn we 3 jaar verder en nog steeds geen 1 game die het gebruikt. Eerst zien, dan geloven.

  Verder heeft microsoft de afgelopen jaren amper exclusieve games uit gebracht. Daarnaast werd er ook het een en ander gecancelled en was Quantum Break een dikke teleurstelling. Als ik eerlijk ben, als xbox one gebruiker ben ik best jaloers op de stapels met exclusives die uit komen voor de PS4.

  Ik hoop echt dat Microsoft heel wat top games op de E3 gaat aan kondigen, anders ga ik serieus overwegen van xbox over te stappen naar PS of de Switch.

  • BroerKonijn

   Gears4, Forza, Titanfall en straks Crackdown3 maken allemaal op hun eigen manier gebruik van de cloud. We gaan de komende jaren meer games zien die er gebruik van maken.

   Het is een ilusie dat Microsoft deze generatie amper exclusives hebben gebracht terwijl Sony hun gamers de afgelopen 3 jaar met exclusives zou hebben overspoeld. Eind vorig jaar hebben Xbox gamers nog 3 games erbij gekregen terwijl Playstation een 10 jaar oude game bracht. Het is een paar maanden rustig aan de kant van Xbox en ineens heeft Xbox geen exclusives.

   Ik ben het met je eens dat Quantum Break niet zo boeiend was, maar dat Sony meer in games investeert is niet aan de hand.

   • zengyy

    Oke, laat ik het anders verwoorden, op de laatste E3 heeft xbox weinig games aan gekondigd t.o.v. Sony. Maar idd Sony heeft gecheat door games aan te kondigen die nog laaaang niet af zijn, maar alsnog mijn punt; nu heeft Sony al een stuk meer mooie games aan gekondigd t.o.v. de xbox. Dus nu hoop ik dat op deze E3 Microsoft flinke klappen uit gaat delen ;).

    • BroerKonijn

     Microsoft moet een killer line-up laten zien voor 2018 dat ben ik met je eens, alleen al om van die negatieve vibe rondom hun merk af te komen, we hebben nog geen enkele Xbox game voor 2018 gezien dus we krijgen deze E3 sowieso verrassingen. De 2017 Xbox line-up is zo goed als bekend, ik geef State of Decay2 en Crackdown3 een goede kans, Sea of Thieves wordt ik niet zo enthousiast van maar die game leeft wel. Cuphead wordt een toppertje, laatst weer wat beelden van gezien.

     Dit jaar en 2018 komen games die volledig onder het bewind van het nieuwe Xbox management zijn ontstaan, dus ik ben benieuwd wat ze gaan brengen. Halo6 komt er sowieso aan want Halo5 is goed verkocht, maar daarnaast gaan we echt wel een paar verrassingen zien.

  • optimuspecs

   Wat een onzin. Games als Titan fall en Forza, met de Drivatars, maken al gebruik van de cloud.

   Amper exclusives? Gears 4,Forza Horizon 3, Quantum Break, Sunset Overdrive, Halo wars 2, zo kan ik nog doorgaan. Kennelijk heb je het allemaal gemist.

   Voor 2017 Sea of thieves, Crackdown 3, State of Decay 2,Cup head, Forza Motorsports en onaangekondigde titles volgens Phil Spencer.

   • zengyy

    Games als Forza en Ori blijven wel echt super tof inderdaad en Cup Head kan ook echt mooi worden. Maar zoals ik al zei, ik hoop dat het een en ander aan gekondigd wordt op de E3! En laten we eerlijk zijn, single player games van het caliber van Naughty Dog en Guerilla kan de xbox echt gebruiken!

    Sea of Thieves zie ik eerlijk gezegd de zelfde kant op gaan als Fable legends (maar ik kan het verkeerd hebben, dat heb ik vaak zat 😉 )

    Dat cloud wel gebruikt wordt, dat heb ik niet door gehad. Maar laten we eerlijk zijn; is de game ervaring echt anders met deze service? Of is het eigenlijk gewoon marketing bla bla?

    Maar ik ben misschien wel te kritisch en het gras is altijd groener aan de andere kant.

    • optimuspecs

     Het is toch onvoorstelbaar dat Microsoft niks aankondigt op komende E3 toch? Waarom dit een zorg of twijfel is zie ik niet. Microsoft heeft altijd nieuwe games aangekondigd op de E3, waarom dit jaar dan niet?

     Games ala Naughty Dog kan Microsoft zeker gebruiken, net als Sony een de racer ala Forza en een goede multiplayer exclusive ala Halo kan gebruiken.

     Forza gebruikt the cloud in form van Drivatars. Rijgedrag van he vrienden wordt gekopieerd en wanneer zij offline zijn , kan je racen tegen hun drivatar die het rijgedrag van je vrienden kopieert.

     Kritisch is goed. Oneerlijk niet. Als je zegt dat Microsoft afgelopen jaren amper games heeft uitgebracht ben je niet eerlijk bezig.

    • BroerKonijn

     Crackdown3 wordt de eerste game waarin het obvious zal zijn dat er een cloud gebruikt wordt. In Titanfall gebruiken ze het voor de Titans, die games 1 en 2 verdienen veel meer liefde.

  • BassieB
 • Hoe meer we te weten krijgen over de Scorpio hoe meer je zekerheid gaat krijgen dat de Scorpio gewoon een soort van mid-range PC in een klein doosje gaat zijn. Dat is op zich natuurlijk hartstikke tof voor de mensen die zoiets zoeken. Maar qua performance zou ik me echt niet te lekker maken zoals ik al eerder aan gaf. Prijs denk ik toch wel richting de 500, 600 eu afhankelijk van hoeveel winst Microsoft op dat ding wil gaan maken. En dat is puur gekeken naar wat je krijgt aan specs.

  Ik denk ook dat Microsoft gewoon de Xbox richting de PC wil gaan trekken. En als ze daadwerkelijk PC titels op dat ding kunnen laten draaien zoals ze nu ook Xbox titels op de PC kunnen laten draaien dan ben je wel gelijk van dat hele FPS-cap gezeik af natuurlijk wat ze consoles opleggen. Dat zou nog wel eens hun troef kunnen zijn zodat je op 1080p alles lekker over de 60 fps kunt laten draaien. Moet je wel een display port aansluiting of DVI-D aansluiting hebben op de Xbox. Want via HDMI haal je geen hogere refresh rates natuurlijk, heb je er nog niks aan uiteindelijk. Of lukt dat tegenwoordig wel met zo’n 48G kabel? Ben benieuwd hoe dat uit gaat spelen op dit ding. Of ze dit echt als een PC zien of gewoon als een console.

  Voor de mensen die hopen op 4K 60 FPS ben ik nog steeds sceptisch. Het is mid-range PC specs materiaal. Sure, je kunt een paar simpele games dan best op 60 FPS laten draaien op 4K. Maar grote titels zoals Battlefield 1 etc etc die nu met moeite 60 FPS op high end PC systemen halen op 4K, naaaah. Nope. Blijft een interessante ontwikkeling natuurlijk die ik blijf volgen. Ik laat mij graag verbazen tegen de tijd dat hij uit is. Kijken of ik gelijk had of dat ik er naast zat. Mooie tijden om een gamer te zijn!

  • BroerKonijn

   Het wordt geen PC, het wordt een console maar Xbox en PC gaan in gamedevelopment met elkaar samen.

   Lees de Eurogamer en Gamasutra artikels van afgelopen week, want aan je comment is te merken dat je nog met vragen zit die al zijn beantwoord. Vooral het Gamasutra interview met Phil Spencer spreekt boekdelen.

   Ik heb voor dit Scorpio verhaal nog nooit meegemaakt dat een bedrijf zo transparant is over de techniek in het product dat ze gaan brengen en over hun toekomstvisie die daarmee gepaard gaat. Als mensen het nu nog steeds niet snappen ligt het niet aan een gebrek aan beschikbare informatie.

   • Ik denk niet dat je mij helemaal begrijpt. Het x86 platform waar ze op gaan werken is heel interessant. Hardwarematig is het namelijk precies een pc. Daarom juist. Verklaart ook gelijk waarom games zo goed ‘te optimaliseren’ zijn. Nagenoeg niet nodig. Kan nog best een jack in the box zijn.

    • BroerKonijn

     Ik snap wat je bedoelt, dat het x86 is, maar dat maakt het nog geen PC. De XB1/PS4 bestaan ook uit x86 hardware. In een PC kun je componenten veranderen zonder dat het veel compatibiliteitsproblemen oplevert, in een console kan dat niet door de gesloten structuur + ook de gebruikerservaring is door de UI gesloten. Het is een wezenlijk verschil wat Spencer extra benadrukt als hem die vraag wordt gesteld. Het is wel zo dat Xbox en Windows10 PC op dezelfde kernel draaien, voor gamedevelopers komen ze steeds dichter bij elkaar dat is zo.

     Microsoft is niet voor een nieuwe CPU architectuur gegaan, dat is in een console minder eenvoudig dan in een PC, in de opvolger van Scorpio doen ze dat wel. Ze hadden het wel gekund denk ik, maar niet zoals nu gebeurd; dat alle games het uit de doos op Scorpio beter gaan doen. De volgende kan het zeker omdat DX12 nu de standaard wordt. Spencer heeft in dat Gamasutra interview gezegd dat hun volgende console net als deze Scorpio deel uitmaakt van de Xbox familie en dat ze met die console de nadruk vooral op hogere fps zullen leggen.

 • Bjorn Heckers

  Alsof MS het pijn zal doen hoe goed een xbox1 of scorpio het doet in Nederland. Laat me niet lachen hoogstens 2 miljoen consoles verkopen ze in dat kleine landje van ons. Daarom was de xbox1 ook uitgesteld daar.

 • Bjorn Heckers

  Sorry Boris PS2 deed het moeilijk??? Waar heb jij geleefd in 2001, iedereen en zen moeder kocht een PS2 juist omdat het een zeer goedkope DVD speler was… lmao

  • SDionysos

   Goedkoop was ie niet hoor. Iets van 700 gulden in het begin.

   • Alex Arkenaar

    volgens mijn herinnering was ie ergens rond de 1100 gulden, al zou dat inclusief een game kunnen zijn.

    edit: even opgezocht; 1199 gulden launch prijs

    • SDionysos

     Kijk eens aan: nog veel meer dan ik dacht. En dan weten we waar het aan lag dat hij in het begin niet zo hard verkocht.

 • N0va

  Microsoft heeft zoveel vette IP’s om zee geholpen. Scalebound ook een game waar er veel naar uitkeken. Sony verdiend het, ze hebben de juiste mensen op de juiste plek schijnbaar.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord