Menu Premium
Loading...

Zijn de launches van de PS5, Xbox Series X & RTX 3080 mislukt?

18/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Okay, Dit is zo’n item waarin de community gaat loeien. Want de stelling waarmee we de discussie ingaan, liegt er niet om. Stel dat Boris, op de stelling alle drie volmondig ‘ja’ zeggen, dan trappen we wel wat tegen bepaalde scheentjes aan. Maar daar lopen we niet voor weg. So here we go. De PS5 en de Xbox Series X zijn beide officieel sinds november te koop. De RTX 3080 ook. Next gen gaming ligt voor het grijpen. Toch is er een ontzettend groot percentage van gamers die hun handen nog niet op een van deze stukken hardware heeft weten te leggen. Alles is uitverkocht, en de kans dat ze snel weer in de winkel komen te liggen, is voorlopig vrijwel nihil. Nu we een paar maanden verder zijn, vinden wij dat we¬†legitiem de vraag kunnen stellen of de launch van deze drie producten officieel gefaald heeft, en wat daarvan de gevolgen zouden kunnen zijn?

Niets is te koop

De kans dat jij een next-gen console in de winkel hebt kunnen krijgen is een denderende 0.01 procent. Maar dit probleem ligt niet alleen bij de PS5 en Xbox Series X. Zo zien wij natuurlijk ook wel dat een groot percentage van onze community op de PC speelt. Maar ook hier is niet alles te krijgen. Erg veel mensen zitten nog steeds te wachten op de RTX 3080. Hoe komt het dat alles wat een gamer nodig heeft, momenteel niet te krijgen is? Boris, JJ en Koos hebben hier wel een idee over.

Hoe zit het met de games?

Het feit dat er amper consoles te vinden zijn, is op zichzelf al een probleem. Maar paar dat aan het feit dat er ook amper next-gen exclusieve games zijn, en je hebt een recipe for disaster. Zo kregen wij bij de launch van de PS5 nog wel Demon’s Souls en Marvel’s Spider Man: Miles Morales. Maar sindsdien is het behoorlijk stil gebleven rondom de PS5 exclusives. En waarom zouden ze hun parels uitbrengen als er nauwelijks PS5’s te koop zijn. Zelfde geldt voor Xbox . Die kregen onlangs pas hun eerste (console) exclusive met The Medium. Gaat dit veranderen, of hebben we te maken met een vicieuze cirkel. Geen doorverkoop hardware = geen games en geen games = geen doorverkoop hardware = geen games.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch