Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Terug in de tijd met de Pico 8 engine:”Old fashion 8-Bit games maken”

10/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tegenwoordig wilt iedereen steeds mooiere graphics, betere framerates en soepelere gameplay. Dat wordt natuurlijk allemaal gedaan in bekende game engines die steeds beter proberen mee te komen met het huidige tijdperk. Maar zoals we ook weten is er steeds meer een doelgroep, die terug wilt naar de oude 8-bit periode. Voor die mensen is er nu speciaal een 8-bit engine beschikbaar. Een van de redenen waarom Emiel en Steven bij deze engine, genaamd Pico 8, gaan stilstaan, is door een recente game die is uitgebracht, Celeste. Kevin heeft een tijd geleden al een uitgebreide review gedaan over deze titel, die je kan terugvinden op onze website. Nu was Emiel zo geïnspireerd geraakt, dat hij het met Steven over Pico 8 wilde hebben. Check snel wat de heren je gaan vertellen in Terug in de tijd met de Pico 8 engine:”Old fashion 8-Bit games maken”!

8-bit is populair!

Pico 8 is een virtuele machine, ook wel engine genoemd, die gemaakt is door Lexaloffle Games. Het is de bedoeling geweest om een “fantasy video game console” na te bootsen. Het bouwen in de engine is simpel, alleen worden ze gelimiteerd door de interface van het programma. De ontwikkelaar die er in gaat bouwen is namelijk gelimiteerd met 128×128 Pixels. Je moet dus op de ouderwetse manier 8-bit games gaan maken. Nu worden de meeste 8-bit games in de meest geaffecteerde engines gemaakt en halen ze daarna de resolutie naar beneden om het 8-bit te maken. Om het echte gevoel weer terug te krijgen is er dan nu de Pico 8 engine!

Oude herinneringen komen ter sprake met Pico 8

Zoveel goede oude herinneringen duiken op. Steven zijn innerlijk kind komt dan ook meteen weer naar boven. Gepassioneerd staat gaat hij van alles vertellen aan Emiel over vroeger. Maar mocht je nou nog meer jeugdherinneringen van Steven willen horen, dan zijn daar natuurlijk zijn arcade items. Aankomende periode komen er weer nieuwe items, dus bereid je maar vast voor!

Wat denken jullie over Pico 8? Zouden jullie deze games nu nog steeds spelen? Laat het weten in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch