Menu Premium
Loading...

Celeste Review: Near Perfect Platform Actie?

08/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dashing Kevin zit voor je klaar om de nieuwe 2D platformer Celeste met je door te nemen. Na de grafische pracht en praal van de Indie game Subnautica heeft Kevin een ouderwetse 2D pixel platformer uitgekozen. Op de redactie orakelt hij al weken over de game die sterk doet denken aan Super Meat Boy. Kevin rent, springt en dashed van platform naar platform terwijl hij juwelen en aardbeitjes verzamelt. Vooral de aardbeien zijn een extra uitdaging die niets toevoegen aan de gameplay, maar je puur collect voor de bragging rights. Is deze Indie je zuurverdiende centen waard? Check het in de review!

Celeste: Obscure Indie of puur pixel plezier?

In Celeste speel je als de jonge vrouw Madeline, die om zichzelf te bewijzen de fictieve berg Celeste beklimt. Onderweg kom je een aantal mensen tegen die Madeline helpen in haar zoektocht. Overwin je innerlijke demonen, zet een muts op, trek je warme schoenen aan en bestijg die berg! Voor de speedrunners onder ons hebben de makers een aparte modus toegevoegd. Een constant tikkende klok helpt je seconde na seconde van je tijd af te schaven.

Noel Berry en Matt Thorson hebben de eerste versie van Celeste op een gamejam in vier dagen in elkaar geschroefd. Op de fictieve console Pico-8 kon je door dertig levels klauteren, inmiddels is het aantal levels uitgebreid tot 90 stuks! De game komt uit op de X-Box One, Playstation 4, PC en op de Nintendo Switch! Dus heb je zin om je zelf uit te dagen? Kriebelt de aardbei verzameldrang? Ben je Speedrunner in hart en nieren? Drop je mening in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch