Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Steven over de gaming historie: Fighting games

24/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij Gamekings heeft elke presentator een aantal specialismen. Zo houden JJ en Boris bijvoorbeeld erg van het zakelijke aspect van gaming, Kevin zit goed in de techwereld en weet veel over PC-gaming , Skate heeft een enorme database aan gespeelde games in zijn hoofd en kan erg sterk te laat komen en Steven is gek op de historie van het gamen. Wat ligt er dan meer voor de hand dan deze man het land in sturen om op zoek te gaan naar historische games en daar in een aantal items over te vertellen…

In alweer het derde deel van de arcade mini-documentairereeks mag Steven het eindelijk over zijn ware passie hebben: Fighting Games! Steven is de enige man op de redactie die met goed fatsoen een 10-hit combo uit Tekken krijgt, foutloos Hadouken na Hadouken eruit knalt en de controller heeft verruild voor een zelfgebouwde arcade stick. Dat doet hij in het Nationaal Game Museum in Zoetermeer. Mocht je in de buurt zijn, loop de toko eens binnen, want er staat volop fraais. In een fikse hal bevindt zich onder andere een enorme verzameling arcade-kasten. En daar valt ongelofelijk veel over te vertellen. Ze maken de gaming historie als geen ander inzichtelijk.

Tekken, Mortal Kombat en Stevens favoriete Fighting Game: Street Fighter natuurlijk!

Geen nepgeweren of straffe bakken! Het is tijd voor bloedende knuisten! FATALITY! Onze eigen  videogame historicus neemt je mee door de geschiedenis van zijn favoriete genre. De kleine Steven legde vroeger zijn kwartjes op de vetste kasten om de volgende uitdager te mogen zijn. Met ijzeren vuisten heerste hij in de arcade hallen van Amsterdam. Van het prille begin in Way of the Exploding Fist tot de laatste Street Fighter. Steven behandelt ze allemaal. Ook het vergeten Beat ‘em up genre wordt natuurlijk niet vergeten!

Wat is jullie favoriete fighting game? Hoeveel kwartjes was je kwijt voor het rondspelen van de eerste Mortal Kombat? Drop het in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch