Menu Premium
Loading...

Premium Recap: Gamekings Extra, interview Sumo Digital en Docukings

25/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daar zit ie dan, onze eigen JJ, helemaal ready en klaar om jullie te vertellen hoe tof deze week in Premium land weer was. Wat een lekkere content was er weer te zien zeg. Kijk je even mee?

Docu’s met JJ en Jelle

Bif Baf Boef! JJ kwam  terug met een nieuwe Docukings! Na zijn slachtoffer gekozen te hebben, sleurde hij Jelle de studio in om het gezellig over documentaires te hebben.

Op de redactie hebben we in JJ onze eigen spierbonk. Hij traint echter meer zijn spieren voor zijn eigen plezier, dan de bodybuilders die te zien zijn in deze documentaire. Zij blazen zichzelf op om de bodybuilders wedstrijden te winnen. Deze competitie heeft zo zijn duistere kanten. Zo is historisch gezien er maar een kleine groepen mensen die mee doen aan dit soort wedstrijden, namelijke westerse mannen. En de bijhorende manier van leven is alles behalve gezond. Deze kwesties staan in de focus van dit derde deel van de Generation Iron serie.

Van biologieleraar tot game maker

Sebastiaan Liese is Senior Level Designer bij Sumo Digital. Het bedrijf bracht in 2017 haar eerste eigen game uit nadat ze jarenlang vooral outsourcing werk deden voor andere grotere studio’s. Deze game heette Snake Pass, een game afkomstig van, jawel, Sebastiaan Liese. De Nederlandse Level Designer kwam met het idee voor een platform game die je speelde als slang, een uniek idee.

“Het begon allemaal in 2015 toen Sumo Digital voor het eerst een game jam deed ( een soort wedstrijd waarbij iedereen zijn idee mag inzetten)”, begint Sebastiaan met gepaste trots. “Hiervoor was Sumo Digital vooral een third party developer en deden ze werk in de achtergrond. Langzaam maar zeker zijn ze enorm gegroeid op de achtergrond.”

Gamekings Extra is extra dik geworden!

Gamekings Extra is terug! En hij is groter dan ooit. Niet elke dag een kort filmpje, maar eenmaal per maand een dikke compilatie van wat er allemaal gebeurde op de redactie bij Gamekings. Duik deze video in en zie hoe het eraan toe gaat. De ruzie’s, de discussie’s, het plezier, het gelach, alles komt voorbij.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch