Menu Premium
Loading...

Master Race #3: Nvidia RTX 3080 Ti, DLSS 2.0 & Apple dumpt Intel

11/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij de nieuwe ASUS ROG PC Master Race talkshow, een weekje later dan gepland maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een hoop nieuws te bespreken want zo zijn er leaks van de Nvidia RTX 3080 Ti, de prestaties zouden namelijk insane zijn. Er is nieuws over de AMD Ryzen 4000 series en nog heel veel meer.

Vasco en Steven schuiven deze week aan als tafelgasten, misschien wel de twee grootste nerds van de redactie. Het is een eerste keer voor Vasco en dus heeft hij een vlog gemaakt over zijn PC gaming setup. Geef hem wat extra liefde, want hij vond het nogal awkward om te doen. Het zal misschien nooit een tweede Enzo Knol worden, maar het resultaat is toch aardig geslaagd wat dat betreft.

Apple dumpt Intel

Het is misschien een beetje vloeken in de kerk maar we moeten het hebben over Apple. De tech gigant heeft namelijk onlangs bekendgemaakt dat ze Intel dumpen en voortaan hun eigen ARM chips in de iMac en MacBook gaan stoppen. Nu ligt Intel al een beetje in de hoek waar de klappen vallen, wat gaat deze move van Apple voor ze betekenen?

Doen native resoluties er nog toe?

Ook bespreken we de vooruitgangen die o.a. geboekt zijn door Nvidia. Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren al vele manieren gezien om hogere resoluties op een creatieve manier te pushen. Zo hebben we dynamic resolutions, komt er variable rate shading aan die performance op hogere resoluties moet boosten, maar is er ook Deep Learning Super Sampling (DLSS). We vragen ons dan ook hardop af in hoeverre native resoluties nog een rol gaan spelen in de toekomst van PC gaming.

Nvidia RTX 3080 Ti geruchten

We blijven echter nog even bij Nvidia omdat er leaks zijn omtrent de nieuwe generatie Ampere GPU’s die eind dit jaar in de winkels zouden moeten verschijnen. De RTX 3080 Ti zou namelijk maar liefst 50% krachtiger zijn dan de RTX 2080 Ti. Een gigantische sprong.

Heb je de vorige PC Master Race talkshows gemist? No prob bekijk hier deel een terug en hier deeltje twee. Dan ben je weer helemaal op de hoogte!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch