Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #7 over onze liefde voor Star Wars feat. Steven Saunders

18/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een zeer speciale editie van Nerd Culture. Vandaag hebben Jelle en Koos een fijne gast weten te strikken voor deze aflevering. En dat is niemand minder dan Star Wars fanaat Steven. Hij is in de studio gaan zitten om het eens goed te hebben over zijn haat/liefde verhouding met deze franchise. Wat vind Steven van de originele films? Hoe reageerde hij in eerste instantie op de prequels? Heeft de sequel trilogy het verhaal voor eeuwig verpest? Je hoort het allemaal in de Star Wars editie van Nerd Culture.

Star Wars: een franchise die ‘mixed emotions’ oproept

Star Wars is een ingewikkelde franchise. De eerste film, die wij kennen als A New Hope. kwam uit in 1977 en de laatste film in de franchise, The Rise of Skywalker, kwam uit in 2019. Maar om te zeggen dat de jaren tussen deze delen altijd even gemakkelijk zijn geweest, dat zou een leugen zijn. Toen de delen 1 t/m 3, beter bekend als de prequel trilogy, uitkwamen, werden deze voornamelijk met kritiek ontvangen. Hetzelfde is gebeurt met deel 7 t/m 9, oftewel de sequel trilogy. Steven en Koos hebben een sterke mening over deze twee trilogie├źn. Kunnen Steven en Koos de prequel trilogy waarderen? Vinden zij dat de sequels geen eer aan doen aan de rest van de franchise? Of willen de fans gewoon te veel?

The Skywalker Saga

Star Wars draait om de Skywalker familie. Het verhaal begint met de jonge Anakin Skywalker, een slaaf op de woestijnplaneet Tatooine. Uiteindelijk zou het Anakin lukken om de Padawan van Obi-Wan Kenobi te worden. Maar het verhaal stopt niet bij Anakin. Het verhaal gaat namelijk door met zijn zoon Luke, die een belangrijke rol speelt in de Rebel Alliance en net zoals zijn vader een Jedi wil worden. Het verhaal van Star Wars is gigantisch en speelt zich af over 11 films en meerdere series, games en boeken. Logisch dus dat wij als nerds een uitzending aan deze illustere franchise wijden. Plus natuurlijk wat gewoon nieuws.

Volg Nerd Culture op Twitter en het dedicated podcast kanaal

We hebben mede dankzij jullie steun Nerd Culture nieuw leven in kunnen blazen, we zijn dan ook dolblij met alle reacties iedere week op de podcast. Speciaal om het kanaal nog wat kracht bij te zetten kan je ons nu ook volgen op Twitter via @NerdCulturePC en ook de podcast is nu standalone als ‘Nerd Culture – A Gamekings Podcast’ te vinden op je favoriete podcast player.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch