Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Muzikale toegift op Zeer Warme Babbels over de soundtracks van games

08/07/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een korte poos geleden hadden we een aflevering van Zeer Warme Babbels. Een aflevering die over niets anders dan de soundtracks van videogames ging en massaal bekeken werd. Game soundtracks zijn voor veel kijkers blijkbaar een belangrijk onderdeel van een videogame. Huey, Jelle & Koos maakten elk een persoonlijk lijstje met hun favoriete soundtracks en spraken daar met elkaar over. Vanwege het succes voegen we nog een encore aan deze video toe. Een toegift zeg maar. want Shanna is samen met Jelle onze grootste muziekfan. Ze luistert, ze zingt en ze speelt muziek. Wat trekt haar aan in de soundtracks van games, wat vindt ze belangrijk en, natuurlijk, wat zijn haar favoriete tracks? Ze vertelt dit aan tegenpool JJ. Een man die vrijwel altijd de muziek in games uitzet omdat hij er zenuwachtig van wordt. Kan Shanna JJ van dit wanstaltige gedrag afhelpen? Je ziet en hoort het in deze toegift op Zeer Warme Babbels over soundtracks van games.

Wat maakt een game soundtrack een goede soundtrack?

Een hoop soundtracks bij games brengen een verhaal met zich mee. Zo kent bijvoorbeeld BB’s theme in Death Stranding een emotioneel verhaal. Wat raakt Shanna precies. En wordt JJ überhaupt wel door iets geraakt? Shanna blijkt ook een andere gave te hebben. Ze kan veel soundtrack na een paar keer horen naspelen. Iets wat JJ en wij denken veel kijkers niet wisten. Hoe zit dat? En moet het muziek in games je in een bepaalde stemming brengen? Moet het op voorgrond treden of juist in de achtergrond te horen zijn? Zang bevatten of enkel instrumentaal zijn? Oogjes en vooral oortjes open maar, want hier volgt de muzikale toegift.

Soundtrack lijst van Shanna

Net als bij het vorige soundtrack-item zetten we tracks even voor je op een rijtje. Dan kun je er rustig naar gaan luisteren.

Transistor

Bastion

Ori and the Blind Forest

Ico

Final Fantasy X

Doom

Child of Light

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch