Menu Premium
Loading...

Indiekings over graphics en PAX West

17/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook deze week weer een gloednieuwe Indiekings! Naar goed gebruik neemt Emiel weer de presentatie voor zijn rekening. Skate vergezelt de indiekoning van de redactie in deze Indiekings. Het is niet zo dat Skate The Great iedere week neerdaalt op de redactie voor een nieuwe indiekings. Er mag dus gesproken worden van een heugelijk moment. Dit betekent overigens niet dat Skate zijn neus ophaalt voor indie games. Zo prijkte vorig jaar Inside hoog op Skate zijn eindejaarsinterviewlijstje. Aan verstand van zaken geen gebrek dus deze Indiekings! Zoals je gewend bent wordt ook deze week al het nieuws uit indieland onder de loep genomen en besproken. Benieuwd naar wat er is gebeurd en wat Skate en Emiel erover te zeggen hebben? Check dan deze Indiekings over graphics en PAX West!

Graphics verliezen importantie

Zoals je mag verwachten behandelen Skate en Emiel weer een breed scala aan onderwerpen. Zo komt UFO 50 ter sprake. Dit is een nieuwe release van de makers van Spelunky en Downwell. Zoals de naam wellicht doet vermoeden betreft het een bundeling van maar liefst vijftig games. De content zal enkel bestaan uit 8-bit retrospellen. Verder steekt het XBOX Creators Program weer de kop op. Dit nieuwe initiatief vanuit Microsoft moet indies de mogelijkheid geven tot het uitgeven van hun eigen games. Op deze manier kunnen kleine ontwikkelaars wellicht meer de regie in eigen handen krijgen. Echter, vorige week merkte Emiel al op dat het nog steeds niet makkelijk is om als ontwikkelaar daadwerkelijk gebruik te maken van dit initiatief. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Verder komt de afnemende importantie van graphics ter sprake, alsmede de PAX West 2017 en het Pop-Up Kitten Café. Benieuwd naar Skate en Emiel hun ongezouten mening over al deze zaken? Check dan nu deze nieuwe Indiekings over graphics en PAX West!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch