Menu Premium
Loading...

Football Manager 2018: Coach Koos krijgt een Master Class van Guido Merry

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
21/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Football Manager 2018 is uit! In een eerder stadium heb je wellicht al de review van (Coach) Koos en Skate gezien. Beide heren kunnen een toffe Football Manager-game op z’n tijd waarderen. Vooral Koos heeft door de jaren heen heel wat tijd in de game-serie gestoken. Naast de review heb je Coach Koos het wellicht al zien opnemen tegen NAC Breda. Waar het ‘echte’ Ajax afgelopen zaterdagavond weinig moeite had met de Bredanaren (0-8), daar ging Koos de bietenbrug op en verloor van NAC. Die pijn zal hij voor de rest van zijn leven voelen. Het kan voor Koos dan ook niet kwaad wat advies in te winnen. Esporter en Football Manager-speler Guido Merry is naar de redactie gekomen om te praten over zijn passie en professie. Check nu Football Manager 2018: Coach Koos krijgt een Master Class van Guido Merry!

Koos leert van een echte Football Manager 2018-pro

Koos zijn hoogmoed is weliswaar vermakelijk, maar soms zit het hem ook een beetje in de weg. De al benoemde deceptie tegen Skate’s club NAC, is hier een goed voorbeeld van. Gelukkig is Koos nog jong en heeft hij nog een lange carrière voor zich. Een eerste stap in die ontwikkeling wordt vandaag gezet, want Guido is zoals gezegd langsgekomen om zijn ervaringen te delen. Hij heeft een lange carrière achter én voor zich. De esporter heeft verschillende grote overwinningen achter zijn naam staan en behaalde onlangs een zwaarbevochten tweede plaats op een groot toernooi in Engeland.

Football Manager is op veel vlakken een complexe game en dus is het mooi dat we in onze Gamekings-studio over een aantal monitors beschikken. Deze gebruiken we in dit item om samen met Guido Merry in de 2018-editie van Football Manager te duiken.

Zijn jullie actief op het digitale voetbalveld van Football Manager 2018? Zo ja, wat is jullie mening over de game? Werkt het op jou net zo verslavend als op bijvoorbeeld Koos? Laat je horen in de comments onder Football Manager 2018: Coach Koos krijgt een Master Class van Guido Merry!

Mocht je nu meer willen weten over Football Manager en leren van Guido Merry, check dan zijn blog ‘Strikerless’ waarin hij zijn tips en trucs met de wereld deelt!

Loading...
 • Henkjan Greeters

  Waarom opeens zo veel football manager? Ik vind het persoonlijk best een vermakelijke game, maar jullie gaan wel heel hard van 0 naar 100.

  • Zrmi

   omdat FM2018 recent is uitgekomen en omdat deze gast via Gamekings mocht meedoen aan het EK? Zou een beetje raar zijn als je daar niet op terug komt.

   • JJ

    Exact.

    • Henkjan Greeters

     Het gaat mij niet op dit item, maar om het hele plaatje. De game is in het verleden nooit besproken, en nu zie je in een week of twee-drie iets van 5 items. Toch enigszins opvallend, niet?

   • Sam

    Als het aan mij ligt doen ze dit nog veel vaker

  • Uther Pendragon

   Viel mij ook inderdaad. Waarschijnlijk omdat Koos hier gewoon erg veel van houd. Geen probleem dat een Gameking daar rond de tijd van de release gewoon wat meer aandacht aan wil besteden. Net zoals met Destiny 2 het geval was.

   Dit is ook niet echt mijn game, ook al heb ik voorgaande edities wel gespeeld en wil ik opzich ook deze game wel eens gaan proberen. Omdat het managen wel erg leuk is, maar ik er gewoon erg slecht in ben.

   Het item is echter wel zo uniek dat het tof is, mede omdat er een kenner bij zit en er wat dieper op wordt ingegaan. Goede keuze dus.

 • The3oLand

  Niet mijn spel, maar wel heel leuk om zo’n in depth item te maken. Goed bezig.

 • Andre Vd Werf

  Erg leuk item en misschien dat Guido wel even op mijn vragen in wil gaan. Guido kun jij mij vertellen hoe het kan dat deze game momenteel zo slecht scoort op Steam? Ik zou graag een keer een Football Manager proberen maar de negatieve feedback houdt mij gewoon tegen.

  Hoeveel waarde moet ik hechten als nieuwe speler aan alle kritiek op de game?

  • Zrmi

   probeer de demo?

   • Andre Vd Werf

    Ik zie nu inderdaad dat er een demo is die zal ik zeker proberen. Aangezien deze game vele lagen kent ben ik wel benieuwd wat de mening is van Guido na de vele uurtjes die hij er al weer in heeft zitten.

    • Hehe, ik ben in dat opzicht een addict, maar ik zie FM als ontspanning. Een beetje mentale gymnastiek. Ik vind al die opties geweldig, maar voor een nieuwe of beginnende speler kan het behoorlijk overweldigend zijn.

  • Berinho

   Het lastige aan FM is, is dat de game zo enorm diep en uitgebreid is geworden. Voor mij persoonlijk is dit ook het geval. Ik speel nu FM touch. Dit is een light versie van FM.
   Maar het blijft een game voor voetbalfanaten en ook wel beetje voor statistieken liefhebbers.

   • Andre Vd Werf

    Ik moet eerlijk bekennen dat de light versie mij iets meer aanspreekt. Ik moet wel zeggen dat het wedstrijd simulatie aspect wel belangrijk voor mij is. Helaas is dit vandaag de dag nog steeds een ondergeschoven kind in FM. Ik heb de beelden gezien en het ziet er voor mij net goed genoeg uit om het wel een kans te willen geven.

    Ik verwacht zeker geen fifa of pes graphics want deze game draait om hele andere dingen maar iets meer het gevoel van daadwerkelijk een gesimuleerde wedstrijd te bekijken met een beetje detail zou voor mij toch wel de game 10x leuker maken.

    Altijd heb ik gehoop dat Fifa een soort van Footballmanager achtige mode erin zou stoppen en dit echt serieus zou nemen qua resources zoals ze doen bij FUT maarja… EA en geld > toffe ideeën… Ik zou graag de FM Light versie dan willen zien in qua mogelijkheden in Fifa en niet zoals de zwaar simpele manage mode die nu zowel in Fifa als PES zit.

  • Het spel heeft licentieproblemen in een aantal landen en fans uit die landen zijn massaal negatieve ratings gaan geven.

   • Andre Vd Werf

    Guido. Wat zou voor jou de perfecte FM game zijn? Welke verbeteringen moet ik dan aan denken? Ben je het eens met mij dat het graphics qua wedstrijd simulatie allemaal wel wat beter/meer mag? Zoals onder ook aangegeven verwacht ik niet Fifa of Pes graphics maar het is nu wel erg pixelachtig en sfeerloos.

    Zijn er andere aspecten qua diepgang of verbetering qua UI om de game soepeler en gebruiksvriendelijker aan te laten voelen. Misschien zelfs wel efficiënter.

    • Haha, damn… De UI is momenteel best wel ruk. Ik vond de UI van FM17 persoonlijk eigenlijk best wel goed zo.

     Qua voornaamste verbeterpunten zou ik eigenlijk de volgende punten willen aanstippen:
     – variabele jeugdcoëfficiënten; nu zijn landen statisch qua instroom van talenten, maar als je 30 jaar verder bent is dat nog steeds hetzelfde, terwijl sommige landen in het echt altijd opkomen of juist wegzakken. Dat zou in FM ook tof zijn.
     – eigen jeugdacademy starten; Feyenoord heeft dat in Ghana gedaan en er zijn ‘tig clubs die in het buitenland een eigen academy starten en dan ook instroom uit die landen krijgen. Dat is in FM echt moeilijk te regelen.
     – trainingoverhaul; het trainingssysteem is redelijk beperkt en daar valt voor mijn gevoel echt meer mee te doen. Ik wil de ontwikkeling van mijn eigen spelers nog strakker kunnen sturen, maar goed, ik ben een perfectionist in dat opzicht.
     – tactische variatie; veel managers spelen allemaal dezelfde 4-2-3-1 formatie, ik zou daar graag meer variatie in zien, het houdt het spel uitdagend, zeker op de lange termijn.
     – AI transfers verbeteren; de AI is echt niet slim als het gaat om spelers kopen en verkopen. Op de lange termijn gaan zelfs de topclubs als Real, Barça, Bayern, < Juventus, Man City en Utd, Chelsea en PSG hieraan kapot. Als de AI een club van een menselijke manager overneemt, vertiefen ze de zaak vaak ook binnen een paar jaar, zelfs als je de club financieel en sportief kerngezond.

     • Andre Vd Werf

      Super! dank voor het antwoorden. Mooi uitgebreid ook! 😀 Hoop dat ze ook luisteren naar hun community. FM zal nooit zo groot worden als Fifa denk ik maar met een paar tweaks kunnen ze hopelijk wel meer mensen bereiken zonder dat het daarin te casual wordt.

  • Steez977

   ook erg veel review bombs vanuit China ivm. de Chinese vertaling

 • Nexxje

  Wat een vet item mannen . Goed bezig. Ik heb zelf niet het geduld voor FM, maar wat een uitgebreide game. En die Guido ken t ok lekker vertellen 😉

 • Sander

  Ik hou helemaal niet van FM en toch heb ik met veel plezier het hele item gekeken.

 • Steven

  Het is net of ik Martin van Geel hoor XD

  • koekjew

   Dan zou die ook wel zijn vrouw hebben meegenomen

  • Moet ik dat als een compliment opvatten of juist niet? 😉

 • Peter van der Ham

  Leuk item, zeker als liefhebber van de serie! Twijfel nu op FM Touch ook aan te schaffen voor de iPad. Misschien een idee om hier een kleine review of vergelijking met de gewone versie van te maken?

  • Gaan we ook doen, maar die komt pas op 24 november uit!

   • Peter van der Ham

    Tof! Houd ik de boel hier in de gaten verder 🙂

 • Gooner 070
 • Turfschipper

  Zonde dat deze game niet op de Switch is.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord