Menu Premium
Loading...

Battle Royale met 400 man? Check Mavericks: Proving Grounds

20/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alweer een aankondiging over een nieuwe battle royale game, Mavericks: Proving Grounds! Ditmaal is het aan de nieuwe britse studio Automaton Games. Ze hebben een trailer uitgebracht van welgeteld 41 seconden aan vol HD sfeerbeeld. Niet echt de gameplay waar je op hoopt bij een game die een Battle Royale modus beloofd met 400 man. In theorie laten ze PUBG door het stof gaan met hun armetierige 100 mennekes. Is meer man eigenlijk wel vet in een battle royale game? JJ en Koos zitten klaar om volop te speculeren!

Is Mavericks: Proving Grounds een PUBG en Fortnite killer?

De wereld waarin je elkaar te lijf gaat wordt 12km2 groot! Dat is bijvoorbeeld groter dan de wereld van The Elder Scrolls 5: Skyrim. De ontwikkelaar belooft dat het een dynamische wereld waarin bijvoorbeeld wildvuur zich kan verspreiden. Niet alleen snipen snipen snipen dus! Lekker aan de ene kant van het eiland het bos in de fik steken en wachten tot de overige 399 man tot hoopjes as zijn gereduceerd. De game mikt op een release van de battle royale modus in 2018. In 2019 wordt hij uitgebreidt met meer MMO elementen waarin je met wel 1000 man kan rondwandelen! Automaton belooft een sterk character progression systeem, een social HUB, inteligente missie systemen en een player driven narrative op een globale schaal. Grote beloftes om waar te maken! En dat allemaal zonder enige getoonde gameplay.

Alles klinkt to good to be true, maar CEO James Thompson verzekert iedereen dat het technisch haalbaar is. Ze maken gebruik van een nieuw cloudbased platform: SpatialOS. Daarnaast wordt de game gebouwd in de Cryteks CryEngine. Deze combinatie zou de moddervette graphics die uit jouw NASA PC blazen ook mogelijk maken met 400 man op één server.

Ckeck onze review van PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite: Battle Royale!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch