Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Maakt uitstel van veel games van 2021 drama jaar of valt dat wel mee?

12/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is de laatste maanden schering en inslag: games worden uitgesteld. Allemaal hatseklats naar 2022. Alsof het niks is. Oorzaak: de pandemie. Thuiswerken lijkt bij het ontwikkelen van games nogal lastig te liggen. Of dat inderdaad zo is, we weten het niet. Kan natuurlijk ook zo zijn dat al die publishers liever even wachten totdat de installed base van de PS5 en Xbox Series X/S wat hoger ligt. Anyway, hoe je het ook wendt of keert, wij gamers zijn er de dupe van. Want na een wat moeizame launch van beide next-gen consoles met niet al te veel echte exclusieve games, krijgen we nu mogelijk te maken met een wat mager najaar. Hét moment waar meestal veel grote klappers in de shops liggen. En dus is de vraag ‘maakt het vele uitstel van 2021 een drama jaar’ volstrekt legitiem om te stellen.

Veel games krijgen uitstel naar 2022

En dus doet JJ dat. Met argumenten. Want van het uitstel nar 2022 van de volgende games wordt je niet blij: Hogwarts Legacy, Gran Turismo  7, Horizon Forbidden West (mogelijk), Forza Horizon 5 (mogelijk), Lord of the Rings Gollum, Need for Speed, Gotham Knights, God of War Ragnarok, Ghostwire Tokyo, Rainbow Six Extraction,
Stray. Als je dan kijkt naar de grote games die al wel zijn uitgekomen voor de Xbox Series X/S en de PS5 dan kom je ook niet veel verder dan Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls, Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal en Resident Evil Village. Komt er nog wel genoeg uit de komende maanden om je als gamer gewoon prettig te voelen? Of laten de blockbuster publishers ons een beetje in de steek? De drie heren discussiëren er over in deze video.

Niet iedere gamer gaat blij zijn in 2021

Het belooft een stevige discussie worden. Wat de ene een wrede game vindt waar hij of zij naar uit kijkt, daar heeft de andere dus niks mee en kan hij of zij het spel missen als kiespijn. maar de drie zijn ook profi genoeg om de eigen smaak even te negeren. Want komt er dit najaar nog genoeg uit? Zijn er in vergelijking met andere jaren wel genoeg first party exclusives gemaakt? Gaan de games die nog wel voor dit najaar gepland staan het allemaal redden? Bijvoorbeeld een Kena: Bridge of Spirits of Dying Light 2. Zal onze Horizon Forbidden West dit jaar uitkomen of gaat het toch naar 2022?. Je ziet en hoort het allemaal in deze video.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch