Menu Premium
Loading...

GK Journaal: De PS5 is nog steeds de snelst verkopende console ooit

29/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De donderdagse editie van het GK Journaal zit ram vol met leuk en minder leuk nieuws. De opening is gelukkig een en al positiviteit. Want zowel de PS5 als de Xbox Series X/S scoren qua verkoopcijfers als een malle. De PS5 is met tien miljoen verkochte exemplaren zelfs de snelst verkopen console ooit. terwijl je weet dat de vraag nog vele malen groter is dan wat ze nu kunnen verkopen. Ook de Xbox Series X is de best verkopende console uit de Xbox-geschiedenis. En als je dan weet dat de Switch ook als warme broodjes over de toonbank gaat, dan mag je de conclusie trekken dat het goed gaat met gaming.   

PS5 en Xbox Series X verkopen als een malle

Minder leuk nieuws valt er te melden over een favo op de redactie, Kena: Bridge of Spirits. De developer van deze op het eerste oog erg fraaie game, Ember Lab, komt namelijk met de mededeling dat de release van hun game is uitgesteld. Hoeveel uitstel de game voor de kiezen heeft gekregen vertelt Daan, die JJ dit keer vervangt, in deze editie van het GK Journaal. Daarin ook het gerucht dat Nintendo zich vlak voor de Spelen heeft terug getrokken van deelname aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Terwijl Mario een belangrijke rol speelde in de sluitingsceremonie in Rio. Wat is daar aan de hand? Je ziet en hoort het in deze editie van het GK Journaal.

PlayStation lijkt een nieuwe top studio te kunnen gaan verwelkomen

Tot slot is er ook nieuws over een nieuwe, veelbelovende studio, die voor PlayStation games gaat maken. De studio is opgezet door veteranen van Infinity Ward, Naughty Dog en Sony Santa Monica en hebben een fijne investering van 100 miljoen dollar gekregen om hun eerste SP adventure te gaan produceren. Een teken van leven is er ook van good old Cliff Bleszinski. De man achter onder andere Gears of War, zou stoppen met games maken, maar het daar lijkt ie nu toch van terug te komen. 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch