Menu Premium

PS5 Backwards compatibility en Cross-Gen Multiplayer geteased

Rens van Nerum 11/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er stroomt meer nieuws binnen over de PlayStation 5! En dit keer niet zomaar wat nieuws. Sony teased namelijk dat de Playstation 5 zal beschikken over Backwards Compatibility én Cross-Gen Multiplayer!

Eindelijk!

Op de PlayStation 4 was Backwards Compatibility een groot gemis. Gamers waren weg van de console maar zodra  iemand de woorden Backwards Compatibilty liet vallen, rolde er toch een traantje over je wang terwijl je naar je enorme stapel PlayStation 3 games staarde. Nu teased Sony dan toch echt backwards compatibiliteit voor de PlayStation 5! Dus al die games voor je PlayStation 4 kun je lekker meenemen naar de Playstation 5! Sony gaf hierover het volgende aan:

“Backwards compatibility, in a networked era, becomes something that is incredibly powerful,”

De baas van PlayStation, Jim Ryan noemt Backwards Compatibility in ieder geval  ”Incredibly powerful and important”. En dat zijn we natuurlijk met hem eens, want dit zal meerdere deuren open op het gebied van Multiplayer!

Maar dat is niet het enige!

Ook kunnen sommige games die op de PlayStation 4 én Playstation 5 verkrijgbaar zijn online samen te spelen, via Cross-Gen multiplayer.  Met deze optie wilt Sony de brug tussen de consoles verkleinen en de community bij elkaar brengen. Hierover had SIE president John Kodera het volgende te zeggen:

“Cross-generation the community can enjoy the games together.”

Sony wilt natuurlijk graag dat je de PlayStation 5 koopt, maar lijkt nu toch echt rekening te houden met mensen die de voorganger thuis hebben staan. Je zult maar net diegene zijn die als eerste de PlayStation 5 heeft maar al je vrienden spelen nog op de PlayStation 4.

Wat gaan jullie doen? Gaan jullie de PlayStation 5 meteen aanschaffen? Of gaan jullie nog even lekker door op de PlayStation 4? Wat je ook kiest, je zult tegen die tijd wel lekker een aantal games samen kunnen spelen met je maten die in het bezit zijn van de Playstation 5. Meer lezen over de Playstation 5? Lees het hier!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch