Menu Premium

Kans dat GamesCom in augustus doorgaat na vandaag vrijwel nihil

Jan Johan Beldrok 15/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Had je jouw zinnen gezet op de GamesCom in augustus? Misschien al kaarten gekocht? Dan heb je sinds vandaag mogelijk een probleem. Angela Merkel heeft namelijk in een officiële persconferentie bekend gemaakt dat Duitsland tot en met 31 Augustus alle grote evenementen gaat verbieden. Dit omdat volgens de Duitse president de lockdown in Duitsland nog minimaal tot 31 Augustus gaat duren. Auch.

Gamescom in Gefahr

Nou wil het toeval dat het geliefde Gamescom, waar jaarlijks bijna 400.000 bezoekers op af komen, dit jaar plaatsvindt op 25 tot en met 29 augustus. En een kleine blik op de agenda leert dat die data nog voor de 31ste. En dus zou je zeggen… Tot nu toe blijft het echter stil op alle officiële kanalen van Gamescom. De verwachting is echter dat er snel meer te duidelijk gaat worden rondom Europa’s grootste Gamebeurs.  En de kans dat dit een positief verhaal gaat worden, lijkt klein.

Na de E3, dus mogelijk ook nog geen GamesCom

Waar de E3 altijd de bron is van veel nieuwe games die uit de doeken worden gedaan, is de Gamescom doorgaans de uitgelezen kans voor ontwikkelaars om verse gameplay te tonen voor games die datzelfde jaar nog uit gaan komen. Naast verse gameplay konden we tijdens de Gamescom ook veel nieuwe games verwachten die zowel op de beursvloer als online te checken zijn aan de hand van verschillende streams. Nadat de E3 eerder deze maand officieel gecanceld werd en er ook geen online variant zal plaatsvinden, zal het niet doorgaan van de GamesCom voor veel ontwikkelaars natuurlijk een flinke aderlating. Maar goed, niks is nog zeker, maar erg waarschijnlijk oogt het allemaal niet. Nu alvast maar gaan bibberen voor de Tokyo Gameshow die in september gaat plaatsvinden.

En nu…

Wat verwachten jullie: gaat de Gamescom de boel een aantal weekjes verschuiven of gaat het event hetzelfde lot tegenmoet als de E3? To be continued…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch