Menu Premium

Zit er minder geweld in Star Wars Jedi: Fallen Order door Disney?

Hylke Haagsma 24/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA heeft niet de beste geschiedenis wat betreft Star Wars-gerelateerde videogametitels. Het bedrijf slaagde erin om de samenwerking met Disney aan te gaan. Samen kregen ze de macht over de Star Wars-gerelateerde videogametitels. Omdat deze spellen het niet zo goed doen als gamers zouden willen, is er een bepaalde aankomende release waar de fans flink op zitten te wachten… en dat is Star Wars Jedi: Fallen Order. Dit is de aankomende game die wordt ontwikkeld door Respawn Entertainment. Dat zijn dezelfde ontwikkelaars die Apex Legends en de Titanfall-serie hebben uitgebracht. Nu de volgende game steeds dichterbij komt, komen we erachter dat Respawn Entertainment mogelijk wat van het geweld uit de game heeft moeten halen door het machtige Disney.

Star Wars en geweld gaan hand in hand. Of toch niet?

Als het gaat om Star Wars, was er volop actie in de films. Je hebt intense lightsaber gevechten en af ??en toe verliest er iemand een been of een arm. Obi-Wan sneed bijvoorbeeld de arm van iemand af toen Luke Skywalker werd lastig gevallen in een bar. Later zagen we Darth Vader de hand van Luke afsnijden die werd vervangen door een robotachtige replica. Deze momenten zijn echter zeldzaam en nu er een nieuw spel uitkomt, zou het niet zo verwonderlijk moeten zijn dat er niet veel momenten zijn waarop onze hoofdrolspeler de tegenstanders aan stukjes hakt.

Desondanks was de aanstaande game in een eerder stadium misschien een tikkeltje gewelddadiger dan wat we nu zien, omdat Disney ook een zegje mag doen in dit proces. Tegenover IGN zei Justin Perez, de senior ontwerper van het spel, dat menselijke karakters niet in stukken zullen worden gehakt. In hetzelfde artikel zijn er nog andere voorbeelden met wat is toegestaan ??in termen van geweld in de franchise.

Vanaf 15 november kun je gaan hakken in Star Wars Jedi: Fallen Order!

Wij vragen ons zeker af hoeveel macht Disney had in de richting die Respawn Entertainment probeerde te nemen. Voor nu wordt er nog steeds veel gepraat over Star Wars Jedi: Fallen Order en wij denken niet dat het gebrek aan geweld de gamers weg zal jagen van de titel. De game wordt op 15 november 2019 wordt uitgebracht voor de Playstation 4, Xbox One en de PC. Ga jij de game spelen? Laat het ons weten. En drop ook je vragen in de comments. Vind je dat geweld bij Star Wars hoort?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch