Menu Premium

Zes state treasurers in Amerika voeren druk op Activision Blizzard op

Dansky 02/12/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het houdt nog steeds niet op voor Activision Blizzard. Het bedrijf ligt zoals iedereen weet al maanden onder vuur. Een bedrijfscultuur waar seksisme en intimidatie het hoogtij vieren en waar salarissen niet gelijk zijn. Het bedrijf werd al door de staat Californië aangeklaagd en daar komen nu ook nog eens zes state treasurers bij. Deze mensen hebben de leiding over investeringen van verschillende staten. En net als andere investeerders zijn ze niet blij.

Activision Blizzard vangt klappen van alle kanten

Vorige week zei Bobby Kotick nog vol overtuiging dat hij bereidt was te stoppen als de problemen niet snel werden opgelost. Nu lijkt het erop alsof snel niet snel genoeg is. De investeerders van het bedrijf zijn al niet blij. Nu beginnen de state treasurers ook nog de druk op te voeren. De zes komen uit California, Delaware, Illinois, Massachusetts, Nevada en Oregon met als gevolg dat de duimschroeven extra worden aangedraaid voor Activision Blizzard. Volgens de staatsmannen en vrouwen hebben ze er geen vertrouwen meer in dat Bobby en co het kunnen redden:

“We’re concerned that the current CEO and board directors don’t have the skillset, nor the conviction to institute these sweeping changes needed to transform their culture, to restore trust with employees and shareholders and their partners.”

Hoe snel is snel genoeg voor de state treasurers?

Met het statement van Bobby Kotick nog vers in het geheugen begint de tijd nu toch echt te dringen. Ten eerste willen de state treasurers zo snel mogelijk een vergadering hebben met de directie van Activision Blizzard. Uiterlijk 20 december moet dit geregeld zijn. Stel dat dit niet zo is kan het nog wel eens over de kerstvakantie worden getild. Maar of de directie daar blij mee moet zijn is een tweede. Een kerstvakantie met een gigantisch zwaard van Damocles boven je hoofd is nou niet bepaald gezellig. En wat gaan de staten doen als er niet snel genoeg wordt gehandeld? Daar is nog niet over gesproken. Maar je kan er vanuit gaan dat het voor Bobby en kornuiten niet leuk uit zal pakken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch