Menu Premium

Bobby Kotick is bereid te stoppen als hij de cultuurproblemen niet kan oplossen

Dansky 22/11/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de nieuwe coronamaatregelen is het voor niemand leuk op dit moment. Maar voor sommigen op deze vliegende rots is het leven toch nét iets erger. Stel je voor dat je de CEO van een groot bedrijf bent. Activision, bijvoorbeeld. En dat je eigenlijk al langer weet dat er iets niet helemaal in de haak is binnen je bedrijfscultuur, om maar wat te noemen. En dat je, zoals Queen graag zong, under pressure staat. Nee het is voor niemand leuk. Maar vooral niet voor Bobby Kotick.

Duimschroeven worden aangedraaid

Sinds het nieuwe rapport van de Wall Street Journal van afgelopen week loopt het weer storm bij Activision Blizzard. Voor diegene die het verhaal niet heeft gevolgd of een opfrisser wilt geeft JJ in het Gamekings Journaal een goeie recap van alles wat er is gebeurd. Sinds de aanklachten tegen meerdere managers van Activision Blizzard heeft het bedrijf een zero tolerance beleid ingevoerd. Dit beleid moet ervoor zorgen dat (seksuele)intimidatie streng bestraft kan worden. En laat nou net een rapport van de Wallstreet Journal zijn verschenen waarin staat dat Bobby Kotick gewoonweg wist van de (seksuele)intimidatie. Daarnaast is er het oorverdovende stille geluid van 1800 werknemers die een petitie hebben getekend om Bobby van zijn CEO troon te verwijderen. Dat zijn niet alleen werknemers van Activision Blizzard maar ook van Infinity Ward, Sledghammer, Treyarch en King.

En Bobby Kotick zijn duimen zitten vast

Afgelopen vrijdag, volgens de Wall Street Journal, heeft Bobby Kotick met een aantal hoge piefen van Activision Blizzard om tafel gezeten. Tijdens dit overleg schijnt Bobby Kotick te hebben gezegd dat hij bereid is af te treden als hij de problemen binnen het bedrijf niet snel kan oplossen. Dat hij daadwerkelijk gaat stoppen heeft hij dan weer niet gezegd. Hoeveel tijd hij zichzelf geeft is ook niet gezegd. Een week? Een maand? In ieder geval heeft hij wel door dat een beter begin bij jezelf begint. En het is nu zien hoe snel Bobby de bedrijfscultuur kan omgooien. Voor in ieder geval één iemand is het al te laat zo blijkt uit het verlaten van het bedrijf door Jen Oneal. Zij kreeg bij het indienen van haar ontslagbrief pas gelijkwaardig loon aangeboden. Dan mag je nog zo snel zijn, het verleden haal je niet meer in.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch