Menu Premium

xCloud komt ook naar PC en console maar nog even niet

Dansky 07/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een paar maanden geleden ging de béta van xCloud van start en daar was men al over te spreken. Sinds de release afgelopen september hebben vele miljoenen gamers zich al aan de service gewaagd en vele zijn er nog steeds over te spreken. Het is alleen wat jammer dat het alleen op mobiel is, toch? Nou dat vindt Ome Phil nou ook. En daar had hij natuurlijk wel wat over te vertellen.

xCloud is alleen beschikbaar voor mobiele devices

In eerste instantie klinkt het wat gek natuurlijk, dat xCloud alleen op mobiele devices beschikbaar is. Want zelfs als je Xbox Game Pass bezit, en je op PC of console speelt, kan je hier geen games op streamen. Dit is vooral voor mensen met een oude PC of een oude console natuurlijk een uitkomst. Dan hoef je niet zo’n rete dure videokaart aan te schaffen óf een next-gen. Kwestie van per maand betalen en dan kan je meteen aan de slag met de nieuwste games. Dus waarom hebben ze dan nog niet xCloud voor de PC en console?

Prioriteiten, prioriteiten, prioriteiten

Uiteindelijk komt het gewoonweg neer op prioriteiten van Xbox. De enorme hit die Gamepass heet zorgt ervoor dat miljoenen mensen op hun PC en console kunnen genieten van de nieuwste games. Alles op day-one en dat voor een luttele 10-15 euro per maand. Maar het mobiele segment had hier natuurlijk geen boodschap aan. En daarom is er dus besloten om in eerste instantie xCloud uit te brengen op de mobiele devices om vervolgens dit ook naar de PC en de console toe te brengen.

En geef ze is ongelijk. Als je een super hit hebt op de PC en console waarbij je veel gamers trekt dan is het natuurlijk dubbelop om daar ook nog eens de xCloud dienst op uit te brengen. En dat is opzich wel logisch. Aan de andere kant kunnen ze natuurlijk ervoor zorgen dat letterlijk iedereen zo meteen de nieuwste Xbox games kan spelen. En dat is een offer some people may not be able to refuse.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch