Menu Premium
Loading...

Project xCloud Beta Check – Komt Microsoft met de beste dienst?

07/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het heeft even mogen duren, maar dan heb je hopelijk ook wat. We hebben eindelijk toegang gekregen tot de project xCloud beta van Microsoft. Skate heeft er de afgelopen dagen flink wat tijd ingestopr en Jelle gaat hem de oren van zijn hoofd vragen voor jou. Word dit de definitieve streaming dienst of blijft het bij een leuk experiment voor onderweg?

De zomer van de gamstreamings diensten

Afgelopen tijd zijn er verschillende diensten online gekomen waarmee je games kunt streamen. Van Google Stadia tot aan GeForce Now en Shadow, iedereen is bezig met deze hype. Maar welke partijen gaan er straks vandoor met de winst? Dat is de grote vraag voor de aankomende tijd. En nu beide console makers zich eigenlijk in de strijd wagen wordt het pas echt interessant. Want deze partijen hebben naast de techniek ook content die alleen bij hen te halen valt. De exclusieve stuff. Wat ze misschien wel een klein voorsprongetje geeft. Maar of dat genoeg is om het ijzersterke concept van bijvoorbeeld Geforce Now schade te berokkenen, valt nog te bezien. Laat staan de mogelijkheid om op een server van Shadow gewoon een computer te gebruiken voor ook andere diensten dan alleen gaming. Één ding blijft zeker, de strijd op dit toneel is nog lang niet gestreden.

Gaat Microsoft het winnen op infrastructuur?

Microsoft kennen we natuurlijk vooral van de Xbox en Windows systemen, maar ze hebben met streaming dienst Azure de laatste jaren flink aan de weg getimmerd. Iets dat ze misschien wel de potentiële winnaar maakt van deze strijd. Zelfs als xCloud het verliest van de andere partijen. Azure servers worden namelijk ook gebruikt voor bijvoorbeeld de dienst van Sony. Waardoor Microsoft in de race feitelijk meedoet met twee paarden, terwijl een Google het helemaal moet hebben van hun eigen park. En mocht Sony’s dienst stuk lopen, wat we niet hopen, dan hebben ze niet hoeven investeren in de dure complete infrastructuur die zo’n dienst met zich meebrengt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch