Menu Premium

Xbox speelde met het idee van een gesegmenteerde release voor Halo Infinite

Dansky 13/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een merkwaardig interview met Phil Spencer is opgedoken. In de talkshow Animal Talking Twitch Show van Gary Whitta was Phil Spencer te gast. Hierin werd er natuurlijk even gebabbeld over Halo Infinite waarnaar Phil met een wel erg merkwaardige opmerking kwam.

Halo Infinite uitstellen was geen makkelijke keuze voor Phil en kornuiten

Het kan ook bijna niet anders dan dat het even over Halo Infinite moest gaan. De game, voor diegene die de afgelopen dagen teveel op het strand hebben gezeten, is uitgesteld. Dit heeft tot gevolg dat de Xbox Series X zonder nieuwe first-party titel uitkomt. Phil begon met als eerste even de olifant in de kamer aan te spreken:

Let me start just by recognising the fans and the fact that is a bummer. It is disappointing to people, it’s disappointing to us. We were looking forward to the alignment of Halo Infinite and the Xbox Series X.

Hij vervolgde:

In the end, I have to make the right decision, the strength of the Halo franchise — the health and ability of the team… are things tracking toward the quality of where you want the game?

Uiteindelijk besloten Matt Booty, hoofd van Xbox Games Studios, Bonnie Ross, founder van 343 Studios en Phil om de game toch naar 2021 te duwen.

Er werd nog wel een gesegmenteerde release overwogen

In plaats van het vertragen van de release van Halo Infinite werd er nog gespeeld met het idee om een gesegmenteerde release te doen. Hierdoor zou Halo Infinite in delen uitkomen. In welke vorm is niet bekend maar misschien zou het de kant op kunnen gaan van de remake van Final Fantasy VII. Later werd er echter toch besloten de game uit te stellen. Phil:

It just didn’t feel, to all of us, like the Halo release that we would want.

Phil sloot af met een laatste spijtbetuiging tegenover de fans:

I’ll apologise to the fans, because I never like to set up expectations and then not hit them but I also believe we’re making the right decision, in the long run, for both Xbox and Haloand our customers.

Met een gesegmenteerde release zou de game dus mogelijk uit kunnen komen samen met de Xbox Series X. Maar zijn de Halo fans daar blij mee? Is het niet enorm irritant als je er nét lekker inzit, het scherm zwart wordt en je ziet “The story continues.. in part II”. En hoelang zou 343 er dan over doen om deel twee klaar te krijgen? Al met al was dit, ondanks dat Halo nu wéér is uitgesteld, misschien wel de beste optie.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch