Menu Premium

343 industries stelt Halo Infinite noodgedwongen uit tot 2021

Lars Leeftink 11/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na het nieuws omtrent de release date van de Xbox Series X bekend te hebben gemaakt, was er ook wat minder nieuws omtrent de nieuwe console van Microsoft te melden. 343 industries is namelijk genoodzaakt om de launch titel van het platform tot nadere orde uit te stellen. Halo: Infinite zal in 2021 pas onderdeel zijn van de Xbox Series X.

Statement

In het statement van 343 studios staat dat er niet per se één factor was die invloed had op de beslissing om de game uit te stellen. De voornaamste reden die genoemd wordt is natuurlijk de coronacrisis. Ook 343 industries is hierdoor geraakt en de developer heeft meer tijd nodig om de game af te krijgen.

Het is een behoorlijke klap voor Microsoft, dat met Halo: Infinite als grote launch titel van de Xbox Series X op de proppen kwam. Dit feest gaat dus niet door.

Teleurstellende gameplay

Ook de teleurstelling die bij veel mensen van het gezicht afdroop na de gameplay reveal van Halo: Infinite zal mee hebben gewogen bij dit besluit. De reveal maakte alles behalve indruk, voornamelijk vanwege de kwaliteit van de graphics. “Als dit next gen is…” en “is dit het nu?” waren veelgehoorde quotes.

Voorlopig zullen fans en andere gamers nog even geduld moeten hebben. Wanneer de game nu wel uit gaat komen, is voorlopig nog even afwachten. Feit is in iedere geval wel dat de game geen onderdeel zal zijn van het launch pakket van de Xbox Series X, die in november 2020 op de markt zal verschijnen. De kans is aanwezig dat er nog minimaal een half jaar geduld opgebracht zal moeten worden.

Wanneer verwacht jij dat Halo: Infinite op de markt gaat verschijnen? En zo ja: zal de game er anders uitzien dat de reveal gameplay die getoond werd? Laat het weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch