Menu Premium

‘Xbox series X gaat de framerate van games verdubbelen tot 120fps’

Joquai Hooff 28/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De framerate op de next gen consoles is een behoorlijke gevoelige kwestie binnen de gamer community. Veel gamers vinden eigenlijk dat die framerate straks niet onder de 60fps mag komen. “Er zitten toch 29098438 teraflops in die systemen…”¬† Voor die doelgroep is er nu goed nieuws. Microsoft heeft namelijk bekend gemaakt dat sommige games, die via backwards compatibility draaien op de Xbox Series X, een verdubbeling van de oorspronkelijke framerate kunnen krijgen. Het kan gaan om 30fps-games die op 60fps gaan draaien of om 60fps-games die straks 120fps halen.

Om welke games het gaat zegt Microsoft dan weer niet

Microsoft wil nog niet zeggen welke games de framerate verdubbeling krijgen, maar in een nieuwe blogpost over backwards compatibility zegt de consoledeveloper¬† dat het om ‘een select aantal titels’ gaat. Bijvoorbeeld een aantal games dat op de Xbox One is verschenen en op die console maximaal 30fps of 60fps haalde. Met een update zouden die dan straks op 60fps of 120fps kunnen draaien op de Series X. Ook kan het oudere games voor de Xbox 360 of zelfs de oorspronkelijke Xbox betreffen.

Backwards compatability belangrijk voor Xbox Series X

Eerder maakte Microsoft al bekend dat de Xbox Series X alle games kan draaien die voor de Xbox One zijn gemaakt. Verder draaien ook alle Xbox 360- en Xbox-games die al backwards compatibel zijn gemaakt. Microsoft geeft aan dat er inmiddels 100.000 uur is getest met duizenden games op de nieuwe console. Voor de release aan het eind van dit jaar moet dit aantal opgelopen zijn tot 200.000 testuren. De complete bibliotheek van games die backwards compatibel zijn, moet dan getest zijn.

Alle games hebben volgens Microsoft¬†straks op de nieuwe console de beschikking over de volledige rekenkracht van de CPU en GPU. Games met een variabele resolutie zouden dankzij de nieuwe hardware op maximale resolutie moeten gaan draaien. Ook belooft Microsoft veel kortere laadtijden dankzij de snelle SSD in de Xbox Series X. Klinkt allemaal goed. Nu de games nog…

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch