Menu Premium

Xbox Series X bevestigd voor release in november

Dansky 12/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Xbox Series X, de 12 terraflop klapper van Microsoft, komt in november dit jaar uit. De geruchten voor een november release hingen al langer in de lucht. Holiday 2020 mag dan voor ons als kerst klinken maar bij de Amerikanen is dat veelal rond Thanksgiving, welke dit jaar op 26 november valt.

Amy Hood bevestigde een november release vorige maand al

Op 22 juli kwam naar buiten dat de console nog ‘on track’ is voor een november release. Dit werd bevestigd aan Dina Bass, Tech journalist voor Bloomberg, door Amy Hood, CFO van Microsoft. Op de vragen “New console” en “November holidays” van Dina antwoorde Amy met maar één woord: “Ja.”

Maar vandaag is het hoge woord er dan ook uit middels de Xbox website zelf. De geruchtenmolen draait ook weer op volle toeren want men begint nu te vermoeden dat Yakuza: Like Dragon misschien wel de launch titel gaat worden voor de Xbox Series X. Eerst zou dit nog Halo Infinite zijn maar die zal helaas geen launch titel zijn voor de Series X. Maar volgens de blogpost hoeven we ons niet te vervelen in de tijd dat we op de Chief wachten.

Genoeg te doen bij launch van de Xbox Series X

Geen Chief dus maar wel laat Xbox weten dat er meer dan genoeg te doen is. Het komt met name neer op de meer dan 50 games die dit jaar nog uitkomen die geoptimaliseerd zijn voor de Xbox Series X. Je kan hierbij natuurlijk denken aan Assassin’s Creed Valhalla en Watch Dogs: Legion. Daarnaast komen natuurlijk de recentelijk getoonde games zoals The Medium, Scorn en Tetris Effect: Connected naar de console. Als kleine kers op de taart worden bijvoorbeeld ook Gears 5, Ori and the Will of the Wisps en Destiny 2 geoptimaliseerd voor de Series X. En als je dit alles hebt uitgespeeld voordat Chief je kan verlossen van de saaiheid kan je natuurlijk ook nog de duizenden backwards compatible games spelen.

Kortom is er genoeg te doen op de Xbox Series X. Maar of dit ervoor gaat zorgen dat de console als warme broodjes over de toonbank gaat in november moeten we nog zien.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch