Menu Premium

Xbox One-versie van Call of Duty: Ghosts krijgt Kinect-ondersteuning

Gamekings Redactie 10/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is flink wat te doen geweest omtrent de Kinect-functionaliteiten van de Xbox One. De update van het apparaat dat ook al voor de Xbox 360 beschikbaar was, zou namelijk altijd aan moeten zijn om de Xbox One te gebruiken en daardoor fungeren als een soort oog van Microsoft in je huiskamer. Ondertussen zijn al deze horrorverhalen verleden tijd en kunnen we ons eindelijk focussen op de positieve kanten van Microsoft’s console-camera. Ook ontwikkelaar Infinity Ward wil het systeem omarmen want de Xbox One-versie van Call of Duty: Ghosts krijgt Kinect-ondersteuning.

Tijdens een interview dat Infinity Ward’s Mark Rubin had met OXM vertelde hij dat de camera die standaard meegeleverd gaat worden met de Xbox One ook gebruikt gaat worden voor hun aankomende game. Het wordt namelijk mogelijk om de Kinect te gebruiken om je weg te vinden in alle menu’s die de game rijk is, in plaats van door middel van de Xbox One-controller.

Volgens Rubin zou het ook zomaar kunnen zijn dat de in-game besturing ook gaat werken met Kinect, maar dat is allemaal nog niet zeker. “We zijn wat dingen aan het doen, maar we hebben het er verder nog niet over”, vertelde hij tijdens het interview. Rubin ziet wel veel potentie in het gebruik van de voice-techniek die de Kinect met zich meedraagt. Hij heeft het idee dat het wel degelijk van toegevoegde waarde kan zijn als je de Kinect kunt gebruiken om game-elementen aan te sturen.

Nu is het de vraag of het allemaal gaat werken naar wens of dat het slechts een gimmick is die binnen niet al te lange tijd een stille dood gaat sterven. Bij Infinity Ward zijn ze tenminste erg enthousiast en als we het niet in Call of Duty: Ghosts gaan terugzien, krijgen we wellicht in het vervolg te maken met allerlei epische Kinect-functionaliteiten. We gaan het meemaken wanneer de game bij ons uitkomt op de Xbox One. Dat is afhankelijk van wanneer de console zelf hier te verkrijgen is. De PC-, Xbox 360-, PlayStation 3 en Wii U-versies komen uit op 5 november. De PlayStation 4-versie ligt op 29 november in de winkels.

Xbox One-versie van Call of Duty: Ghosts krijgt Kinect-ondersteuning

Xbox One-versie van Call of Duty: Ghosts krijgt Kinect-ondersteuning

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch