Menu Premium

Xbox One update maakt OneGuide beschikbaar in Nederland

Karim Shehata 06/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft is sinds de aankondiging van de Xbox One vaak onder vuur komen te liggen, maar de storm is de afgelopen tijd gaan liggen. Sterker nog, Microsoft wordt door veel gamers geroemd om het feit dat ze iedere maand proberen nuttige updates uitrollen voor de Xbox One. Aangezien februari al zes dagen onderweg is, vond het Amerikaanse miljardenbedrijf het de hoogste tijd voor een nieuwe update. Deze update maakt bijvoorbeeld OneGuide beschikbaar in Nederland.

Dit betekent dat de features die OneGuide met zich meebrengen voor het kijken van televisie op je Xbox One nu beschikbaar zijn in Nederland. Ons koudekikkerlandje is in deze update het enige nieuwe land dat toegang krijgt tot deze functie, alhoewel Frankrijk, Brazilië, Mexico en Duitsland ook toegang krijgen tot nieuwe functies betreft tv kijken. Zij kunnen nu zien wat er in de desbetreffende landen trending is op tv, want zij krijgen de Live TV Trending-functie toegeworpen na het downloaden en installeren van de Xbox One februari update. Daarnaast kunnen Xbox One-bezitters in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje nu televisie kijken op een Android- of Windows Phone-apparaat, als zij beschikken over de Xbox One Digital TV Tuner.

Het is echter niet alleen televisie wat de klok slaat in deze nieuwe update, want ook voor mensen die de Xbox One simpelweg gebruiken om vette games te spelen zijn er nieuwe features. Zo verbindt de controller na deze update binnen twee seconden met de Xbox One. Hiervoor moet je echter niet alleen de Xbox One updaten, maar ook de controller. Dit doe je door de Xbox One-controller aan te sluiten door middel van een USB-kabel aan de Xbox One. Daarnaast introduceert Microsoft met deze update Game Hubs, die games als het ware een eigen profiel geven. Vanuit deze Game Hubs is het mogelijk om je games op te starten in een party of gelijk te beginnen met het livestreamen van een game. Ook kun je in deze Game Hubs in-game statistieken zien en deze vergelijken met bijvoorbeeld je vrienden.

Ook Party Chat-functie krijgt een goede schop onder de kont, want onder meer de connectie status kun je nu inzien terwijl je in een dergelijke chat zit. Daarnaast moet er nu een betere connectiviteit zijn tussen mensen met Moderate en Strict NAT-types en zijn er wat kleine verbeteringen doorgevoerd voor deze functie. Tot slot worden mensen die houden van Custom Backgrounds tevreden gesteld, want deze zijn nu transparant door de tiles van het Xbox One Home-menu heen te zien. Eerder was de kritiek dat de achtergronden niet goed waren te zien.

Ben jij tevreden met deze update, die vandaag wordt uitgerold? En welke features zou jij graag in de update van maart willen zien? Schroom er niet voor om het ons te laten weten in de reacties!

Bron: Xbox Wire

Xbox One update maakt One Guide beschikbaar in Nederland

Xbox One update maakt One Guide beschikbaar in Nederland

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch