Menu Premium

Xbox One laat je razendsnel de games van je vrienden kopen

Jan Johan Beldrok 20/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn bij Gamekings de laatste tijd kritisch over Xbox als ‘bedrijf’. In meerdere items hebben we uitgelegd waarom. Dat wil echter niet zeggen dat we geen liefde hebben voor de console en de mannen en vrouwen van Phil. We zien absoluut de mooie dingen die Xbox doet. Gamepass is insane, Xbox Live draait heerlijk en de Xbox One X is een beest. En als het gaat om innovaties, dan lopen ze in Redmond gewoon flink voor op de concurrentie. Neem nu de nieuwe mogelijkheid die je binnenkort in de Xbox Guide kunt vinden: het razendsnel kopen of meespelen van de games die je vrienden spelen.

Speel mee, koop of installeer razendsnel de game die je maat ook speelt

Xbox-coryfee Major Nelson had de eer om de nieuwe functionaliteit wereldkundig te maken. Hij deed dat in tweet: “Directly from the Guide you will be able to quickly get more information on a game your friend is playing – with a link to play it (if installed), install (if you own it) or buy it + a link to the official club”. En dat is pretty need om het in goed Nederlands te stellen. Immers, het succes van veel games is voor een groot deel te wijten aan het feit dat vrienden deze games ook spelen. En vrienden beïnvloeden elkaar, alleen al omdat het tof is om met en tegen elkaar te spelen.

Niks leukers dan met vrienden samen op de Xbox One spelen

De functie werkt super simpel. Zodra je online gaat, kun je al zien wat je vrienden spelen. En dat is tof. Maar je kunt nu een stap verder gaan. Via een tab kun je het spel wat je maat speelt direct kopen, installeren of spelen. Je kunt zelfs naar de officiële club van de game gebracht worden als je geïnteresseerd bent in meer dan alleen de aanschaf. Wat ons betreft een hele toffe functie.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch