Menu Premium
Loading...

De XBOX One X is op de redactie: Aansluiten geblazen

Google Plus Jan Johan Belderok
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
08/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De XBOX One X is uit! Mensen kunnen eindelijk aan de slag met de krachtigste console aller tijden. Op de redactie hebben meerdere mensen reikhalzend uitgekeken naar deze dag. Immers, de standaard PS4 en XBOX One zijn dik vier jaar na de release toch enigszins onderhevig aan slijt. De consoles lijken moderne games steeds minder soepel te draaien, terwijl er ook weinig grafische vooruitgang meer wordt geboekt. In dat kader is de extra grafische kracht die de XBOX One X biedt meer dan welkom. De console is stiekem al een tijdje binnen, maar nu is het moment dat we de console aan een 4K TV aansluiten eindelijk daar. Benieuwd naar JJ en Kevin hun eerste indruk? Check nu ‘De XBOX One X is op de redactie: Aansluiten geblazen!

HDR, 4K, Upscaling: De XBOX One X is binnen!

Alvorens de heren aan de slag gaan met toffe games, praat Kevin eerst even over wat technische implicaties. JJ is hier zoals bekend wat minder van en spreekt vooral over een zekere ‘vet of niet-factor’. Zoals een console anno 2017 betaamt, dienen er voordat de heren los kunnen met toffe games, eerst een sloot aan updates geïnstalleerd te worden. Dit tot frustratie van zowel Kevin als JJ, die niet langer het geduld kunnen opbrengen langer te wachten op de grafische pracht en praal van de XBOX One X. De mondiale gamesmedia is inmiddels ook volop aan de slag met de de console. De reacties zijn wisselend, maar niettemin lijkt het zo te zijn dat Microsoft niet heeft overdreven met de grafische kracht die de XBOX one X toegeschreven werd.

Hebben jullie de Microsofts nieuwste console al in huis? Zo ja, wat zijn jullie ervaringen? Laat je horen in de comments onder De XBOX One X is op de redactie: Aansluiten geblazen!

Loading...
 • Remco Hoekstra

  Mijn console is nog niet binnen bij de Media markt. Zucht.

  • Harry

   Vreemd. In de Media Markt in Rotterdam centrum hebben ze gewoon een stapeltje staan in de vrije verkoop.

 • Steven

  heeft de cameraman gezopen ofzo?

 • Rachid Groeizaam

  Xbox x is echt een stap in de goeie richting

 • cartman

  Kevin is een aanwinst voor gamekings! Goede, rustige, duidelijke uitleg.

 • Gooner 070

  Goede gozer die Kevin groeit enorm ??

 • Toby Ziegler

  Beetje jammer dat er wel wordt gezeurd over 1TB, maar niet even uitgezocht hoe het dan werkt op de Xbox. Vanaf de originele One is dat namelijk een supersimpel dingetje. Stap 1 je gaat naar de Mediamarkt en haalt voor €80 een 2TB HDD, stap 2 je duwt de usb kabel in de Xbox et voila… 3TB (1 intern + 2 extern}. Dat dat bij de playstation backuppen, openmaken, eruit schroeven enz is, is hier toch helemaal niet relevant?

  Met zo’n externe hdd kom je ook meteen een beetje op JJ zn punt. Die hdd is namelijk portable, je kunt em meenemen naar vrienden. Maar ook 2 of 3 in de kast leggen om direct oudere games te kunnen spelen.

  • Geeny

   Dat wordt toch ook gewoon als optie uitgelegd in de video?

   • Cheerios

    yep. Leuke is dat je 2usb hebt aan de achterkant. Blijft mooi uit het zicht.

 • optimuspecs

  Je zegt het goed Kevin! Niet de patch is 100GB, maar de game + de patch! Bij brievenmaandag werd er gezegd dat de patches van de games 100GB waren.

  Je kaart ook terecht aan, dat dit niet een Xbox 1X probleem is, maar telt even goed voor de ps4 en zeker de ps4 pro ( en pc ). Console gaming gaat nu richting de 4K, high res assets, HDR. Koop gewoon een externe hard drive, plug-and-play en dan heb je geen probleem.

  • Cheerios

   Rede online kan ook zijn omdat Boris de xbox niet had ingesteld als “main” maar als gast. Dan moet je verplicht online op live

   • optimuspecs

    Ah, goeie.

 • joristhewise

  Bij sommige tv’s moet je eerst de ondersteuning voor HDR aanzetten bij de HDMI poort waar je de Xbox op hebt aangesloten. Volgens mij heet dat de Deep Color Mode. Vaak zijn het maar een paar HDMI poorten op de tv die het ondersteunen.
  Verder ben ik heel erg benieuwd naar jullie bevindingen :D. Maar controleer dus even op de TV waar je de Deep Color Mode kan aan zetten en sluit de Xbox One X op die poort aan, voer de test uit van het beeld en je hebt als het goed is HDR beeld bij je games in 4K :D.

 • Emiel van Daele

  Grappig dat Kevin hier gewoon glas hard zegt dat native 4K er zichtbaar beter uitziet dan de upscaled versie. Koos beweerde eerder vandaag nog in een ander item dat het niet zichtbaar is.

  De support vanuit de industrie is inderdaad groot. De XboxOneX heeft bij de launch al meer titels die geoptimaliseerd worden voor de X dan PS4Pro na een jaar. Hoe komt dat? PS4 is het populairdere platform. Wat doet Microsoft goed deze keer?

  Je kan de schijf van de XboxOneX niet vervangen. MSFT kiest voor de mogelijkheid om via USB3 externe schijven erin te prikken. Grote voordeel is dat je altijd je games kan meenemen. Ideaal, de XboxOneX was binnen en ik kon direct mijn externe schijf inprikken en beginnen met gamen. Hoefde niks opnieuw te patchen.

  • Michael

   Lol, dat van die HDMI kabel proberen ze bij de mediamarkt ook altijd…

   • Emiel van Daele

    HDMI V1.4 is wel echt speciaal voor 4K. Ik zou er zelf geen andere kabel voor gebruiken, zeker omdat hij er bij zit

    • DJ_Alfist

     Is het niet HDMI 2.0? Ik dacht dat ze zelfs HDMI 2.1 wilden doen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd?

     • Cheerios

      v2.0 kan 4k60fps, v1.4 max 4k30fps. 1.4 kabel kan wel 2.0 overdragen, alleen kabellengte korter (kabeladers zijn dikker bij 2.0 door hogere bandbreedte en frequentie).

     • Emiel van Daele

      Yup, HDMI 2.0b poort.
      Ik dacht gelezen te hebben dat de kabel 1.4 is maar daar begin ik nu aan te twijfelen.

     • Cheerios

      De kabel is niet zo gek lang, 60fps zal wel lukken denkik. (anders hadden ze dat niet in de ad gezet)

  • Chiyaho

   Laten we eerlijk zijn: het verschil tussen Native 4K en “Upscaled 4K” wel of niet zien hangt van nogal wat factoren af: Upscaled vanaf welke resolutie? Wat voor manier van upscalen wordt gebruikt? Hoe groot is het scherm? Hoever zit je van het scherm af? Hoe is het scherm ingesteld? etc. Denk dat het per geval verschilt of je het verschil wel of niet kan zien, soms zul je wel heel goed moeten kijken en andere keren valt het direct op.

   Sommige andere grafische instellingen zoals draw distance vallen mij zelf in ieder geval altijd veel sneller op. Maar dat is misschien een andere discussie.

  • Harry

   Kevin zit dichter op z’n 4K tv dan Koos. News at eleven.

  • Context Emiel, context. Ik zeg dat het op een scherm van 55 inch op 4 meter afstand niet zichtbaar is. Ga je er een meter vandaan zitten natuurlijk wel, alleen voor de meeste mensen niet reëel. Speel je op een PC monitor, is het weer een ander verhaal. Niet mijn woorden gaan verdraaien dus 😉

 • jongeman90
  • Emiel van Daele

   why? doe dit niet aub!
   wat mij betreft deze post verwijderen

   • Steven

    Hij zet gewoon het spamfilter aan en steekt een joint op. Denk dat jij je er drukker om maakt dan Boris zelf haha.

  • Chiyaho

   Wow, je had het niet kunnen raden.

 • Tijl Van de Velde

  Het is 1TB aan opslag JJ. Geheugen is nog iets anders.

 • IkDraagRibBroeken

  een goede kope manier om een externe harde schijf te kopen is om gewoon een behuizing te kopen voor je hardwade schijf.
  https://www.allekabels.nl/usb-harde-schijf-behuizing/6330/1230736/usb-2.0-harde-schijf-behuizing-2.5-inch-ide.html?gclid=Cj0KCQiA84rQBRDCARIsAPO8RFwIhe4kxplvUHHyzDRscyXbG6j-MvjvmK0Rk0ILvSxb85kRCiFVX1saAq7fEALw_wcB

  dan koop je nog de harde schijf en klaar ben je !
  http://maxict.nl/product/3530957/western-digital-blue-wd10ezex-1tb-interne-harde-schijf?btwview=in&rs=googleshopping&gclid=Cj0KCQiA84rQBRDCARIsAPO8RFyxZgtQWINOumZdUkSOy4sOXLD_FCaiXY3zcz5V9X1f4W1H4RSXvn8aAqClEALw_wcB~

  viola ! klaar is kees!, een best wel goedkope oplossing, je kan hem zo op ieder apparaat aansluiten!
  heb ik zelf ook gedaan toen mijn PC het begaf of toen ik thee op mijn laptop had gemorst, moest ik mijn harde schijf uit lezen!

  • ferrariking

   hij moet USB 3.0 zijn let daar wel op!

   • IkDraagRibBroeken

    jaah, maar het is gewooon een voorbeeldje voor mensen !

  • Ranesh Vai

   Nooit iets kopen bij MacICT. Verder scheelt het qua prijs nooit zo heel erg veel tussen een losse HDD en een externe HDD. Vaak is het zelfs goedkoper om de een of andere reden. Maar met het oog op de garantie die je gewoon op het geheel hebt, de tijd die je steekt in het plaatsen van de schijf en het pure gemak, is gewoon een externe schijf beter.

   Verder heb je een behuizing uitgekozen van 2,5″ en een HDD van 3,5″. En de goedkoopste behuizingen kun je van twijfelen over de kwaliteit ervan.

   • IkDraagRibBroeken

    kan je niet lezen ? het was gewoon een simpel voorbeeld! niet meer niet minder !
    ze kunnen het me vragen als je ze meer informatie willen hebben.
    bij mijn werkt het perfect ik heb ik voor slechts een paar euro’s een behuizing gekocht.

    ik heb expres een laptop hardeschijf gepakt omdat die meestal kleiner zijn, maar je kan net zo goed ook een normale pakken…
    sorry ? de tijd die je er in steekt? het is een kwestie van 2 minuten in elkaar zetten, want ik heb er zelf een!ik spreek uit ervaring met ICT producten.
    ik heb er zelf een van 15euro helemaal van metaal en die werkt super.

    en nogmaals het is een voorbeeld!
    ik heb dit in 2 minuten opgezocht en het was gewoon om ook wat inspiratie op te doen.

    just me and my nerdy brain!

    • Ranesh Vai

     Het is wel makkelijk om een simpel voorbeeld te geven en vervolgens een compleet onzinnig voorstel ermee te doen. Geen dan geen voorbeeld of links. Als je wil aangeven dat iets een mogelijkheid is, geef dan op zijn minst een voorbeeld dat daadwerkelijk werkt.

     • IkDraagRibBroeken

      Nerd, ik gebruik het zelf dagelijks deze dingen!Dus het werkt gewoom hoor,jij hebt ook geen verstand van ict hè ?

     • Ranesh Vai

      Jij gebruikt een 3,5″ HDD in een 2,5″ behuizing, ok….

     • IkDraagRibBroeken

      Gast, dit heb ik zelf niet !
      Het was gewoon een voorbeeldje! Dat jij alles zo letterlijk neemt… wat een nerd ben jij.
      En ik heb zelf een andere gekocht en daar passen alle harde schijven in!

      Mensen die dit willen moeten zelf toch ook nog onderzoeken, der zijn honderden behuizing en harde schijven waar ze uit kunnen kiezen nerd! Het is maar een voorbeeld.

     • Luckyluc

      Gast, doe gewoon normaal. Ranesh Vai heeft gewoon gelijk, en geeft gewoon een aanvulling op jouw verhaal zodat men niet perongeluk een combi van producten koopt die niet samen gaan. Dat jij je vervolgens aangevallen voelt, jezelf tot IT man kroont en scheld met “nerd” zegt enkel iets over jou.

     • IkDraagRibBroeken

      Gast, als of mensen deze combi die ik voorstelde gelijk gaan bestellen ?

      Het was gewoon een voorbeeldje meer niet! En daarbij werd er al gezegt door iemand anders dat get usb 3.0 moest zijn!het werd al gezegt.

     • IkDraagRibBroeken

      En daarbij zegt hij feitelijk dat deze dingen niet werken!

      Ik gebruik dagelijks behuizingen voor een hardschijf, misschien niet deze combinatie idd, maar ze werken zeker wel!
      Ik gebruik ze dagelijks!

 • MrPark

  Leuk item,maar als jullie een indruk willen geven van de xbox one x.. met een tv die geen hdr ondersteund.. mis je echt de helft vd ervaring.. HDR is net zo belangrijk als 4K en mischien nog wel belangrijker en beter zichtbaar als 4K. let erbij dan wel op dat je een 4K tv die HDR goed kan weergeven. zoals de oled tvs van nu.

 • Rotjeknor

  Ik irriteer me kapot aan hoeveel onzin/onjuistheden er in dit item worden genoemd. Lees je even 5 minuten in.

  • JJ

   Dan ben ik benieuwd. Noem eens een paar op.

   • optimuspecs

    Zie even mijn reactie: “De 1X doet aan super sampling, dus als je een 1080-scherm hebt, krijg je alsnog mooiere beelden. Het is niet zo dat de game, de optie MOET hebben om te kiezen tussen 4K en 1080p. Je hebt wel games die idd de optie hebben om af te spelen tussen 1080p en 4K, maar dat is iets anders.”

    Verder prima item.

    • Flap Drol

     Van 4K terugschalen naar 1080p geeft idd veel beter beeld dan de native 1080p van de gewone xbox, maar dat is wat te ingewikkeld voor gamekings lijkt het.

     • Cheerios

      Niet altijd, dingen als uitgebreidere belichting of betere texture packs zoals werd gezegd kunnen toch zorgen voor beter beeld op 1080p. Vandaar ook dynamische resolutie.

      Lang niet alle assets waren 1080p op de one, dus alleen dat al is een verbetering.

   • Rotjeknor

    Misschien is onjuistheden niet de juiste verwording maar het moet onwetendheid zijn.
    – Zie reactie optimuspecs
    – @05:50 je heb volgens mij van 1 en 2 TB (alleen 1TB beschikbaar)
    – HDD vervangen in xbox (niet mogelijk, wel uitbreiding met externe hdd)
    – De TV heeft wel degelijk HDR (oplossing voor jullie probleem is binnen 2 min gevonden op google. is ook niet echt fijn voor Samsung die jullie deze tv in bruikleen geven )

   • Cheerios

    Hier was je even in verwarring over:

    games worden niet meer gedraaid van disc, alles wordt altijd gekopieerd naar de hdd.

    Historie:
    De ps3 deed dit verplicht deels van disc deels hdd, bij de xbox360 kon je dit kiezen.

    Scheelt je wel internet, dat wel.

 • IkDraagRibBroeken

  goed item!Zo wel door JJ en Kevin een prima aanwinst !

 • roeland

  Zo, kek apparaatje jongens, en dan nu GAMES of niet MicroSOFT (van SOFTware weetje wel) Doe je naam ff beetje eer aan man :p

 • Ramon Zwiggelaar

  vind het nog steeds jammer dat ze niet gewoon de elite controller er bij hadden gedaan..

 • ramonddevrede

  Xbox one S alle games op externe hdd… xbox one x scorpio edition aangesloten… hdd herkend en alles doet het… was al bekend via twitter en kan bevestigen dat ik alleen de patches hoefde te downloaden en gamen maar !!!! Xbox One X is eindelijk weer goed in elkaar gezet.

  • Cheerios

   top-tip: je kunt nu ook game-data uitwisselen via LAN(nieuwe optie) . Super snel als internet traag is!

   • ramonddevrede

    ik zag de optie maar niet getest… Xbox One S was al afgekoppeld en 400 Mbit ziggo en haal vaak 200+ Mbit/s downloads via xbox dus had geen zin om het te testen… maar goede tip voor anderen… leuke opties heeft de nieuwe xbox one x…

    • Cheerios

     zeker op plekken met meerdere gebruikers op 1 internetverbinding handig ! Met Wifi AC zo gepiept

 • ???

  Spaar je de moeite GK genoeg andere sites

  • Cheerios

   De kritische houding van JJ heb ik nog op geen andere site gevonden 🙂

 • xspacefredx

  ??? xbox one x heeft toch cloud ?zo als de ps4 ook heeft

  • Cheerios

   Hij had het over de begintijd van de x360 (ergens in het jaar 2005).
   En ja cloud save via xbox/windows (cross platform).

 • ramonddevrede

  de reden dat ik de xbox one x heb gekocht terwijl ik momenteel game op 1080p via beamer is dat de xbox one s forza 7 toch heel erg slecht uitzag tov gtx1080 op pc. nu met xbox one x lijkt het wel op pc met gtx1080, nog niet zo mooi maar echt goed in de buurt voor die 500 euro.

 • Chiyaho

  Interrestant feitje: het dashboard van Xbox One X runt maar op 1080p omdat er zo meer geheugen vrij is voor de games. Wel grappig om mensen “zo dat is scherp” te horen zeggen over het menu soms trouwens.

 • Chris

  Ik ben erg benieuwd naar de test. Ik heb zelf een ps4 pro en ik ben wel tevreden, behalve dat ie af en toe zoveel lawaai maakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet heb gehaald voor 4k. Het ging mij juist voor de hogere fps. Wanneer ik de keuze heb ga ik ook voor 60 fps zoals bijvoorbeeld bij tomb raider. Dat is dan ook gelijk een wereld van verschil. Ik vind de x1x een mooi systeem maar ik vind de verschillen te klein (tot nu toe dan) om weg geblazen te zijn. Ja de verschillen met de ps4 pro zijn er maar ik denk dat je hier tijdens het gamen (ik zit niet constant naar scherpe randjes en mooiere schaduwen te kijken) niet zoveel van ziet. Ik zal sowieso niet naar de Xbox overstappen ivm de games. De exclusives van sony zijn voor mij gewoon veel beter.

  • Cheerios

   Lawaai van de ps4 merk ik vooral bij de niet-exclusives gek genoeg. Rede voor mij om deze dus bij voorkeur op de xbox oneS te spelen (graphics is voor mij ondergeschikt aan een straaljager).

   Toevoeging qua geluid/koeling:
   Het lijkt erop dat de nieuwe koeling van de xbox one x(vandaar het gewicht) gelijk is aan de one S is qua temperatuur (ign had een warmte camerabeeld).
   Dit is een mooie thermaldesign-prestatie, aangezien het stroomverbruik hoger is, maar het doosje kleiner.
   De gebruikte “vapor chamber” techniek is dus niet van invloed op geluid (?is dat zo).

   Ter vergelijking:
   De one (S) blaast lucht omhoog ipv naar achteren, met een ander type ventilator.
   Ps4 blaast naar achteren, maar geen vapor chamber.
   Naar het verschil in geluid als functie van stroomverbruik ben ik dus ook benieuwd!

 • Nephilim1977

  PS4 HDD upgrade is voor zover ik weet gewoon toegestaan volgens de garantie.

 • 1mb ->666kb >.> 🙂

 • Nexxje

  20:59 “Toets muisenbord ” ??? JJ heeft een nieuwe peripheral uitgevonden ? 😛

 • Bjorn

  Hmm eigenlijk een vrij nietszeggend item dit,hadden jullie je de tijd beter kunnen besteden aan iets echt nuttigs ipv filmen hoe een console aangesloten word op een tv en geupdate word,of is dit soms de content die jullie gratis bieden tegenwoordig,oppervlakkig en niets zeggend?

 • Marcel Willemse

  Het menu valt idd tegen wat betreft de resolutie maar de snelheid van het menu vind ik prima. Het mag toch wel eens op de schop worden genomen door Microsoft. Vergelijk ik het dashboard met de PS4 ziet het er op de Playstation toch stukken beter uit ook omdat je van die mooie thema’s kan toevoegen. Maar dat is uiteraard niet het belangrijkste. Ik heb de X nu twee dagen in mijn bezit en daarom een aantal dagen vrij genomen om non stop te kunnen gamen. Ik heb exact de zelfde tv kwa specs alleen de mijne is niet curved, ks8000 65inch, game Kings gebruikt de ks9000 als ik me niet vergis.

  Het verschil met de ps4 pro is echt groot te noemen dat kan ook niet anders met een power van 40% meer als welke console dan ook. Exclusieve games zien er op de pro natuurlijk top uit. Gears of War 4 heb ik zelf nog niet gespeeld op de X. Maar wel Assassins Creed Origins en wat is deze game mooi op de X in 4k en HDR. Super scherp beeld en de HDR effecten een lust voor het hoog. Soms ga ik ergens in de game stil staan om te kunnen genieten van het uitzicht of vlieg met me arend de lucht in om te kunnen genieten van de mooie omgeving. Deze game laat toch echt zien waar de X tot in staat is. De mooiste game die ik tot nu toe gezien heb.

 • Reamon

  Tof item!

 • Sang-G

  Ik ga volgende maand alsnog de PS4 PRo aanschaffen. De games die voor beide consoles uitkomen en voor mij heeft PS4 veel betere IP’s dan Xbox. Je koopt de console om de content en niet alleen voor de power. Dan is de keuze voor mij snel gemaakt. Vooral met play-asia.com met Japanse rpg etcetera op de PS4 is sick.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord