Menu Premium

World of Warcraft legende Chris Metzen keert terug bij Blizzard

Alex 17/12/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Amerikaanse Blizzard Entertainment heeft via haar website en bijbehorende social-mediakanalen bekendgemaakt dat Chris Metzen terugkeert bij het bedrijf, die hij in 2016 achter zich liet. Voor spelers van World of Warcraft is dit mogelijk goed nieuws, want Metzen was een belangrijke schakel voor deze langlopende MMORPG.

Metzen keert terug op het oude nest

Het Warcraft-universum kent een rijke geschiedenis aan memorabele momenten en iconische gezichten. Het is mede dankzij Chris Metzen dat al deze dingen hebben kunnen plaatsvinden. Metzen werkte namelijk sinds het begin van de jaren ’90 aan deze franchise en stond dus aan de wieg van alles wat wij weten van Warcraft. Hij verliet de studio in 2016 om een eigen studio op te starten, die zich voornamelijk richten op Boardgames. Na deze korte pauze keert de beste man weer terug. Metzen gaat aan de slag als Creative Advisor, zo laat World of Warcraft General Manager John Hight onder andere weten via Twitter.

Metzen zal zich voorlopig gaan richten op de toekomstige content van World of Warcraft. Later zal hij zijn spreekwoordelijke pijlen gaan richten op andere projecten binnen Warcraft. Welke projecten dit gaan zijn is echter nog niet bekendgemaakt.

Heeft World of Warcraft Chris hard nodig?

World of Warcraft is recent voorzien van een nieuwe expansion. Deze expansion draagt de titel Dragonflight en is de negende uitbreiding van deze MMORPG. Steven zou Steven niet zijn als hij niet in deze nieuwe content is gedoken, en zijn bevindingen zijn hier te vinden. De vorige uitbreiding – Shadowlands – was echter niet bij iedereen geliefd. Heeft de serie Chris Metzen nodig volgens jou? Of laat Dragonflight zien dat Chris net zo goed thuis kan blijven? Laat het ons vooral weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch