Menu Premium

World of Tanks wordt in overweging genomen voor de Xbox One

Karim Shehata 31/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

World of Tanks is op z’n zachts gezegd een succes. De free-to-play titel laat goed zien hoe er omgegaan moet worden met het gelijknamige model, waarbij je in principe niets hoeft te betalen om met de gehele game aan de slag te kunnen gaan. Zoals aangekondigd en beloofd, komt World of Tanks tussen nu en het begin van de herfst ook naar de Xbox 360. Dit lijkt overigens niet het enige platform te zijn van Microsoft waarop de populaire game straks gespeeld kan worden, want World of Tanks wordt in overweging genomen voor de Xbox One.

Dit lijkt echter pas te gaan gebeuren zodra er genoeg Xbox One’s over de toonbank zijn gegaan. Wanneer er dus binnen afzienbare tijd genoeg consoles verkocht zijn, vindt Wargaming.net CEO Victor Kislyi het een ‘no-brainer’ dat World of Tanks ook op de Xbox One verschijnt.

“Laten we wel realistisch blijven”, zegt Kislyi. “Ten eerste is de Xbox One nog niet eens verschenen. Daarnaast hebben we in alle voorgaande generaties kunnen zien hoeveel tijd het kost om genoeg consoles weg te zetten. Xbox Live heeft nu 47 miljoen gebruikers, toch?”, vraagt de CEO van het succesvolle Wargaming.net zich hardop af.

Aangezien het ontwikkelingsproces voor de Xbox One er heel anders uit ziet dan die voor de Xbox 360, zou je jezelf kunnen afvragen waarom het een “no-brainer” is voor Wargaming.net om de game zo makkelijk naar de Xbox One te brengen, mits er genoeg gebruikers zijn. “Technisch gezien is het makkelijk. Wanneer de console uitkomt en er zijn genoeg gebruikers, gaan we er mee aan de slag. Ik zie daarom ook geen obstakels voor de eventuele ontwikkeling van World of Tanks voor de Xbox One”, aldus Kislyi.

Hoewel de CEO van Wargaming.net nu misschien wel heel erg ver in zijn verrekijker kijkt, zou het, wanneer de console goed verkoopt, natuurlijk een ‘ABC’tje’ zijn dat de free-to-play titel ook naar de Xbox One komt. Voorlopig moeten we het echter doen met de PC en Xbox 360-versie van de game. De laatstgenoemde versie is overigens nog niet eens uitgebracht, want die verschijnt pas richting het einde van deze zomer.

World of Tanks wordt in overweging genomen voor de Xbox One

World of Tanks wordt in overweging genomen voor de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch