Menu Premium
Loading...

Wolfenstein: The New Order Trailer

Gamekings Redactie 08/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren is officieel de nieuwe Wolfenstein onthuld en vandaag zijn de eerste beelden uitgebracht in de Wolfenstein: The New Order Trailer. Kom maar op met de nazi’s en mechs!

Wolfenstein is een serie die al menige jaren meegaat. De eerste versie van de game kwam in 1981 uit op onder andere de Commadore 64. De meeste kennen echter de versie uit 1992: Wolfenstein 3D. Dit was een van de eerste ‘3D’ shooters uit de games geschiedenis. Sinds die tijd is de game van veel ontwikkelaars gewisseld. Dit laatste deel wordt ontwikkeld door Machine Games en wordt uitgebracht door Bethesda Softworks.

Het vorige deel werd uitgebracht door id Software zelf. Machine Games heeft wel gebruik gemaakt van id Software’s id Tech 5 engine om de game te ontwikkelen. Deze engine werd bijvoorbeeld ook gebruikt voor Rage.

Traditioneel spelen de Wolfenstein games zich altijd af in de Tweede Wereldoorlog en dat lijkt nu ook het geval te zijn. Zij het niet dat het een paar jaartjes later is dan dat we gewend zijn. Wolfenstein: The New Order speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid waarin de Nazi’s de oorlog hebben gewonnen. Inmiddels is het 1960 en is het aan B.J. Blazkowicz om de nazi’s, die een leger van mechs onder hun hoede hebben, te verslaan.

De trailer begint met beelden uit een fabriek waar we die mechs in elkaar gezet zien worden. Deze beelden worden begeleid door de stem van de hoofdpersoon uit de serie, B.J. Blazkowicz dus, en horen we All Along the Watchtower van Jimi Hendrix, die in deze realiteit dit nummer blijkbaar acht jaar eerder heeft uitgebracht.

De game gaat uitkomen op de PC, Xbox 360, PlayStation 3 en de volgende generatie consoles en staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar.

Wolfenstein: The New Order Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch