Menu Premium

Winkelketen stopt met verkopen van Pokémon kaarten na fysiek geweld

JeffreyHage 13/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Amerikaanse winkelketen Target stopt met het verkopen van fysieke (Pokemon) kaarten. Dit dankzij een combinatie van factoren, waaronder de pandemie, het kapitalistische stelsel en het feit dat sommige mensen gewoon eikels zijn. De kaarten die onder andere uit de schappen zijn gehaald, zijn Pokémon kaarten. En dit is uiteraard niet gek gezien het feit dat de prijzen van Pokémon kaarten momenteel door het dak heen gaan. En sommigen zijn klaarblijkelijk wel heel vastberaden om die ene kaart te pakken te krijgen..

Alleen fysieke winkels

Voor verzamelaars hebben we alvast een nuance: alleen de verkoop in Amerika van fysieke kaarten gaat achter slot en grendel. Online gaat de verkoop uiteraard nog gewoon door en het gaat niet gemakkelijk zijn om dit ooit aan banden te leggen. De Amerikanen mogen tot morgen nog genieten van de koop van de Pokémon kaarten in de winkel, daarna is het afgelopen. Target zegt overigens dat het niet gaat om een permanente stop van kaartverkoop, maar slechts een tijdelijke opschorting. De kaarten waar Target zijn stopt zijn de NBA, MLB, NFL en – uiteraard mogen we wel zeggen – Pokémon kaarten. En de factoren voor het stoppen van deze verkoop zijn hierboven al opgesomd; maar daarnaast worden de kaarten nu minder gemaakt, waardoor winkels minder verkopen en de run op kaarten alleen maar groter wordt. Met fysieke gevolgen..

Gevechten

Het is logisch: als de prijs van goederen hetzelfde blijft, maar de waarde ervan omhoog gaat komt er een run op dat product. En nu zijn dit dus Pokémon kaarten, met behoorlijk heftige gevolgen. In Brookfield (Wisconsin) zijn er al verhalen opgedoken van mensen die met elkaar op de vuist zijn gegaan over ‘ruilkaarten’. Met uiteindelijk het enge feit dat een betrokkene een wapen trok om de betreffende kaart te pakken te krijgen. Zulke Wild West taferelen gaan hier in Nederland waarschijnlijk niet zo snel plaatsvinden, maar het is wel goed om wellicht even naar de zolder van je ouders te gaan. Wie weet ligt daar wel een kaart waarmee je een leuk geld bedrag kan opeisen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch