Menu Premium

Pokémon kaart voor meer dan 300.000 dollar geveild

JeffreyHage 31/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De ouderwetse Pokémon kaarten blijven ongekend populair. Eerder deze week werd duidelijk welke Pokémon het populairst is in alle landen (spoiler: Nederland koos voor Lapras). Nu is er ook een zeldzame Charizard kaart opgedoken die geveild is, en hou je vast, voor $311.800. De kaart is uiteraard zeldzaam en heeft een iets andere print dan de gewone kaart. Ook is de kaart in uitstekende staat. Dit is overigens niet de eerste keer dat een Pokémon kaart wordt verkocht voor een hoog bedrag.

Een unieke kaart

Het eerste bod voor de kaart was net geen tien dollar ($9,99). Daarna ging het hard en liep het bedrag al snel op tot de magische $311.800. Maar waarom werd er zoveel voor deze kaart neer getikt? Om te beginnen behoort deze kaart tot de fameuze first edition. Dat betekent dat het één van de eerste kaarten is die ooit op de markt kwamen. Daarnaast is de schaduw bij deze kaart niet aanwezig, waardoor zich ook onderscheidt van alle andere Charizards. De kaart heeft ook nog eens de hoogste rating gekregen qua conditie, dus het is een perfecte kaart met unieke features. Als je dus nog Pokémon kaarten ruilt let dan goed op: wie weet vind je nog een gen 1 kaart die ook veel waard is!

The trading card game

De verkoop van fysieke kaarten van spellen is natuurlijk al jaren hot and happening. Wat ooit begon met MLB kaarten en voetbalplaatjes is uitgelopen tot een complete rage. Zo vond een tijd geleden een man uit Amerika nog een Magic The Gathering kaart van meer dan 60.000 dollar. En nu is er dus deze Charizard kaart opgedoken die geveild is voor meer dan 300.000 dollar. De reden dat deze kaarten zo duur worden? Simpel gezegd: omdat ze hun waarde vasthouden. Als je jouw geld op de bank zet, wordt het vanwege de inflatie steeds minder waard. Terwijl als je het in een zeldzaam product stopt, het als maar meer waard wordt, omdat er geen nieuwe producten meer worden bijgemaakt!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch