Menu Premium

WHO raad ‘actieve’ games aan tijdens COVID-19 quarantaine

Dansky 26/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De World Health Organization (WHO) deed een, voor hen, wel heel opmerkelijke uitspraak om gezond te blijven: speel actieve games!

WHO en games: een geschiedenis lesje

Eerst even een klein geschiedenis lesje. De WHO en games zijn geen boezemvrienden. Immers kan gamen schadelijk zijn voor de gezondheid. De WHO heeft vorig jaar besloten dat gameverslaving een officiële psychische stoornis is. Dit ten grote ongenoegen van o.a. de ESA die vindt dat gamers gewoon heel veel passie hebben voor gamen. In dit artikel gaan we daar nog even dieper op in.

The enemy of my enemy..

Afijn, dat was vorig jaar. De tijden zijn veranderd sinds toen. En met name deze huidige tijd heeft aparte maatregelen nodig. Iets met de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Want de WHO heeft in een tweet laten weten dat zij actieve games aanraden om te spelen tijdens het thuisblijven. Naast actieve games spelen wordt ook touwtje springen, dansen op muziek, krachttraining en online oefeningen benoemd. Maar dat is lang niet zo leuk als ‘actieve’ games spelen natuurlijk!

Games to the rescue

Wij gamers weten dit natuurlijk al jaren: games kunnen enorm helpen bij een heel scala aan problemen. Educatie, escapisme, een rustpunt of een makkelijkere manier om sociaal contact te hebben is maar een kleine greep uit de hulp die games kunnen bieden. En nu komt gezond worden door actieve games spelen daar ook nog eens bij in deze tijden van nood. Of dit echt werkt? Kijk maar eens naar JJ die zich helemaal laat gaan op de Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch. Of herinner je, je nog dat Wii Balance Board waarop je een heel fitness programma had? Of de Sound Stage Mode van Super Mario Party?

De sportschool komt naar jou toe

Dus in plaats van naar de sportschool gaan kan je nu tussen de Call of Duty’s, Ori’s en Animal Crossings even een andere game opstarten en hoef je alleen maar van je kont af te komen. Fit blijven was, in theorie, nog nooit zo simpel. Nu de discipline nog ontwikkelen natuurlijk.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch