Menu Premium

Werkt Rockstar op dit moment aan meerdere onaangekondigde games?

Jan Johan Beldrok 11/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het
Oud-medewerkers (zeker die van Rockstar) zijn altijd een mooie, maar tevens levensgevaarlijke bron van informatie. Je weet nooit waarom iemand die bij een developer werkt of werkte, uit de school klapt. Want wat bereikt hij of zij ermee, anders dan een hoop gezeik van zijn (ex-)baas en een mogelijk ontslag of proces aan de broek? Daarom is het altijd zaak een bericht als dat van een oud-medewerker van Rockstar India met een half zakje zout te nemen. In een soort van interview op Instagram meldde Angith Jayarajan dat Rockstar op dit moment bezig was met meerdere games. Waarna het speculeren weer volop begon. Want hé, Rockstar.

Werkt Rockstar aan GTA VI en Bully 2?

Zou het GTA 6 zijn? En Bully 2? Feit is dat we het niet weten. Rockstar is een hermetisch afgesloten vestiging. Zelden of nooit lekt daar nieuws naar buiten. Een reden daarvan is dat slechts een klein deel van het bedrijf (lees de gebroeders Houser en wat mensen uit management) echt weten wat de grootmacht echt gaat uitbrengen. Dat er demo’s worden gemaakt of games in een proeffase zitten, dat is logisch. Ook bij partijen als EA, Ubisoft etc zijn meerdere games in ontwikkeling, die mogelijk nooit uitkomen. Kleine teams zijn daar voor verantwoordelijk.

Hoe betrouwbaar is een ex-medewerker als bron

Kunnen we uitspraken van Angith Jayarajan daarmee als bullshit aanmerken? Nee, dat gaan we hier niet beweren. Maar we kunnen lastig geloven dat iemand die behoorlijk ver van het vuur af zit (Rockstar India), exact weet wat de publisher de komende tijd gaat doen. En geen namen noemen is ook zo gemakkelijk. Zoals we al aangaven, elke developer heeft altijd teams op verschillende games zitten. Je wedt niet op één paard. Natuurlijk is Rockstar al aan GTA VI begonnen. Mogelijk al minimaal een jaar geleden. En wie weet kijkt een team of Bully 2 nog werkt. Maar we denken niet dat ze opeens meerdere games per jaar of één game per jaar gaan uitbrengen. Alles wordt op GTA en Red Dead Online gezet en daarna op GTA VI.
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch