Menu Premium

Weinig snuggere Call of Duty cheater bewijst zelf zijn eigen cheat gedrag

Jan Johan Beldrok 31/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Call of Duty streamer Kenji heeft deze week per ongeluk aangetoond dat hij cheats gebruikte tijdens een toernooi waar geld op het spel stond. Nadat opponenten het vermoeden kregen dat de beste man cheatte, wilde Kenji bewijzen dat dit niet het geval was. En dat ging niet helemaal zoals hij bedoeld had. In plaats van zich vrij te pleiten, leverde hij zelf het klinkende bewijs voor zijn valse praktijken. Een dubbele sukkel dus…  

Wallhack levert Call of Duty streamer de winst op

De streamer ontkende dus bij hoog en laag dat hij vals speelde tijdens het toernooi. Om zijn onschuld te bewijzen, richtte hij daarom een webcam op zijn monitor en speelde een match 2v2 Search and Destroy. Kenji’s team won de 2v2-wedstrijd (goh, hoe zou dat  nu kunnen), maar zijn concurrenten ImSasukee en iLuhvly besloten de resultaten te betwisten. Ze vertrouwden de zaak niet helemaal. Tijdens het bekijken van Kenji’s stream merkte de toernooileiders iets vreemds op. Kenji’s webcam liet op een gegeven duidelijk zien dat hij wallhacks gebruikte. Een wallhack is een even trieste als veelgebruikte cheat waarmee je vijanden door muren kunt zien. Dat Kenji de wallhack aan had staan kon je duidelijk zien door de zwevende rechthoeken die op zijn monitor verschenen. Dit zijn boxes die rond de opponenten zijn getekend en die een cheater over de kaart kan volgen. Wat je echt een mega voordeel oplevert. 

Ricochet Anti-Cheat-software werkt nog niet goed genoeg

Na het onderzoek is Kenji verbannen uit zijn de Checkmate Gaming toernooien, waar hij sinds eind 2020 blijkbaar bijna $ 4.000 had verdiend met Call of Duty te spelen. Hoewel dit specifieke geval van cheaten een happy end heeft, toont het wederom aan dat het Activision nog steeds niet lukt om Call of Duty echt cheat vrij te krijgen. Zelfs de speciaal hiervoor ontwikkelde Ricochet Anti-Cheat-software helpt dus (nog) niet genoeg.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch