Menu Premium

Watch Dogs website brengt gegevens van Europese steden in kaart

Gamekings Redactie 27/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

WeareData, de Watch Dogs website brengt gegevens van Europese steden in kaart. Het betreft voorlopig nog de metropolen Berlijn, Londen en Parijs. Hiermee toont de site aan dat de hedendaagse realiteit en fictie van de game helemaal niet zo ver uit elkaar liggen als je misschien denkt.

WeareData werd twee dagen geleden in het leven geroepen om openbare data, die centraal staan in ons dagelijks leven, te verzamelen en in kaart te brengen. Het doel is om de bezoeker van de website te laten ontdekken in hoeverre de hyper-connected wereld eigenlijk al werkelijkheid is en dat alles en iedereen werkelijk met elkaar in verband staat. Het concept van Watch Dogs waarbij de hoofdpersoon Aidan Pearce slim gebruik maakt van dit soort data, is in realiteit geaard en dus niet erg ver gezocht.

WeareData brengt de verzamelde gegevens in kaart in een drie dimensionaal systeem waar bijvoorbeeld openbaar vervoer tijdschema’s, wifi spots en telecom netwerken te zien zijn. Bevolkingsgegevens, gsm locaties, locaties van beveiligingscamera’s en zelfs social media worden getoond in deze tot de verbeelding sprekende website. De hoeveelheid in kaart gebrachte data is immens en doet beseffen dat we werkelijk in een periode van oneindige connectiviteit leven.

We bevinden ons vandaag de dag dus in een allesomvattende matrix van data, die ervoor zorgt dat we georganiseerd onze dagelijkse gang kunnen gaan. Watch Dogs stelt de speler in staat om, door middel van de hoofdpersoon zijn mobieltje, dit soort vergaarde data te manipuleren. De WeareData website dient (gelukkig) alleen ter inzage.

Wil je dit soort informatie ten goede (of ten slechte) gebruiken, dan zal je toch echt moeten wachten tot de release van Ubisoft’s monstergame. Watch Dogs wordt namelijk op 22 november in heel Europa gelanceerd.

Watch Dogs website brengt gegevens van Europese steden in kaart

Watch Dogs website brengt gegevens van Europese steden in kaart

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch