Menu Premium

Watch Dogs is uitgesteld naar 2014

Gamekings Redactie 15/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De meest geanticipeerde game van dit jaar was zonder twijfel GTA V. Er kwam eigenlijk maar één titel een beetje in de buurt van de gigantische hype rondom de reeds uitgekomen titel, namelijk Watch Dogs. De nieuwe IP van Ubisoft, welke een kritische blik geeft op onze huidige informatie-maatschappij, waarin hacken een steeds grotere dreiging lijkt te worden, maakte tal van gamers laaiend enthousiast en zou nog dit jaar voor de current-gen moeten verschijnen. Helaas maakt de game nu definitief geen kans meer op de titel “Game van 2013”, want Watch Dogs is uitgesteld naar 2014.

UPDATE: Ook Ubisoft’s next-gen racegame, The Crew, is uitgesteld naar tenminste de lente van 2014. Waar Watch Dogs zeker dit jaar uit zou komen, stond de release van The Crew gepland voor het begin van 2014. Zowel Watch Dogs als The Crew zullen na deze aankondiging zeker niet voor 30 april 2014 verschijnen.

Via een post op hun blog heeft Ubisoft zojuist bekend gemaakt alle versies van Watch Dogs uit te stellen naar de lente van 2014, zowel de current- als de next-gen exemplaren. Het idee om de game uit te stellen spookte al langer door de hoofden van de ontwikkelaar, maar nu hebben ze de knoop definitief doorgehakt. De voornaamste reden voor het uitstel is dat ze gewoonweg nog niet tevreden zijn met het eindresultaat en ze willen absoluut geen game op de markt brengen waar ze zelf niet honderd procent achter staan. Wat mij betreft is de enige reden om een game uit te stellen, een dergelijke als Ubisoft hier neer zet. Niets is vervelender dan het spelen van een game die eigenlijk nog niet helemaal af is, vol zit met bugs en glitches en waar de day one patches je om de oren vliegen. Het is even slikken, want we willen allemaal natuurlijk gewoon zo snel mogelijk aan de slag met de duistere titel, maar toch sta ik persoonlijk achter Ubisoft’s beslissing.

Bovendien komt het voor ons Nederlanders wel goed uit, nu hoeven we tenminste niet meer de current-gen versies aan te schaffen, maar kunnen we het eerste kwartaal van 2014 direct met de dikste Watch Dogs aan de slag op de PlayStation 4 of Xbox One.

Watch Dogs is uitgesteld naar 2014

Watch Dogs is uitgesteld naar 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch