Menu Premium

Watch Dogs grafische downgrade leidt tot nieuwe pre-release policy

Mark Hoogland 06/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ruim een jaar geleden haalde Ubisoft zich heel wat ellende op de hals met de release van Watch Dogs. Het gelikte Chicago van de game, zoals getoond op de E3 van 2013, bleek in werkelijkheid grafisch te zijn teruggeschroefd. Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, liet vandaag in een interview met The Guardian weten het voortaan anders aan te zullen pakken.

Zo geeft Guillemot toe dat Ubisoft met Watch Dogs wellicht wat te veel hooi op de vork heeft genomen. Hoewel van mening dat de game kwalitatief wel degelijk geslaagd is, erkent hij de complexiteit van het opzetten van de nieuwe IP. “Vloeiende multiplayer, connectiviteit met mobiele telefoons en tablets, zo veel dingen – het was misschien iets te veel voor een eerste deel”, aldus Guillemot. Al in januari gaf creative director Jonathan Morin op zijn beurt aan dat Watch Dogs zijn gebreken had en dat er bij een eventueel vervolg zeker één en ander omgegooid zal moeten worden.

Ubisoft belooft in het vervolg voornamelijk te letten op de speelbaarheid van games op de target consoles, in plaats van gebruik te maken van high-end pc’s die de gemiddelde gamer niet in huis zal hebben. De console gamer ziet vanaf nu dus letterlijk wat hij krijgt, aldus Ubisoft.

Bron: IGN

Watch Dogs grafische downgrade leidt tot nieuwe pre-release policy

Watch Dogs grafische downgrade leidt tot nieuwe pre-release policy

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch