Menu Premium

Walmart stopt met de promotie van gewelddadige video games

Reilly 09/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen week heeft Amerika meerdere vreselijke schietincidenten te verduren gehad. In reactie daarop zijn er mensen die de oorzaak achter die aanslagen bij video games leggen. Walmart, een gigantische winkelketen in Amerika, lijkt zich nu van de ophef te willen distantiëren door promotie van “gewelddadige” en “agressieve” games weg te halen.

Stappenlijst

Een werknemer van Walmart plaatste een foto op Twitter van een stappenlijst die hij moest uitvoeren. Zo moet hij consoles uitzetten die demo’s draaien van games die geweld tonen. Ook moeten alle eventuele promotie evenementen rondom “combat style” en third-person shooter games geannuleerd worden. Vermoedelijk dat “combat style” refereert naar first-person shooters? Overigens verkoopt Walmart wel nog steeds echte geweren, en zal het dat ook blijven doen.

Walmart niet de enige

Walmart is niet de enige partij die actie onderneemt. ESPN, een televisiezender in Amerika, heeft een uitzending van een Apex Legends toernooi geannuleerd.

Volgens sommigen ligt de schuld bij Fortnite, zoals de vrouw bij Fox News in onderstaande video.

 

Ook Donald Trump is van mening dat de schuld ligt bij video games.

Niets nieuws natuurlijk

Hoewel de incidenten van deze week natuurlijk vreselijk zijn, worden video games al veel langer als scapegoat gebruikt. Zo was er iemand in 2003 die twee politieagenten dood schoot. Tijdens de rechtszaak werd er beweerd dat de dader geïnspireerd was door Grand Theft Auto: Vice City. Diezelfde maand schoten twee tieners twee mensen dood, dit keer schijnbaar geïnspireerd door Grand theft Auto III.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch