Menu Premium

Vrouwelijke racers zijn bevestigd voor Driveclub

Gamekings Redactie 19/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Driveclub, de PlayStation 4 exclusive racegame, gaat iets doen wat nog niet veel race-games hiervoor hebben gedaan. De game krijgt namelijk de mogelijkheid te kiezen voor een vrouwelijk personage. Dit liet Paul Rustchynsky, de game director van Driveclub, weten via een reactie op een Twitterbericht. Hierin werd de vraag gesteld of het voor iemands vrouw mogelijk was om een vrouwelijk personage te spelen in de game. Hierop reageerde hij kort en bondig: “She most certainly will be able to :)”. Een dikke ‘ja’ dus. Kortom, vrouwelijke racers zijn bevestigd voor Driveclub.

Driveclub is een PlayStation 4 exclusive racegame die al gepland was bij de launch van de console uit te komen. Dit is toen om verschillende redenen niet gebeurd. Er was bijvoorbeeld een probleem met het “dynamic menu”, wat ervoor moest zorgen dat het makkelijker was om te switchen tussen de verschillende menu’s, clubs en races. Onlangs heeft Driveclub toch een releasedate gekregen, de game zal namelijk op 8 oktober in Europa uitkomen voor de PlayStation 4.

Driveclub wordt ontwikkeld door Evolution Studios, die bekend is van andere racegames zoals Motorstorm en World Rally Championship. De game zal zich voornamelijk gaan focussen op races op de weg en niet off-road, zoals in Motorstorm het geval was. Daarnaast zal Driveclub ook een team-aspect bevatten, waarmee je online jouw team kan managen en dit dan kan delen met je vrienden.

Driveclub wordt straks ook voor nop downloadable voor PlayStation Plus gebruikers, dit was al aangekondigd tijdens de E3 van 2013. De gedownloade versie zal wel minder opties bevatten dan de retailversie. Zo zitten er minder auto’s en muziek in, maar moet je het ook doen met minder trophies. De game zal wel hetzelfde aanvoelen en het is mogelijk om te spelen met mensen die de retailversie bezitten. In beide gevallen zullen er dus straks ook in ieder geval vrouwelijke coureurs te kiezen zijn!

Vrouwelijke racers zijn bevestigd voor Driveclub

Vrouwelijke racers zijn bevestigd voor Driveclub

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch