Menu Premium

Volgens analisten geen opvolger van de Switch dit jaar

Dansky 04/01/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ten eerste de beste wensen vanuit ons natuurlijk! Wij hopen dat jullie vingers er nog aan zitten want zonder vingers is het lastig gamen. Het is mogelijk natuurlijk, maar een soort extra hardcore mode. Enfin, bij het nieuwe jaar horen natuurlijk de voorspellingen! Nintendo komt gemiddeld om de 5 jaar met een nieuwe console uit. De Switch kwam uit in 2017. Dus gaat het dit jaar gebeuren?

2017 + 5 = 2022

Hoge wiskunde, we weten het. Als Nintendo zich vast zou houden aan hun routine dan zouden ze dit jaar met een nieuwe console uit moeten komen. De Switch kwam uit op 3 maart 2017 dus in theorie zou er dit jaar een nieuwe console moeten verschijnen. De analisten denken daar echter anders over. Volgens Gamesindustry.biz komt er dit jaar geen nieuwe Nintendo console maar komt deze pas in 2024. Waarom pas in 2024? Dat wordt niet uitgelegd. Maar gezien de nieuwe Zelda game dit jaar uit komt is het natuurlijk slim om nog even te wachten. Want zo’n knaller van een titel brengt extra geld in het laatje. En volgens Nintendo hoeft het ook nog niet.

Switch zit in de middelste fase van de cyclus

Volgens de mannen aan het roer bij Nintendo zit de Switch nog in de middelste fase van zijn productcyclus. Dit bleek uit een Q&A van investeerders in november 2021. In deze Q&A kwam ook naar voren dat er in 2021 nog genoeg te doen was qua onderzoek naar de opvolger van de Switch. Gezien de Switch nu in de volwassenheidsfase zit van zijn cyclus komt dat maar goed uit want de Switch brengt veel geld in het laatje dat weer kan gestoken worden in een opvolger. Logisch ook; want waar wil je heen vanaf de Switch? Het moet volgens Nintendo dan ook een daadwerkelijke verbetering zijn. Een ├ęcht nieuwe beleving en niet een kleine upgrade zoals de OLED of de Lite variant. Tot die tijd vermaken wij ons nog pri-ma en kijken wij reikhalzend uit naar de opvolger. Maar eerst de nieuwe Zelda natuurlijk!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch