Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe zou de opvolger van Nintendo Switch er volgens ons uit moeten zien?

18/05/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo Switch is een console waar wij niet snel genoeg van kan krijgen. De succesvolle hybride console is al een tijdje op de markt en heeft maar liefst 105 miljoen stuks verkocht sinds de release. Nintendo heeft inmiddels drie verschillende variaties uitgebracht van de Switch: de Nintendo Switch, de Nintendo Switch Lite en het OLED model. Onlangs gaf de president van Nintendo, Shuntaro Furukawa, aan dat het niet makkelijk was om te verzinnen wat de volgende console voor Nintendo moet gaan worden? Want nu ze 105 miljoen fans hebben, willen ze die straks niet afstoten met een console die niemand wil. Kijk naar debacle WiiU. Boris, Huey & JJ zijn de slechtsten niet en gaan Furukawa in dit item helpen. Hoe moet de opvolger van de Switch er volgens hen uit gaan zien?

Moet opvolger innovatief zijn of gewoon versie 2

Nintendo brengt vaak verschillende variaties uit hun consoles. Vraag is vaak wel of deze nieuwe varianten daadwerkelijk een vernieuwde en nuttige functie bieden? Kijk bijvoorbeeld naar het laatste Switch OLED model. De Nintendo community was razend. Voor televisie gebruikers was dit ‘compleet nutteloos’. Het nieuwe model bood immers geen verbetering op het gebied van prestatie aan, maar bracht alleen een OLED paneel op de handheld console zelf. Een medewerker van Nintendo had hierover getweet en kreeg een hoop verbale stront over zich heen. Hij gaf toe dat er geen andere verbetering was en dat mensen dus gewoon moeten blijven bij het oude model als ze niks met het OLED model hadden. Maar ooit moet je de volgende stap gaan zetten. De vraag is hoe. Met een radicaal nieuw model vol innovatieve snufjes. of gewoon plat de Switch 2?

Concurrentie van de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is destijds nog steeds dé perfecte console voor onderweg en thuis. Ideaal ook voor party games met familie en vrienden. De vraag is alleen voor hoelang? Er is namelijk een nieuwe concurrent op de markt, de Steam Deck. Een krachtig stuk gear met een vele groter aanbod aan games. Schrikt Nintendo daarvan en gaan ze iets andere proberen? Of houden ze vast aan de kracht van de combinatie van goedkopere hardware en de typische Nintendo games. Boris, Huey & JJ hebben er een uitgebreide discussie over. En natuurlijk een duidelijke mening.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch