Menu Premium

‘Volgende Call of Duty gaat Call Of Duty: Modern Warfare heten’

Reilly 24/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De volgende Call of Duty zal er weer eentje in de Modern Warfare reeks zijn – dat wisten we al dankzij een lek. Het meest recente deel in die reeks was natuurlijk Modern Warfare 3. Het zou dus de verwachting zijn dat de volgende – die dit jaar uit zal komen – die 3 zou vervangen met een 4.
Activision lijkt er echter voor te kiezen om helemaal geen cijfer te gebruiken. Jason Schreier van Kotaku, die over het algemeen vrij goed ingelicht is, zegt namelijk te kunnen bevestigen dat de volgende “Call of Duty: Modern Warfare” zal gaan heten. Volgens Jason wilt Activision hiermee het eerste deel in de serie een “soft reboot” geven.

Emotionele Modern Warfare momenten

Jason weet verder ook te vermelden dat Infinity Ward, de ontwikkelaar achter de reeks, terug wil gaan naar meer duistere, impactvolle momenten. Met name de vliegveld missie uit het tweede deel van de reeks waarbij je als speler tientallen onschuldige burgers neerschiet dient ter inspiratie.

De vliegveld missie in Modern Warfare 2

Niet de eerste keer dat zoiets gebeurd

Bijzonder is het natuurlijk wel. Het is echter niet de eerste keer dat een uitgever zo’n opmerkelijke keuze maakt. Denk bijvoorbeeld aan de Doom serie. Nadat dat er al drie Doom delen uit waren, kreeg het vierde deel simpelweg de naam “DOOM”.
Hetzelfde gebeurde met de Hitman serie. Nadat die serie al vijf delen had gehad, kreeg het zesde deel de naam “Hitman”. De meest recente Hitman is daarom dan ook niet Hitman 7 maar…Hitman 2.
Ook Tomb Raider begon bij de reboot van de serie weer met de naam “Tomb Raider”.

Volgen jullie het nog?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch