Menu Premium

Vliegen door orkaan Ida in Microsoft Flight Simulator

Mitchel Hoes 02/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We weten allemaal dat onze Daan fan is van Microsoft Flight Simulator. Vandaag hebben we een verhaal dat laat zien hoe simulaties in videogames kan worden gebruikt als leermiddel. Met Microsoft Flight Simulator kun je de weersomstandigheden aanpassen zodat orkaan Ida in het spel kan worden gezien. Orkaan Ida heeft een hoop ellende gebracht in Louisiana. Er was enorm veel schade, zelfs zoveel dat het nog weken gaat duren voordat ze daar stroom hebben. Ondanks dat orkaan Ida is gaan liggen, kun je het nog wel zien in Microsoft Flight Simulator.

Orkaan Ida is te zien door

Damien Cuzacq, de Game Design Director van Microsoft Flight Simulator, had uitgelegd hoe dat precies werkt. In wezen werkt het realtime weersysteem dankzij een samenwerking met het NAVBLUE Flight-softwarebedrijf.

Microsoft Flight Simulator gebruikt gegevens van NAVBLUE om de weersystemen zo nauwkeurig mogelijk te maken. NAVBLUE veranderd elke 28 dagen de in-game navigatiegegevens van het luchtruim.

In de beelden hieronder kun je precies zien hoe dat eruit zag.

Hoe ook jij orkaan Ida kunt ervaren in Microsoft Flight Simulator

Probeer Microsoft Flight Simulator eens als je dat nog niet hebt gedaan. Als je Xbox Game Pass hebt, kun je de storm meteen zien door de game te installeren en naar Lousiana te vliegen. Natuurlijk hebben we onze Daan al helemaal los zien gaan met de game. En voor wie zondag Premiumvision had gezien ben je er vast achter gekomen dat je ook veel meer kunt beleven in de game. In het filmpje hieronder kun je verder zien hoe bizar het er uit ziet vanaf het luchtruim moet je nagaan met een VR-bril.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch