Menu Premium

Verwacht geen grote prijsverlaging voor de Nintendo Switch

Reilly 11/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo heeft onlangs een Q&A sessie gehouden met aandeelhouders. De CEO van Nintendo, Shuntaro Furukawa, kreeg 11 vragen voorgeschoteld. Op het allerlaatst werd hem de vraag gesteld of Furukawa wat kon uitweiden over Nintendo’s prijsstrategie.

Shuntaro Furukawa

Nintendo Switch Value

De Switch verkoopt als een malle, dus eigenlijk zou het misschien ook wel raar zijn als Nintendo ervoor zou kiezen om de Switch goedkoper in de schappen te leggen. Mocht je echter in de markt zijn voor een Switch dan is het toch misschien wel fijn om te weten dat je niet hoeft te wachten op een prijsverlaging.

“We want to maintain the value of our products and sell them at their current price points for as long as possible, so we have no plants to reduce prices at this time.”

Duidelijke taal dus. Dit betekent echter niet dat winkels zelf natuurlijk niet wat korting kunnen geven…Maar het zal in ieder geval niet vanuit Nintendo zelf komen.

Tevreden over Mario Kart Tour

Mario Kart Tour is onlangs op iOS en Android uitgebracht – inclusief, jawel, microtransactions. Een van de aandeelhouders vroeg of Mario Kart Tour in de toekomst nog multiplayer zou krijgen, en of dat dan de winstgevendheid nog zou verhogen.

Furukawa bevestigd dat Mario Kart Tour als een tierelier loopt. “Earnings are off to a good start”. Ook geeft Furukawa aan dat, om consumenten op lange termijn tevreden te houden, de game multiplayer zal krijgen. Verder geeft Furukawa aan dat wat betreft de mobile strategie van het bedrijf, Nintendo nu vooral gefocust is op Mario Kart Tour en dat hij niet kan uitweiden over toekomstige plannen wat betreft smartphones.

Remakes of vernieuwing?

Een paar vragen hadden betrekking tot Nintendo’s strategie wat betreft remakes. Met de lancering van de Switch Lite vroeg een investeerder zich af of Nintendo van plan was om oude handheld-games te remaken, aangezien de Switch Lite een handheld pur sang is.

Furukawa zei dat het bedrijf zeker nadenkt over de kwestie om oude games terug te brengen, maar dat de focus vooral ligt op nieuwe games maken die gebruik maken van de kracht van de Switch. Furukawa erkent dat de games die het bedrijf heeft gemaakt over de laatste 30 jaar een belangrijke asset is voor Nintendo maar dat Nintendo niet alleen op nostalgie wil draaien. Zelfs als Nintendo een remake maakt stelt Nintendo zichzelf de vraag wat het kan doen om die remake vernieuwend te maken.

“And I think that the most important factor is whether the developers are passionate about wanting to remake a game.”

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch