Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hot Topic: hoe ziet de toekomst van de Nintendo Switch eruit?

27/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week ging het tijdens de eerste Hot Topic over het duel tussen PlayStation en Xbox. In dat item is Nintendo amper langsgekomen. Dat komt omdat het compleet zijn eigen pad kiest en zich niet tussen PlayStation en Xbox probeert te nestelen. Tot nu toe werkt het fantastisch, maar zijn bijvoorbeeld Nintendo Switch ports als die van Overwatch en The Witcher III: Wild Hunt de toekomst voor de console? Of moet er gewoon uitgegaan worden van eigen kracht? Emiel, Boris en JJ bespreken het in dit item.

De kracht van Nintendo (Switch)

Het heeft deels met communicatie te maken, deels met de kwaliteit van de games die uitkomen op de console. Wat er ook gebeurt bij de concurrent, Nintendo blijf zijn eigen plan trekken en doet dat al jaren succesvol. De Nintendo Wii was misschien een wat minder succesvol uitstapje (ondanks dat de console nog flink wat heeft opgeleverd) maar bijna alles wat Nintendo doet is een homerun. Zo ook de Nintendo Switch, waarvan wel gezegd kan worden dat de vrachtlading aan content voor de console en de mobiliteit ervan een grote reden is dat de Switch zo succesvol is. Maar steeds meer verschijnen er….

Ports van Triple A-games

En de vraag is of dit een trend gaat worden en of het allemaal wel zo verstandig en noodzakelijk is. Want heeft Nintendo zonder het porten van zeer succesvolle en grote games op platformen als Xbox, PC en PlayStation al niet genoeg succes? Is dat juist niet de reden dat de console zo succesvol is? Games als Overwatch, The Witcher III: Wild Hunt zijn populair, maar de prestaties op de console (en de graphics zelf) gaan er met de port een stuk op achteruit. En is dat nou echt wat Nintendo moet willen? JJ, Emiel en Boris proberen in dit item een antwoord te vinden.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch